„Eurofins“ kokybės ženklas ant mėsos gaminių pakuočių: ką jis reiškia ir kur galima rasti tokių produktų

04.11.2022 11:00:00 | Vilnius

Eurofins ženklu pažymėti mėsos gaminiai

Visuomenės sąmoningumui augant, pirkėjai vis labiau domisi kasdien vartojamų maisto produktų sudėtimi ir kokybe, tačiau atvykęs apsipirkti dažnas vartotojas neturi laiko įdėmiai skaityti, kas smulkiu šriftu rašoma ant produktų pakuočių. Siekdami padėti pirkėjams lengvai rasti kokybiškus mėsos produktus, „Lidl“ prekybos tinklas juos papildomai testuoja laboratorijose ir žymi specialiu „Eurofins“ kokybės ženklu. Ką reiškia šis ženklas, pasakoja „Eurofins“ atstovas.

Visavertis, saugus ir kokybiškas maistas yra svarbus gerai kiekvieno pirkėjo savijautai ir sveikam gyvenimui. Tai suprasdama „Lidl Lietuva“ papildomiems maisto prekių tyrimams skiria vis daugiau dėmesio – „Lidl“ yra vienintelis prekybos tinklas šalyje, kurio asortimente esantys mėsos gaminiai yra tikrinami „Eurofins“ laboratorijose ir žymimi atitinkamu ženklu.

„Eurofins“ kokybės ženklu įvertinami tik to paties vardo įmonės laboratorijose ištirti maisto produktai, dažniausiai tai šviežias pienas ir jo produktai, įvairūs žuvies ir mėsos gaminiai. Pasak „Eurofins“ pardavimų direktoriaus Lenkijoje Konrado Kochmalo, „Eurofins“ ženklas parodo pirkėjams, kad šių produktų saugai ir kokybei yra skiriamas ypatingas dėmesys, o gaminiai atitinka aukštesnius standartus nei įtvirtinti įstatymais.

„Reguliariai atliekami laboratoriniai tyrimai leidžia patvirtinti, kad parduotuvių lentynose esantys maisto produktai yra saugūs ir naudingi vartoti. Daugiau nei tūkstantyje „Eurofins“ laboratorijų visame pasaulyje galime atlikti virš 200 tūkst. skirtingų maisto testavimo būdų, todėl maisto produktų ir jų žaliavų kokybe, autentiškumu, maistine verte ar tinkamumu ypač jautrioms vartotojų grupėms įsitikiname itin tiksliai“, – pažymi K. Kochmalas.

Tyrimų metodai nuolat tobulėja

„Eurofins“ laboratorijoje atliekami tyrimai, priklausomai nuo jų vykdymo apimties, gali užtrukti nuo keleto valandų iki 5–10 dienų. Tiek, K. Kochmalo teigimu, laboratorijoje dirbantiems tyrėjams vidutiniškai trunka paimti maisto produkto mėginį, jį paruošti ir atlikti bandymą bei pateikti išsamią produkto kokybės ataskaitą.

„Kalbant apie gyvūninės kilmės produktų kokybę, didelė dalis tyrimų yra susijusi su įstatymais reglamentuotais mikrobiologiniais parametrais. Taip pat tikrinama, ar produktai nėra falsifikuoti. Pavyzdžiui, tikrinamas vandens kiekis mėsoje, sudedamųjų dalių autentiškumas, mėsos lytis. Be to, reguliariai tikrinama produktų maistinė vertė ir jų deklaruojamos savybės, pavyzdžiui, ar produktas tikrai yra be glitimo ar be laktozės. Pastaruoju metu pastebėjome, kad be standartinių tyrimų, klientai vis labiau domisi naujausios kartos tyrimais, kurie patvirtintų produktų autentiškumą ir žaliavų kilmės šalį“, – pažymi „Eurofins“ atstovas.

K. Kochmalas teigia, kad nuolat tobulėjantys maisto analitikos tyrimų metodai leidžia tyrimus atlikti tiek greičiau, tiek pateikti tikslesnes įžvalgas apie konkrečių maisto produktų kokybę: „Tai, savo ruožtu, leidžia pirkėjams būti dar labiau užtikrintiems dėl jų pamėgtų ar naujų, dar neišbandytų produktų patikimumo.“

Daugiau pastangų kokybei užtikrinti

Lietuvoje „Eurofins“ kokybės ženklu pažymėtų mėsos gaminių galima įsigyti tik „Lidl“ tinklo parduotuvėse. Šį ženklą turi apie 20 skirtingų „Lidl“ parduotuvių asortimente esančių mėsos gaminių – tai privačių prekės ženklų „Pikok“ ir „Baroni“ rūkytos dešrelės, dešros, sardelės ir kt.

„Nors visiems mūsų produktams yra taikomi individualūs kontrolės ir tyrimų planai, papildomas testavimas „Eurofins“ laboratorijose padeda dar griežčiau kontroliuoti mėsos produktų kokybę. Taip siekiame užtikrinti savo pirkėjams pačius šviežiausius, skaniausius ir kokybiškiausius mėsos gaminius, pasižyminčius aukšta maistine verte“, – sako Karolis Lebednikas, „Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento atstovas.

Taip pat „Lidl“ nuo 2018 m. „Eurofins“ laboratorijose tiria ir šviežią mėsą bei žuvį, o nuo 2020 m. ir pagrindinius pieno produktus. „Eurofins“ laboratorijose atliekami tyrimai – tik viena iš daugelio „Lidl“ papildomų priemonių, kuriomis garantuojama aukšta mėsos gaminių kokybė. Pavyzdžiui, „Lidl“ taip pat kontroliuoja ir mažina naudojamų konservantų ir dažiklių, cukraus bei druskos kiekius privačių prekės ženklų gaminiuose ir priėmė sprendimą atsisakyti naudoti mechaniškai atskirtą mėsą savo mėsos gaminiuose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau