Taupome su „Lidl“: 3 idėjos nepamirštamai draugų vakarienei vos už 10 eurų

09.11.2022 09:00:00 | Vilnius

Spagetti

Vis labiau rudenėjant, vakarienės su draugais persikelia į namus. Tad, jei artėjantį savaitgalį planuojate susitikti su draugų kompanija, nustebinkite juos surengdami smagią teminę vakarienę, kuriai ruošiantis su „Lidl” parduotuvėse randamais produktais neišleisite daugiau nei 10 eurų.

Savo virtuvėje eksperimentuodami su (ne)tradiciniais įvairių šalių patiekalais, kartu su draugais vienam vakarui pasinerkite į skonių kelionę – nuo turtingosios europietiškos virtuvės prie skoniu pripildytų Amerikos žemyno tradicijų. Tam, kad nepritrūktumėte fantazijos, į pagalbą skuba „Lidl” parduotuvių asortimentas. Čia atrasite ne tik gardžių receptų idėjų, bet ir geras kainas.

Itališkos virtuvės įkvėpti spagečiai alla bolognese kitaip

Spagečiai yra vieni populiariausių ir universaliausių produktų, kurie kiekvieno virtuvėje gali tapti tikra vakarienės žvaigžde. Pavyzdžiui, skoniu turtingi spaghetti alla bolognese (liet. spagečiai su bolonijos padažu) yra tapę ne tik itališka klasika, bet ir per amžius dievinami visame pasaulyje. Tradiciškai šis patiekalas yra gaminamas iš kokybiškiausių ingredientų: spagečių, jautienos ir pomidorų. Šį kartą receptą siūlome kiek pakeisti ir pasigaminti dar įdomesnį patiekalo variantą: vieno puodo spagečius su kiaulienos padažu.

Itališkos vakarienės gamybai prireiks: „Combino” kiaušininių spagečių (500 g už 1,39 Eur, aktyvavus „Lidl Plus” kuponą), šviežios smulkintos kiaulienos mentės „Skonio ženklas” (500 g už 1,79 Eur), dūmo skoniui suteikti – karštai rūkytos kiaulienos šoninės „Dulano” (2x150 g už 2,79 Eur), trintų pomidorų (1 kg už 1,29 Eur), geltonųjų svogūnų (1 kg kainuoja tik 0,33 Eur), ekologiškų lietuviškų morkų (1 kg už 0,99 Eur), salierų stiebų (1 vnt. už 0,89 Eur) ir jūsų virtuvėje randamų ingredientų: aliejaus, česnakų, sultinio, druskos bei mėgstamų žalumynų.

Vieno puodo patiekalai – viena populiariausių maisto gamybos tendencijų, kuri nereikalauja daug laiko ir pastangų, tad ir šiems spagečiams pagaminti užtruksite visai nedaug. Puode pakepinkite smulkintą kiaulieną ir šoninę, vėliau sudėkite ir pjaustytas daržoves. Į mėsos ir daržovių masę įpilkite sultinio, pomidorų tyrės, viską pagardinkite žiupsneliu druskos. Į tirštą padažą įdėkite spagečius, uždenkite puodą dangčiu ir maždaug 10 min. leiskite jiems pasitroškinti. Paruoštą patiekalą papuoškite turimais žalumynais, o tiems, kas itališkų patiekalų neįsivaizduoja be sūrio – apibarstykite gausiu jo sluoksniu. Nėra abejonės, kad šis patiekalas iš pirmo žvilgsnio, kvapo ir kąsnio trumpam jus nukels į saulėtąją Italijos pakrantę.

Skonio atostogos su meksikietiškomis tortilijomis

Nors Meksika atrodo taip toli, tačiau akimirksniu ji gali tapti ranka, o tiksliau lėkšte, pasiekiama. Meksikos kultūroje maistas – artimuosius jungianti grandis, nes valgymas kartu suartina. Atraskite bendrystės dvasią ir jūs – kartu su draugais išbandykite Meksikos saulės ir vandenyno bangų įkvėptą tortilijų receptą, kuris itin patiks žuvies mėgėjams.

Spalvingai vakarienei siūlome pasigaminti tortilijas su traškia menkių filė, kurioms paruošti „Lidl” parduotuvių lentynose ieškokite: tortilijų (740 g už 1,80 Eur), menkių filė pirštelių (900 g už 4,95 Eur), privataus prekės ženklo „Pilos” natūralaus jogurto (135 g dabar tik už 0,27 Eur), ilgavaisių agurkų (1 kg – 1,65 Eur), lietuviškų salotų (1 vnt. už 0,99 Eur), jūsų turimų žalumynų, žaliosios citrinos ir druskos.

Ar jau pasiruošę smagiai ir itin paprastai tortilijų gamybai? Jei taip, pradėkite nuo žuvies: menkių filė pirštelius paruoškite pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją, kad jie būtų minkšti ir traškūs. Nuplaukite salotas, agurkus supjaustykite juostelėmis ir pasiruoškite jogurto padažą: keli šlakeliai žaliosios citrinos sulčių, žiupsnelis druskos ir mėgstamų žalumynų. O dabar smagiausia gaminimo proceso dalis: keptuvėje pašildykite po vieną tortilijos lakštą, jame išdėliokite salotų lapus, agurkus, žuvį ir viską apšlakstykite padažu. Išduosime paslaptį – su pora ananaso gabalėlių (1 kg dabar tik už 1,29 Eur), tortilija įgys naujų skonio atspalvių. Po gaminimo proceso liks tik suvynioti tortilijas ir mėgautis atostogų skoniais.

Amerikos horizontus primenantys marinuoti vištienos peteliai

Vištienos patiekalų populiarumas visame pasaulyje muša rekordus, ne išimtis ir Lietuva. Nors egzistuoja daugybė skirtingų receptų, būtent sultingi vištienos peteliai su bulvytėmis bene labiausiai asocijuojasi su tolimais Amerikos horizontais. Ruošiant šį pirštus apsilaižyti verčiantį receptą, draugų tikrai nepriversite ilgai laukti, nes jo paslaptis slypi puikiai derančiuose ingredientuose.

Nusprendę bent vienam vakarui savo namuose atidaryti amerikietiško stiliaus restoraną, keliaukite į artimiausią „Lidl” parduotuvę ir ten ieškokite: šaldytų marinuotų vištienos petelių (1 kg už 5,39 Eur), lietuviškų fasuotų bulvių (1 kg dabar tik 0,59 Eur), virtų kukurūzų burbuolių (400 g už 1,29 Eur), kietojo sūrio su česnakais užtepėlės (iki 34% nuolaida), saldžiųjų paprikų (aktyvavus „Lidl Plus” kuponą, pakuotė kainuos 1,29 Eur), morkų, salierų stiebų ir mėgstamų prieskonių.

Pirmiausia, skubėkite prie bulvių, kurių paruošimo būdas – tiesiog genialus: nuplautas ir neluptas bulves išvirkite, sutraiškykite, pabarstykite prieskoniais ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus. Tuo pat metu orkaitėje jau gali pradėti kepti ir marinuoti vištienos peteliai. Kol viskas kepa, juostelėmis supjaustykite morkas, paprikas bei salierą, o kukurūzų burbuoles padalinkite porcijomis. Kai iš orkaitės pasklis gardūs aromatai, patiekite iškeptą sultingą vištieną ir bulves ant medinės lentelės, o šalia išdėliokite šviežias daržoves ir kietojo sūrio padažą. Kartu su visais ingredientais kabindami padažą, nespėsite apsidairyti ir patiekalas bus suvalgytas akimirksniu.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau