„Lidl“ – tikrieji lietuviškų agurkų namai: kodėl agurkai čia – tokie pigūs?

23.05.2024 10:00:00 | Vilnius

„Lidl“ – tikrieji lietuviškų agurkų namai: kodėl agurkai čia – tokie pigūs?

Salotos, sumuštiniai, šaltibarščiai, troškiniai, o ir vieni patys – agurkai – pagardins bet kurį patiekalą, taip pat – ir ledus. Tikrieji vasaros karaliai džiugina kiekvieno Lietuvos gyventojo pietų stalą, o dar labiau pradžiugins lietuviškų trumpavaisių agurkų kaina, kuri šį savaitgalį „Lidl“ parduotuvėse – neįtikėtinai žema.

„Kol vieni mėgina beveik pigius agurkus pasiūlyti tik nuolaidų kortelių turėtojams, prekybos tinkle „Lidl“ lietuviškų trumpavaisių agurkų už mažą kainą pilną krepšį prisikrauti gali kiekvienas norintis. O pasinaudojus „Lidl Plus“ pasiūlymu, pirmiems dviem kilogramams kaina – dar mažesnė. Tada jau tikrai bus čiki piki!“, – tvirtina „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė Kristina Mažeikytė.

Tik šį savaitgalį, nuo penktadienio iki sekmadienio, visose parduotuvėse „Lidl“ kilogramas trumpavaisių lietuviškų agurkų kainuoja tik 2,69 Eur. Norintieji sutaupyti dar daugiau, kviečiami pasinaudoti „Lidl Plus“ pasiūlymu: aktyvavus programėlėje esantį kuponą, pirmieji du kilogramai gardžių, traškių ir vasara kvepiančių agurkų kainuos dar pigiau – vos 2,59 Eur/kg.

Aukščiausios kokybės, ir lietuviška

„Lidl“ savo pirkėjus džiugina keliais dalykais: mažomis kainomis, aukšta šviežių vaisių ir daržovių kokybe bei didžiuliu dėmesiu ūkininkams iš Lietuvos, tiekiantiems daugelio pamėgtus trumpavaisius agurkus.

Nurodoma, kad kiekvienas „Lidl Lietuva“ daržoves ir vaisius tiekiantis ūkininkas privalo turėti tarptautinį „Global G.A.P.“ sertifikatą, taip pat – papildomą modulį GRASP, kuris privalomas nuo 2023 m. Sertifikatas įrodo, kad daržovių, taip pat – ir agurkų, ūkis – tvarus, jame tausojami gamtos ištekliai. Be to, užtikrinama tiek darbuotojų, tiek produktų sauga, o į jų auginimą žiūrima per darnaus vystymosi prizmę.

Vienas agurkas – keli patiekalai: užteks ir pietums, ir desertui

Kad šviežių trumpavaisių lietuviškų agurkų kaina džiugina, metas iš jų pasigaminti ką nors skanaus. Šįkart „Lidl“ virtuvės meistrai kviečia išmėginti šaltsriubę su pikantišku priedu ir agurkų ledus. Skanu, paprasta pagaminti ir pigu, o ir pasitarnaus kaip puiki atgaiva grilinant.

Pikantiškai agurkų šaltsriubei reikės:

3–4 lietuviškų trumpavaisių agurkų

400 ml natūralaus „Pilos“ jogurto

400 ml „Pilos“ grietinės (12 proc. riebumo)

3 skiltelių česnako

10–12 graikinių riešutų skiltelių

Pluoštelio šviežių krapų

Druskos, pipirų pagal skonį

Agurkus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Vieną agurką supjaustykite griežinėliais. Krapus ir česnako skilteles taip pat susmulkinkite.

Į dubenį supilkite jogurtą ir grietinę, sudėkite smulkintus agurkus, česnaką ir krapus. Įberkite druskos ir pipirų bei gerai išmaišykite. Jei sriuba – per tiršta, įpilkite daugiau jogurto.

Šaltsriubę padėkite į šaldytuvą ir laikykite ten mažiausiai valandą. Patiekite su agurkų griežinėliais ir smulkintais graikiniais riešutais. Ypatingo skonio suteiks ir keli lapeliai šviežių mėtų, kuriais galite ir pagardinti, ir papuošti šaltsriubę.

Po pietų – „ledinis“ desertas iš agurkų

Be abejo, kokia vasara be ledų, o dar jei jie – ir sveiki! Vasariškus pietus pagardins sveikas ir skanus „ledinis“ desertas. Reikės kiek kantrybės, tačiau luktelti – verta!

Agurkų ledams reikės:

4–5 lietuviškų trumpavaisių agurkų

Ketvirtadalio arbūzo

50–60 ml citrinų sulčių

2 v. š. medaus

Išpjaukite arbūzo minkštimą ir išrinkite sėklytes. Arbūzą sutrinkite iki vientisos masės ir supilkite į jau paruoštas ledų formeles, suformuojant kelių centimetrų sluoksnį. Palaikykite šaldiklyje, kol sustings.

Agurkus nulupkite, supjaustykite ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite citrinų sultis, įdėkite medaus ir išmaišykite. Užpilkite masę ant jau sustingusio arbūzų sluoksnio ir padėkite atgal į šaldiklį. Sluoksniuokite ledus, kol užpildysite formeles. Pašaldykite dar kelias valandas ir mėgaukitės.

Šviežių, gardžių ir vasara kvepiančių lietuviškų trumpavaisių agurkų įsigysite bet kurioje iš 72 „Lidl“ parduotuvių, veikiančių 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau