Misija apsipirkti pigiau – įmanoma: „Lidl“ patarimai sumaniems pirkėjams

27.10.2022 10:00:00 | Vilnius

Parduotuve

„Daugiau už mažiau“ – tikslą nusipirkti daugiau mėgstamų produktų už mažesnę kainą išsikelia kiekvienas sutaupyti siekiantis žmogus. Visgi, sumaniai apsipirkti ir sutaupyti ne visada paprasta. Kaip teigia „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta, kasdieniai įpročiai nulemia tai, kiek išleisime apsipirkimo metu. Tad net ir keli triukai gali padėti sutaupyti ne tik neribojant savo poreikių, bet ir atrandant naujas galimybes.

Apsipirkimas šiomis dienomis gali tapti nelengva užduotimi, nes išlaidos maistui sudaro ženklią mūsų asmeninio biudžeto dalį. Visgi, ne tik ekonominiai pokyčiai, bet ir mūsų apsipirkimo įpročiai tiesiogiai lemia, kokią sumą išvysime pirkimo čekyje.

„Daugelis mūsų šiuo metu vis dažniau susimąstome apie taupymą, ieškome, ko galėtume atsisakyti ar kur sutaupyti. Vis dėlto, būna, kad ribojimai išlaisvina fantaziją, o žinodami kelias taisykles galime pasiekti visai neblogų rezultatų. Tokie paprasti, bet veiksmingi apsipirkimo įpročiai kaip privačių prekės ženklų produkcijos pirkimas ar išmanių programėlių naudojimas gali padėti sutaupyti ir leisti toliau mėgautis mėgstamais produktais neribojant savęs”, – pataria „Lidl“ atstovas.

Rinktis didesnes pakuotes apsimoka

Kaip dažnai perkate savo mėgstamiausius dribsnius ar sausainius mažose pakuotėse, o po kelių dienų jiems pasibaigus, vėl skubate į parduotuvę? Mažos pakuotės – puikus sprendimas perkant greičiau gendančius produktus kaip pieno ar mėsos gaminiai. Tačiau ilgiau negendančius produktus sumaniems pirkėjams patariama rinktis didesnėse pakuotėse, nes tai yra praktiškiau ir ekonomiškiau.

Pavyzdžiui, už kilogramo kavos pupelių pakuotę sumokėsite kur kas mažiau, nei dažniau pirkdami kelis mažesnius tos pačios rūšies kavos pakelius. Be to, taip geriau planuosite savo išlaidas ir sutaupysite pinigų transportui, nes nereikės dažnai vykti į parduotuvę. Visgi, pasirinkę didelę pakuotę, būtinai įsitikinkite, kad jos turinį suvartosite laiku ir maisto neteks išmesti.

Pirkinių krepšelyje – daugiau privačių prekių ženklų

Žinomų prekės ženklų produkcija dažniausiai yra brangesnė, tad neretai sumokama daugiau vien už vardą. Norėdami sumaniai apsipirkti, į pirkinių krepšelį dėkite privačių ženklų prekes, kurioms lygiai taip pat taikomi aukščiausi kokybės standartai. Kartu jos išsiskiria patrauklesnėmis kainomis. Tad renkantis norimą produktą, verta apsidairyti aplink – galbūt šalia populiaraus prekės ženklo produkto galima rasti kitą panašią prekę.

„Lidl“ siūlo plačiausią privačių prekės ženklų asortimentą Lietuvoje, kuriame pirkėjai gali atrasti ir išbandyti naujus produktus, nuo maisto iki laisvalaikio prekių. Parduotuvės populiariausi „Pilos“, „Pikok Pure“, „Alesto“, „Lupilu“ ir kiti ženklai siūlo didelę prekių įvairovę, puikią kokybę ir yra ženkliai pigesni, nei didžiųjų prekių ženklų siūloma produkcija“, – apie privačių prekių ženklų išskirtinumą taupant pasakoja V. Lopeta.

Sezoninės prekės

Sezoniniai maisto produktai yra itin naudingi sveikatai, tačiau jie gali būti vertingi ir mūsų piniginei. Iš Europos valstybių ir Lietuvos ūkių atkeliaujančios daržovės, vaisiai ir uogos jų derliaus piko metu yra pigesni, nes tuomet auginimo bei transportavimo kainos yra mažiausios.

Šiuo metu parduotuvių lentynose apstu nuo Lietuvos maisto kultūros neatskiriamų rudens sezono gėrybių: bulvių, burokėlių, kopūstų, obuolių, slyvų ir kitų puikiai pažįstamų produktų. Tad į savo pirkinių krepšelį gausiau įtraukdami sezoninę produkciją, visuomet gausite pigiausius, kokybiškiausius ir šviežiausius ingredientus.

Akcijos ir asmeniniai pasiūlymai

Parduotuvėse vykstančios akcijos neabejotinai leidžia sutaupyti nuo kelių iki keliolikos eurų ir sudaro palankesnes sąlygas įsigyti daugiau mėgstamų prekių už geresnę kainą. Pasak „Lidl“ atstovo, yra kelios taisyklės, kuriomis verta vadovautis.

„Viena svarbiausių norint sutaupyti – planavimas. Planuojant pirkinius pravers akcijų katalogai, kurie taps tikrais pagalbininkais dėliojant savo meniu. Katalogai pirkėjus pasiekia kiekvieną pirmadienį, tad visos akcijos yra matomos jau savaitės pradžioje“, – sako V. Lopeta.

Antroji taisyklė yra asmeninių pasiūlymų paieška išmaniojoje programėlėje. Pirmaujančioje ir itin didelį pirkėjų pasitikėjimą Lietuvoje įgavusioje „Lidl Plus“ programėlėje galima patogiai sekti tiek ypatingus pasiūlymus, tiek rasti papildomas akcijas, skirtas tik jos vartotojams. Tai leidžia efektyviai planuoti, atrasti naujus produktus ar prekės ženklus ir kartu sutaupyti nedarant kompromisų su produktų asortimentu.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau