Pataria ekspertai: kaip išsisukti iš nemalonių situacijų už vairo

27.09.2022 09:00:00 | Vilnius

siurblys

„Nemėgstu pirmadienių“ – daugeliui iš mūsų pažįstama frazė, kurią ištarę skubame į darbus, mokslus ar tvarkyti kitų reikalų. Tačiau ir pirmadienius, ir antradienius, ir bet kurią savaitės dieną dar labiau gali apkartinti išsiliejusios kavos puodelis automobilyje ar po savaitės atrasti pusryčių likučiai ant galinės sėdynės. Pristatome penkias visiems puikiai pažįstamas situacijas ir naudingus patarimus, kaip su jomis dorotis ir nesigadinti nuotaikos.

Kava su pienu – ir ant palto, ir ant sėdynės

Yra sakoma, kad skubos darbą velnias veja. Šiuo atveju gal velnias mažiau dėtas, tačiau dažną rytais pabudina ne kofeinas, o garsiai tariamas žodis „velniava“, kai paskubomis ir ne vietoje padėtas puodelis aplaisto ne tik išlygintus marškinius, bet ir automobilio sėdynes. Pieno ir kavos derinys puikiai tinka ryto ritualams, bet šio derinio dėmės gali tapti nemenku iššūkių.

Pasak ekspertų labai svarbu atsiradusių kavos ir pieno dėmių neįtrinti. Pirmas patarimas – atsargiai nusausinkite aplietą vietą popierine servetėle, o vėliau dėmę galima šalinti su specialiomis, automobiliui skirtomis valymo priemonėmis.

„Net ir tie žmonės, kurie paprastai patys nevalo savo automobilio, jo bagažinėje turėtų rasti vietos keliems baziniams produktams. Tuomet galėsite būti ramūs, kad išsipylusi rytinė kava nesugadins nuotaikos, nes po ranka turėsite savotišką pirmosios pagalbos rinkinį. Tačiau pastebime, kad pastaruoju metu vis daugiau žmonių domisi galimybėmis patys tvarkyti ir prižiūrėti savo automobilio švarą nuo A iki Z“, – sako „Lidl Lietuva“ ne maisto prekių pardavimų skatinimo skyriaus vadovas Vytenis Čubrinskas.

Trupiniai šen, trupiniai ten

Bulvių traškučiai, trapučiai, sausainiai, sumuštiniai – atrodo trupa viskas, ką beragautume automobilyje. Vėliau pasirodo, kad trupiniai yra tarsi gyvi organizmai: nuo galinės sėdynės jie netikėtai pasklinda po visą automobilį, o dar vasarą ragauto sumuštinio likučiai gali pasivyti net ir žiemą. Tačiau, kur trumpiniai – ten ir bakterijos bei pelėsis, todėl rekomenduojama laikytis patarimo automobilį siurbti bent kartą per mėnesį.

Trumpinių profilaktikai tinka ir rankinis, nešiojamas siurbliukas, ir paprastas naminis siurblys (jei yra galimybė išsinešti jį į lauką). Siurbimas nereikalauja specialių įgūdžių, todėl tai kartu gali tapti smagia pramoga vaikams, kurie yra tikri trupinimo automobilyje pirmūnai.

Pabėgęs dešrainis

Gal Merfio dėsniai dešrainio tiesiogiai ir neaprašo, tačiau yra sakoma, kad medžiaga bus sugadinta tiesiogiai proporcingai jos vertei. Vairuotojų ir keleivių tarpe itin populiarūs dešrainiai turi vieną savybę – pomidorų padažo, garstyčių ir majonezo trijulė dažnai lieka paskutiniam kąsniui, kuris kaip tyčia gali pasibaigti nemenka dėme tiek ant drabužių, tiek ir ant paties automobilio sėdynių.

Jeigu aplinkybės susiklostė taip, kad turite valgyti automobilyje, pasistenkite tai daryti ramiai, neskubėdami, saugiai sustoję aikštelėje. Jei įmanoma, patariama šiek tiek atitraukti automobilio sėdynę, kad liktų vietos tiek kojoms, tiek rankoms – galbūt tai padės dėmių išvengti. O jei visgi įvyko maisto nelaimė, svarbiausia neleisti atsiradusioms dėmėms įsisenėti. Todėl visada pravers automobilyje turėti bent kelias švaros priemones, kurios padėtų greitai paslėpti pabėgusio dešrainio pėdsakus.

Purvo sezonas atidarytas

Yra auksinis ruduo ir yra purvinis ruduo. Tas antrasis Lietuvoje sutinkamas tikrai dažnai, o kiekvienas bent kartą per sezoną nemaloniai įsmengame į purvo balas, kurios norime to ar ne, visu purvinumu pasirodo būtent automobilių kilimėliuose. Balų iš gamtos neišimsime, tačiau kilimėlių klausimą išspręsti galime. Pasak ekspertų, vienas paprasčiausių būdų prisitaikyti prie lietingojo sezono yra rudeniui bei žiemai medžiaginius kilimėlius tiesiog pakeisti guminiais. Juos žymiai lengviau valyti, reikia mažiau papildomų švaros priemonių, nes purvas neįsigeria.

Pasak „Lidl Lietuva“ ne maisto prekių pardavimų skatinimo skyriaus vadovo V. Čubrinsko, investuoti į bazinį automobilių švaros krepšelį verta kiekvienam automobilio savininkui, be to pravartu vis karts nuo karto pasitikrinti, ar turimų priemonių likučiai yra pakankami. „Tai nedaug kainuojančios priemonės, kurios gali tarnauti visus metus. Vos už dešimt ar penkiolika eurų galima pasiruošti bazinį komplektą, kuris ramiai gali ilsėtis jūsų bagažinėje, o prireikus padės išspręsti nemalonią situaciją čia ir dabar“, – pastebi V. Čubrinskas.

Padanga nenuorama

Dažnai mūsų santykis su padangomis apsiriboja žiemos ir vasaros sezonais, kai neretai paskutinę minutę suskumbame jas keisti. Vis dėlto, ne vienas esame atsidūrę situacijoje kai padanga nenuorama ima ir pakliūva į netikėtai pasitaikiusią duobę ar susiduria su kita, kad ir nedidele kliūtimi. „Nuleista“ padanga – galvos skausmas. Laukti pagalbos, ar pačiam įsijungti vidinį mechaniką? „Vairuotojai, kurie savo automobiliuose turi akumuliatorinius atsuktuvus, tokioje situacijoje tikrai neprapuls. Didesnio sukimo dėka, lengva dirbti viena ranka, nereikalauja fizinių jėgų, todėl padangą nenuoramą savarankiškai galima pakeisti atsargine ir saugiai nuvykti į techninės pagalbos servisą“, – priduria „Lidl Lietuva“ atstovas.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau