„Lidl“ administracija prieš šventes išbando darbą parduotuvėse ir logistikos centre: padeda suartinti komandą

15.12.2022 09:00:00 | Vilnius

Lidl

Artėjant gražiausioms metų šventėms, o prekybos tinklams sulaukiant vis didesnių pirkėjų srautų, „Lidl“ parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams padeda prie jų komandų prisijungiantys kolegos iš administracijos. Ši organizacijos vienybę atspindinti praktika jau yra tapusi kasmetine tradicija, į kurią įsitraukia ir aukščiausio lygio vadovai.

Praėjusią savaitę parduotuvėje Vilniuje, Valakampiuose dirbęs ir kolegoms padėjęs „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostin Roussev-Peine džiaugėsi, kad šios tradicijos nenugalėjo pandemija ir administracijos kolegos vėl sugrįžo padėti į parduotuves ir logistikos centrą. Pasak jo, tokios praktikos dienos parduotuvėje ne tik leidžia pagelbėti kolegoms, tačiau ir geriau suprasti, kokius įmonės procesus dar būtų galima pagerinti.

„Prieš didžiąsias metų šventes visi administracijos darbuotojai yra kviečiami bent vieną dieną padirbėti pasirinktoje parduotuvėje arba logistikos centre. Tokiu intensyviu metu parduotuvėse tikrai yra ką vežti, nešti ir krauti į lentynas, tuomet papildomos rankos visuomet yra naudingos. Pats niekada nepraleidžiu šios galimybės, kad ir kokia intensyvi darbotvarkė būtų šiuo laikotarpiu. Šita galimybė, tiesiogine prasme, leidžia įšokti į parduotuvės darbuotojo batus, padeda daug geriau suprasti, kaip veikia mūsų nuolat kuriami ir tobulinami procesai, kokius iššūkius kasdien sprendžia mūsų darbuotojai“, – sako R. Roussev-Peine.

„Lidl Lietuva“ personalo vadovė bei valdybos narė Sandra Savickienė teigia, kad tokia praktika padeda geriau suprasti, kokiomis nuotaikomis gyvena parduotuvių bei logistikos centro komandos, taip pat atkreipti dėmesį ir į prekybos tinklo procesus bei geriau suprasti jų veikimą.

„Praktikos diena parduotuvėje leidžia ne tik padėti kolegoms, tačiau ir pabendrauti, susipažinti. Administracijos kolegos po tokių praktikos dienų taip pat džiaugiasi susipažinę su parduotuvių kolektyvais, geriau perpratę įvairius parduotuvėje vykstančius procesus. Šios žinios yra labai svarbios ir administracijos darbuotojams. Norėdami pateisinti „Lidl“ pirkėjų lūkesčius, privalome nuolat gerinti ir vidinius įmonės procesus. Prekybos tinklo parduotuvės ir logistikos centras – mūsų veiklos ašis, aplink kurią sukasi bendrovės gyvenimas. Visgi, dirbant biure perprasti ir įvertinti ten vykstančių procesus – sudėtinga. Tad administracijos darbuotojų pagalba parduotuvių ir logistikos centro darbuotojams – puiki proga pamatyti, kaip procesai veikia realybėje bei imtis atitinkamų veiksmų, siekiant juos dar labiau patobulinti. Neabejojame, kad tokios praktikos dienos suartina visus prekybos tinklo darbuotojus ir skatina juos dar labiau stengtis dėl mūsų klientų“, – teigia S. Savickienė.

Iš arti įmonės procesus pamato ir naujokai

Tiesa, „Lidl Lietuva“ administracijos darbuotojai darbą parduotuvėse išbando ne tik prieš šventes – tokią progą dažnas biuro kolektyvo narys turi vos pradėjęs dirbti įmonėje.

„Manome, kad naujiems kolegoms itin naudinga susipažinti su visais įmonės procesais ne tik teoriškai, bet ir praktiškai, todėl tiek su parduotuvės procesais, jos gyvenimo ritmu, asortimentu, darbuotojais ir klientais geriausia susipažinti iš arti. Lygiai taip pat svarbu susipažinti ir su logistikos centro veikla, kadangi būtent iš ten prekės pasiekia mūsų parduotuves, kurių šiuo metu šalyje jau yra 65.

Todėl naujai prisijungę darbuotojai, turi galimybę keletą pirmųjų darbo dienų praleisti parduotuvėje ir logistikos centre. Tai – vienas geriausių būdų perprasti įmonės kultūrą ir procesus. Pavyzdžiui, per praktikos dieną parduotuvėje, naujas komandos narys iš arti pažvelgia į prekių krovos darbus, maisto prekių šviežumo bei kokybės užtikrinimą, tvarkos parduotuvėje palaikymą, darbą kepykloje bei dar daugiau“, – teigia S. Savickienė.

Darbuotojams – dar daugiau laisvo laiko

Kaip ir kiekvienais metais, po įtempto laikotarpio prieš šventes, jų metu „Lidl Lietuva“ darbuotojai galės atsipūsti artimųjų apsuptyje. Šiais metais „Lidl“ darbuotojai turės dar daugiau laisvo laiko, kurį galės praleisti su savo artimaisiais – palyginus su praėjusių metų šventėmis, šiais metais Kūčių vakarą visos parduotuvės užsidarys anksčiau, o antrąją Kalėdų dieną darbą pradės vėliau.

Tradiciškai, jau šeštus metus paeiliui, pirmąją šv. Kalėdų dieną, gruodžio 25-ąją, ir Naujųjų metų dieną, sausio 1-ąją, „Lidl“ parduotuvės nedirbs. Kitomis žiemos šventinio laikotarpio dienomis „Lidl“ parduotuvių darbo valandos trumpės.

Šv. Kūčių vakarą (gruodžio 24 d.) parduotuvės dirbs iki 17 val., o Naujųjų metų išvakarėse (gruodžio 31 d.) – iki 20 val. Antrąją Šv. Kalėdų dieną (gruodžio 26 d.) visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 10 val. ryto iki 20 val. vakaro. Kitomis tarpušvenčio dienomis visos parduotuvės dirbs įprastu darbo laiku.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba beveik 2,8 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 65 prekybos tinklo parduotuvės 26-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.