„Lidl“ parama vaikams: jau paaukota daugiau nei 106 tūkst. eurų būtiniausioms reikmėms

17.01.2020 10:00:00 | Vilnius

„Lidl“ kartu su pirkėjais vaikams jau paaukojo daugiau nei 106 tūkst. eurų

Prekybos tinklo „Lidl“ socialinis projektas „Už saugią aplinką mūsų vaikams“, kurio metu į taromatus plastikinę užstato tarą grąžinantys pirkėjai šią sumą gali paaukoti, per dvejus metus surinko 106 447 eurus, skirtus vaikų dienos centrams paremti. Ši suma surinkta „Lidl“ prekybos tinklui padvigubinus gyventojų paramą, kurią visuomeninės organizacijos „Caritas“, Maltos ordino pagalbos tarnyba ir „Gelbėkit vaikus“ panaudojo būtiniausioms reikmėms: nuo gyvybiškai svarbių remonto darbų iki savanorių, socialinių darbuotojų bei užimtumo specialistų mokymo.

„Kartu su mūsų parduotuvėse besilankančiais pirkėjais, paaukojusiais už plastikinę užstato tarą gautą sumą, pernai surinkome per 17 tūkstančių eurų daugiau nei 2018-aisiais. Jeigu pirmaisiais projekto metais 2 tūkstančius eurų per mėnesį surinkti buvo nelengva, tai pernai šią sumą parduotuvės lankytojai aukojo beveik kas mėnesį, o kartais ir dar daugiau. 2018-aisiais metais rekordinė per mėnesį surinkta ir mūsų padvigubinta suma buvo daugiau nei 5 tūkstančiai eurų, o praeitais – jau beveik 7 tūkstančiai eurų. Galime pastebėti besikartojančias aukojimo tendencijas – daugiausiai paramos sulaukta antraisiais abiejų metų ketvirčiais, gana aktyvus būna ir metų galas“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Gali tesėti pažadus

Paramos būtinumą pabrėžia ir organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė, kuri teigia, kad finansavimo tęstinumas reikalingas norint ištesėti vaikams duotą pažadą. Ji sako, kad kiekvienais metais pavyksta padaryti vis daugiau gyvybiškai svarbių darbų, tačiau jų nuolat vėl atsiranda, todėl kiekvieno indėlis gali realiai pagerinti vaikų gyvenimo sąlygas.

„Stabilumas, stabilumas ir dar kartą stabilumas. Kaip iš globos namų į šeimą patekęs vaikas gauna pažadą, kad jo praeitas gyvenimas – tik istorija, taip ir į mūsų dienos centrą kartą atėję vaikai žino, kad jie centrą galės lankyti nuolat ir visuomet bus, kas juos pamaitina, priglaudžia, padeda paruošti pamokas. Ačiū „Lidl“ ir jo pirkėjams, aukojantiems vaikams pinigus, kurie padeda mums laikytis žodžio ir visapusiškai padėti sunkumų patiriantiems Lietuvos vaikams“, – gero žodžio negaili R. Dičpetrienė.

Investuojama į vaikų ateitį

Organizacijos „Lietuvos Caritas“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė sako, kad šiemet gauta parama buvo paskirstyta net septyniolikai vaikų dienos centrų, kuriuose vėl bus šilta, o socialiniai darbuotojai galės toliau atsiduoti vaikų ugdymui.

„Galime parodyti dėmesį vaikams ir investuoti į jų ateitį. Gautą sumą paskyrėme trylikos vaikų dienos centrų įvairių poreikių atliepimui. Dar keturiems vaikų dienos centrams skirsime paramą, kad pirmaisiais šių metų mėnesiais veiklos vyktų be iššūkių. Džiaugiamės, kad toks novatoriškas būdas aukoti bei kvietimas palaikyti vaikų dienos centrus patraukė  dėmesį ir tikimės, kad ši aukojimo tradicija bei bendradarbiavimas aktyviai tęsis ir toliau“, – viliasi D. Bukeikaitė.

Gerinamos specialistų kompetencijos

Maltos ordino pagalbos tarnybos Generalinės sekretorės Dalios Kedavičienės teigimu, kiekvienas vaiko atvejis ir situacija dienos centruose yra skirtinga, todėl jų darbuotojams reikia visada būti pasiruošusiems ir reaguoti profesionaliai. Tam reikia atsakingai mokytis ir gerinti kompetencijas.

„Tik su stipriais darbuotojais galėsime pasiekti gerų rezultatų. Jie yra pagrindiniai varikliukai vaikų dienos centruose: spręsti krizines situacijas, suprasti besikeičiantį vaikus supantį pasaulį, kuris mokyklose – vienoks, šeimose – dar kitoks. Be to, kiekvienas vaikas yra skirtingas, individualus, tad 20-iai skirtingų vaikų reikia kone tiek pat veiklos modelių. Nuolat reikia prisitaikyti prie daugybės kintančių dalykų, tad kiekvienas paramos euras yra labai svarbus tam, kad tai būtų įmanoma“, – pabrėžia D. Kedavičienė.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (1.21 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau