„Lidl“ kilogramas gardžių ir kokybiškų mažasėklių arbūzų – mažiau nei euras

07.06.2024 10:00:00 | Vilnius

„Lidl“ kilogramas gardžių ir kokybiškų mažasėklių arbūzų – mažiau nei euras

Kai „Lidl“ parduotuvėse atsiranda arbūzai su mažai sėklų, tai ženklas, kad prasidėjo tikra vasara. Ypač, kai šiai prekei – speciali akcija: iki pat sekmadienio „Lidl“ parduotuvėse bus galima įsigyti saldžių ir sultingų mažasėklių arbūzų net 60 proc. pigiau. Šie arbūzai viduje beveik neturi sėklų, todėl puikiai tinka ne tik gardžiuotis, bet ir įvairiems patiekalams gaminti.

Iš saulėtos Ispanijos į „Lidl“ parduotuves atkeliavę raudonieji arbūzai yra gana nedideli – paprastai sveria apie 4–6 kg. Iki pat sekmadienio kilogramas šių arbūzų „Lidl“ parduotuvėse visoje Lietuvoje kainuos tik 0,99 Eur už kilogramą. Vadinasi, vieną arbūzą galite įsigyti vos už 3–6 eurus, priklausomai nuo jo dydžio.

Maža kaina leis pasimėgauti vasaros skoniais

„Arbūzai yra neatsiejami nuo gero oro ir saulės, todėl pastaruoju metu vis dažniau atsiduria pirkėjų krepšeliuose. Žinoma, šiuo metu mūsų parduotuvių lentynose yra gausu ir kitų gardžių, šviežių vaisių, uogų, pavyzdžiui, braškių ir trešnių. Todėl neabejoju, kad speciali nuolaida arbūzams leis mūsų pirkėjams pasidžiaugti gausesniu šviežių vaisių krepšeliu ir tikraisiais vasaros skoniais“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos vadovas Antanas Bubnelis.

Mažasėkliai arbūzai yra mėgstami ne tik dėl to, kad yra sultingi ir beveik be sėklų, bet ir dėl savo optimalaus dydžio. Kadangi jie paprastai sveria 4–6 kg, galima drąsiai pirkti visą vaisių ir būti tikram, kad nesunkiai jį suvalgysite. O jei nenorite tiesiog skanauti vieno arbūzo kaip deserto, nepraleiskite progos jį panaudoti patiekalams ruošti. Beje, nuo standartinių arbūzų jie dar išsiskiria ir tuo, kad ilgiau išlaiko savo skonines savybes: juose yra mažai sėklų arba jų visai nėra, tad šie arbūzai lėčiau įgauna miltingą tekstūrą arba pernoksta.

Arbūzai – ne tik desertas

Dietologai arbūzus giria ne tik dėl vitaminų ir mikroelementų, kuriais jie turtingi, bet ir dėl didelio vandens kiekio, todėl jie itin naudingi karštą vasaros dieną. Be to, arbūzai puikiai dera su įvairiais sūriais, kitais vaisiais ir gali būti nebūtinai tik desertas.

„Lidl“ lentynose rasite tik Europos šalyse užaugintus arbūzus: tiek įprastus, tiek ir mažasėklius. Jų, taip pat ir kitų vaisių bei daržovių kokybei prekybos tinklas skiria itin didelį dėmesį.

„Visi iki vieno „Lidl Lietuva“ daržoves ir vaisius tiekiantys ūkininkai privalo turėti tarptautinį „Global G.A.P.“ sertifikatą. Jis įrodo, kad ūkyje yra tinkamai laikomasi saugos, kokybės bei aplinkos tausojimo reikalavimų. Kartu taikomas papildomas modelis GRASP įrodo, kad darbdavys yra atsakingas savo darbuotojų atžvilgiu, o tai taip pat prisideda prie šviežių produktų kokybės“, – sako A. Bubnelis.

Viso prekybos tinklo „Lidl“ kokybės užtikrinimo procesams yra svarbi ir visa tiekimo grandinės schema bei kiekvienas jos dalyvis – nuo pat vaisių ir daržovių augintojų laukų iki tol, kol produktai atkeliauja į „Lidl“ parduotuves. Norint tiekti naujus produktus „Lidl“ parduotuvėms, kiekvienas tiekėjas privalo prieš veždamas prekes pateikti visą informaciją apie tiekimo grandinę.

Visi šie standartai taikomi ne tik arbūzams ar melionams, bet ir visiems kitiems šviežiems vaisiams bei daržovėms, pasiekiantiems „Lidl“ parduotuves iš Graikijos, Ispanijos ir kitų Europos valstybių. „Lidl“ taip pat reikalauja, kad visuose šviežiuose vaisiuose ir daržovėse ūkininkavimo metu naudojamų veikliųjų medžiagų likučiai neviršytų trečdalio Europos Sąjungos leistinos normos. Be to, į parduotuves jau pristatytuose vaisiuose ir daržovėse gali būti aptinkami ne daugiau kaip 5 veikliųjų medžiagų likučiai.

„Lidl“ ekspertai siūlo išbandyti arbūzus ir ant grilio, ir pagardinti juo salotas. Jūsų dėmesiui – du, specialūs receptai su arbūzais.

Gaivumu dvelkiančios arbūzo, agurkų ir fetos salotos

Jums reikės:

300 g arbūzo; 

150 g fetos sūrio;

1 ilgavaisio agurko; 

2 v. š. saulėgrąžų;

Mėtų pagal skonį;

Padažui reikės:

50 ml alyvuogių aliejaus

2 v. š. citrinos sulčių

2 v. š. skysto medaus

1 a. š. garstyčių

Druskos ir česnako granulių pagal skonį

Nuluptą arbūzą ir fetos sūrį supjaustykite kubeliais, tuomet nulupkite ir supjaustykite agurką. Į lėkštę dėkite arbūzo, agurko ir fetos gabaliukus, užberkite saulėgrąžas bei išdėliokite ant viršaus mėtos lapelius.

Padažui į dubenį supilkite aliejų, citrinos sultis, medų, įdėkite garstyčių, taip pat įberkite druskos, česnako granulių ir išmaišykite. Padėkite paruoštą padažą į šaldytuvą, kad gerai atvėstų.

Prieš patiekiant salotas, apliekite jas paruoštu, atšaldytu padažu, skanaus!

Vasaros atradimas – grilintas arbūzas

Jums reikės:

1 arbūzo

2 žaliųjų citrinų 

1 v. š. medaus

Druskos ir aitriųjų paprikų pagal skonį

Arbūzą supjaustykite riekelėmis. Tuomet iš citrinų išspauskite sultis ir išmaišykite su medumi. Šiuo mišiniu aptepkite arbūzo riekeles.

Kepkite ant grotelių po 1–2 minutes iš abiejų pusių. Patiekdami pabarstykite druska ir aitriosios paprikos milteliais, skanaus!

 

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau