„Lidl superšeštadienio“ vasaros klasika: pigu, gardu ir visiems skanu
16.08.2024 | Vilnius
Nors vasara jau eina į pabaigą, parduotuvių lentynos dar pilnos įvairiausių gėrybių, taip pat – ir grilio skanumynų. Su specialiais šio šeštadienio pasiūlymais „Lidl“ ekspertai kviečia pasimėgauti grilio patiekalais, o penktadienį pasilepinti gaiviu ir gardžiu aviečių desertu. Vasariškus skanumynus paruošite lengvai ir nebrangiai su dėmesingai atrinktais „Lidl“ maisto produktais.
Mėsos mėgėjai, paruoškite kepsnines ir nusiteikite gaminti skaniausius patiekalus iš kiaulienos! Šį šeštadienį kilogramas šviežios kiaulienos sprandinės be kaulų visose „Lidl“ parduotuvėse kainuos net 44 proc. pigiau – tik 3,33 Eur. Aktyvuokite specialų „Lidl Plus“ kuponą ir už šią kainą įsigykite iki 4 kg kokybiškos kiaulienos.
Prie mėsos ar gaivių vasaros salotų puikiai tiks lietuviški geltonieji svogūnai, kurių bus galima įsigyti net 50 proc. pigiau – vos 0,39 Eur/kg.
Uogienių ir desertų gerbėjai taip pat turėtų suklusti, nes kilogramo „Belbake“ cukraus pakuotė šeštadienį kainuos tik 0,69 Eur. Tai – puiki proga išsivirti gardžios obuolienės ar aviečių uogienės.
Tik šį penktadienį, rugpjūčio 16 d., visi uogų mėgėjai galės pasimėgauti šviežiomis avietėmis už superkainą – 1,59 Eur už 125 g pakuotę. Iš šių uogų galima pasigaminti ir gaivų penktadienio desertą.
Marinuoti mėsos ir daržovių šašlykai su dviem padažais
Tiems, kam po Žolinės pritrūko idėjų, kaip nustebinti savo artimuosius, šį rugpjūčio savaitgalį „Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti marinuotus mėsos ir daržovių šašlykus net su dviem padažais, o penktadienio popietę pasimėgauti gaiviu aviečių ir jogurto desertu.
Šašlykams reikės:
400 g kubeliais supjaustytos kiaulienos sprandinės
2 žaliųjų paprikų
1 svogūno
2 citrinų
1 baklažano
3 česnakų
2 v. š. graikiško jogurto
50 ml skysto medaus
250 ml sojų padažo
½ svogūno
4 marinuotų agurkų
Ryšulėlio šviežių petražolių
Aliejaus
Druskos pagal skonį
Nuplaukite ir susmulkinkite česnakus, petražoles, išspauskite citrinų sultis ir į jas sudėkite smulkintus česnaką bei petražoles.
Mėsą nuplaukite, pagardinkite druska ir pipirais ir apie 30 minučių marinuokite paruoštame marinate.
Nuvalykite paprikas, nulupkite baklažaną ir nulupkite svogūną. Juos nuplaukite, supjaustykite kvadratėliais ir suverkite ant iešmelių pakaitomis su mėsa. Marinatą perkoškite ir atidėkite į šalį.
Iki vidutinės ar vidutiniškai aukštos kaitros įkaitinkite grilį. Aptepkite aliejumi iešmus iš visų pusių ir padėkite ant grilio. Apšlakstykite iešmus marinatu ir kepkite vieną pusę apie 3 minutes. Apverskite ir kepkite kitą pusę dar apie 3 minutes.
Dubenėlyje sumaišykite sojų padažą su medumi ir atidėkite į šalį. Tuomet imkitės kito padažo.
Nuplaukite dar keletą petražolių lapelių ir nulupkite ½ svogūno. Supjaustykite juos kartu su agurkais ir sumaišykite su graikišku jogurtu. Patiekite iešmelius su abiem padažais.
Gaiviai popietei – gaivus aviečių ir jogurto desertas
Vasarai besibaigiant, jos kaitra – dar tikrai nesibaigia. Todėl „Lidl“ virtuvės meistrai kviečia atsigaivinti skanaujant aviečių ir jogurto desertą.
Desertui prireiks:
200 g šviežių aviečių
200 g natūralaus graikiško jogurto
1–2 v. š. skysto medaus arba agavų sirupo (pagal skonį)
1 a. š. vanilės ekstrakto
Mėtų lapelių papuošimui
Gerai nuplaukite avietes po šaltu vandeniu ir nusausinkite.
Į dubenį sudėkite graikišką jogurtą, įpilkite medaus (arba agavų sirupo) ir vanilės ekstrakto. Gerai viską išmaišykite.
Paimkite nedidelius stiklainėlius ar desertines taures. Į dugną įdėkite šiek tiek aviečių, tada užpilkite jogurto ir medaus sluoksnį. Pakartokite su kitu aviečių sluoksniu ir užbaikite dar vienu jogurto ir medaus sluoksniu.
Viršų papuoškite keliomis avietėmis ir mėtų lapeliais. Patiekite iš karto arba prieš patiekdami trumpam palaikykite šaldytuve, kad desertas būtų dar gaivesnis. Skanaus!