Tiesiai iš Graikijos – kelis kilogramus sveriančios „uogos“: kas tai ir kokiais šviežiais pasiūlymais vėl nudžiugins „Lidl“?

29.05.2024 10:00:00 | Vilnius

Tiesiai iš Graikijos – kelis kilogramus sveriančios „uogos“: kas tai ir kokiais šviežiais pasiūlymais vėl nudžiugins „Lidl“?

Tūkstančiai pirkėjų žino, kad norint apsipirkti pigiai ir kokybiškai, tereikia užsukti į bet kurią „Lidl“ parduotuvę, ir taip – jau aštuonerius metus. Artėjančią vasarą „Lidl“ kviečia pasitikti skanaujant kokybiškus šviežius vaisius ir daržoves. „Lidl“ lentynose rasite tik Europos šalyse užaugintus arbūzus ir melionus – būsite užtikrinti, kad jie užauginti nenaudojant perteklinių medžiagų.

Netikėtai įkaitusios gegužės žvaigždė – sultingieji arbūzai iš Graikijos. Jų kilogramo kaina – tik 0,99 Eur, tačiau kokybė verta kur kas daugiau. Galima pastuksenti per žievę ir klausytis dundesio arba pirštais matuoti dryžių plotį: yra daugybė būdų bei patarimų, kaip išsirinkti gardžiausią arbūzą. Tačiau yra tik vienas būdas, kaip įsigyti arbūzą už pigiau: apsilankyti „Lidl“. Beje, ar žinojote, kad arbūzai, iš tikrųjų, yra ne vaisiai, bet uogos?

Vasaros topas – braškės ir trešnės

Kokia gi vasara be šio sezono topo – šviežių braškių ir trešnių! Ketvirtadienis – pirma diena šią savaitę, kai galėsite įsigyti ir neįtikėtinai pigių bei skanių braškių. 500 g dėžutė Graikijos saule ir šiluma kvepiančių braškių kainuos net 58 proc. pigiau – vos 2,49 Eur. Vadinasi, kilogramas braškių – mažiau nei 5 Eur. Gal vakarienei – į vaikystę nukeliančių trintų braškių su pienu?

Nuo ketvirtadienio pirkėjų taip pat lauks ir išsiilgtosios trešnės, kurių kilogramas – 6,49 Eur. Įdomus faktas: vasaros sodų karalienėmis tituluojamos trešnės savo populiarumu netgi nurungia bananus. Nepaisant trumpo jų sezono, įvertinus pirkėjų išleidžiamas sumas, per kelis šiltojo metų laiko mėnesius trešnių nusiperkama už didesnę sumą nei bananų.

Prireiks didesnio vežimėlio: šią savaitę – gausūs ir pigūs šviežių produktų pasiūlymai

Dar šiandien „Lidl“ pirkėjai gali spėti prisikrauti krepšį šviežių trumpavaisių lietuviškų agurkų už žemiausią kainą iki šiol – tik 2,49 už kilogramą. Prie jų puikiai derės ir pomidorai su šakelėmis, kilogramą kurių įsigysite net 48 proc. pigiau – vos už 1,29 Eur. Pridėkite šaukštą grietinės, žiupsnelį druskos ir pipirų, ir mėgaukitės klasikinėmis vasaros salotomis!

Vietoj deserto – gardžios ir saldžios šilauogės iš Ispanijos ūkių. 250 g indelį šių mėlynųjų uogų įsigysite už 1,95 Eur, arba 51 proc. pigiau.

Tuo metu nuo ketvirtadienio, gegužės 30 d., iki pat sekmadienio visose „Lidl“ parduotuvėse kilogramas bananų kainuos tiek pat, kiek kainavo prieš aštuonerius metus, 2016 m. birželio 2 d. atidarant pirmąsias parduotuves – tik 0,66 Eur.

Vaisiai ir daržovės iš Europos – su kokybės ženklu

Pasak „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovo Antano Bubnelio, jų prekybos tinkle kokybės užtikrinimui skiriamas didelis dėmesys.

„Visi iki vieno „Lidl Lietuva“ daržoves ir vaisius tiekiantys ūkininkai privalo turėti tarptautinį „Global G.A.P.“ sertifikatą. Jis įrodo, kad ūkyje yra tinkamai laikomasi saugos, kokybės bei aplinkos tausojimo reikalavimų“, – sako A. Bubnelis.

Jis taip pat paaiškina, kad minėta sertifikavimo sistema siūlo papildomą modulį GRASP, kuris nuo 2023 m. yra privalomas visiems „Lidl Lietuva“ tiekėjams. GRASP įrodo, kad darbdavys yra atsakingas savo darbuotojų atžvilgiu.

„Viso prekybos tinklo „Lidl“ kokybės užtikrinimo procesams yra svarbi ir visa tiekimo grandinės schema bei jos dalyviai – nuo pat vaisių ir daržovių augintojų laukų iki tol, kol produktai atkeliauja į „Lidl“ parduotuves. Norint tiekti naujus produktus „Lidl“ parduotuvėms, kiekvienas tiekėjas privalo prieš veždamas prekes pateikti visą informaciją apie tiekimo grandinę“, – tikina „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas A. Bubnelis.

Visi šie standartai taikomi ne tik arbūzams ar melionams, bet ir visiems kitiems šviežiems vaisiams bei daržovėms, pasiekiantiems „Lidl“ parduotuves iš Graikijos, Ispanijos ir kitų Europos valstybių. „Lidl“ taip pat reikalauja, kad visuose šviežiuose vaisiuose ir daržovėse ūkininkavimo metu naudojamų veikliųjų medžiagų likučiai neviršytų trečdalio Europos Sąjungos leistinos normos. Be to, į parduotuves jau pristatytuose vaisiuose ir daržovėse gali būti aptinkami ne daugiau kaip 5 veikliųjų medžiagų likučiai.

Kad tikrai atgaivintų: vasarai subalansuotas – vaisiškasis glotnutis

Karštą vasaros dieną taip ir norisi atsigaivinti kažkuo vėsiu bei skaniu, tad šįkart „Lidl“ virtuvės meistrai siūlo pasigaminti vaisiškąjį glotnutį iš arbūzų, bananų ir kitų vaisių bei uogų. Gardėsis – lengvai paruošiamas, o ir atrodo įspūdingai. Tik ruošiant patiekalą, patartina neišmesti arbūzo žievelės.

Jums reikės:

Viso arbūzo

3–4 bananų

400 g trešnių

400 g braškių

1 mango

600 ml „Pilos“ pieno (galima naudoti ir augalinį gėrimą)

Arbūzą perpjaukite pusiau ir išskobkite minkštimą. Žievės neišmeskite – jos prireiks patiekiant patiekalą.

Iš minkštimo išrinkite sėklytes, o tada sudėkite pusę minkštimo į maisto trintuvą. Ten pat sudėkite pusę bananų ir visas braškes. Supilkite pusę pieno arba augalinio gėrimo ir sutrinkite iki vientisos masės.

Gautą masę supilkite į dubenį ir padėkite jį į šaldytuvą kiek sustingti.

Į trintuvą sudėkite likusią pusę arbūzo, likusius bananus, visas trešnes ir mangą. Supilkite likusį pieną ir viską gerai sutrinkite iki vientisos masės.

Gautą masę supilkite į kitą dubenį ir padėkite į šaldytuvą kuriam laikui, kol šiek tiek sustings.

Į vieną skobtą arbūzo pusę sudėkite vieną mišinį, o į kitą – kitą mišinį. Glotnučius galite papuošti šviežių mėtų lapeliais ir patiekite. Mėgaukitės žaismingu ir atgaivinančiu gėrimu!

Nerealiai puikūs ir švieži 8-ojo „Lidl“ gimtadienio pasiūlymai pirkėjų laukia visą šią savaitę 72 „Lidl“ parduotuvėse 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau