Jaukesni rudens vakarai su „Lidl“: atkurkite spalvingas N. Bunkės gėlių kompozicijas namuose

06.09.2021 09:00:00 | Vilnius

Prekybos tinklas „Lidl“ kviečia pasitikti artėjantį rudenį puošiant savo namus gyvomis gėlėmis – kartu su atlikėja ir namų dekoravimo eksperte Natalija Bunke, prekybos centras pristato dvi skirtingas kompozicijas iš rudeniškų, bet spalvingų gėlių. Gėlių pirmajai kompozicijai pirkėjai galės įsigyti visą savaitę nuo šio pirmadienio, o antrajai – savaitę nuo ketvirtadienio.

„Nuo rugsėjo 6 d. visi norintys savo namuose galės atkurti pačios N. Bunkės sudarytą kompoziciją iš alūnės, chrizantemos ir dvispalvio šilinio viržio, o nuo rugsėjo 9 d. – celiozijos, puskiparisio arba tujos bei kalocefalo derinį. Kad būtų dar patogiau, „Lidl“ lankytojai prekybos tinklo parduotuvėse galės rasti ne tik visų šiems deriniams reikalingų gėlių, bet ir kitų jų auginimui reikalingų priemonių – nuo trašų iki dirvožemio. “, – sako „Lidl Lietuva“ Pirkimų tarnybos vyresnysis konsultantas Ramūnas Žvirblis.

Žiedai gali laikytis net iki pirmųjų šalnų

N. Bunkė gėlių kompozicijų kūrimu užsiima jau daugiau kaip penkerius metus. Ir nors iš pradžių tai buvo tik pomėgis, ilgainiui tai tapo ir viena iš jos pagrindinių veiklų.

„Beprotiškai mėgstu įvairius augalus ir gėles – jų mano namuose ir ypač aplink juos, apstu visuomet. Augalus dažniausiai renkuosi pagal sezoniškumą – šiuo metu mano kieme yra hortenzijų metas, tačiau kai nuvysta vienos gėlės, pakeičiu jas kitomis. Išmanant augalų sezoniškumą, mūsų aplinką žiedai gali puošti iki pat pirmųjų šalnų“, – sako pašnekovė.

Anot jos, asmeninė patirtis padėjo ir bendradarbiaujant su „Lidl“ bei formuojant dvi skirtingas gėlių kompozicijas: „Per šį laiką įgavau praktinių ir teorinių žinių, supratau, kokie augalai dera tarpusavyje, kaip pasirinkti tinkamus vazonus ir dirvą, kaip suderinti geriausias gėles. Tai, be jokios abejonės, pravertė ir šio projekto metu.“

Praskaidrins vėsius rudens vakarus

Anot N. Bunkės, kurdama šias gėlių kompozicijas ji didelį dėmesį kreipė į rudens spalvas – norėjosi atkartoti unikalią ir kompleksišką jų gamą.

„Būtent chrizantemos ir viržiai man simbolizuoja rudenį, o kadangi pastariesiems būtinai reikia rūgštesnės žemės, todėl ir kitus kompozicijos augalus rinkausi pagal tai, kad ne tik jų vaizdinės, bet ir fizinės savybės atitiktų viena kitą. Mano rekomendacija – nebijokite panaudoti ir kitų gėlių ar augalų, kurie tiktų papildant šį derinį. Pavyzdžiui, švenčiant Heloviną, moliūgas gali tapti įsimintinu kompozicijos palydovu, puikiai tiksiančiu prie jūsų įėjimo. O kad šios gėlės jus džiugintų iki pat šaltuko, nepamirškite jų laistyti ir nuskabyti peržydėjusių žiedų“, – teigia pašnekovė.

Ji pratęsia, kad kita kompozicija, sudaryta iš puskiparisio, kalocefalo ir celiozijos, yra itin ištverminga: „Šalia pilkai balto kalofcefalo, kuris savo formą ir spalvą išlaiko net po pirmųjų šalnų, nuostabiai tinka drąsios, bet ne per daug ryškios celiozijos. Šalia „įtaisius“ tują arba puskiparisį, ši kompozicija taip pat pradeda dvelkti rudens sezonu. Tiesa, puskiparisiai arba tujos peržiemos tik tada, jei juos persodinsite į gruntą – deja, bet vazone šie augalai nuvys. Tikiuosi, kad šios kompozicijos praskaidrins vis vėstančias rudens dienas ir vakarus ir taps šalies gyventojų namų puošmena.“

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (4.93 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau