Puošiamės Kalėdoms: kokios interjero detalės suteiks namams jaukumo

30.11.2021 10:00:00 | Vilnius

.

Geriausias būdas kasdien pradėti gyventi Kalėdomis – pripildyti savo namus unikaliomis, šventinėmis dekoracijomis. Dekoratorė Dovilė Jablonskienė pasakoja apie naujausias namų puošimo tendencijas ir dalijasi patarimais, kaip į savo kambarius pritraukti šventinę atmosferą. Ją surasti padės ir prekybos tinklas „Lidl“, viso Kalėdų laikotarpio metu siūlantis skirtingas namų jaukumą puoselėjančias šventines dekoracijas.

D. Jablonskienė pasakoja, kad tradicinės žiemos švenčių spalvos yra balta, raudona, burgundiška, smaragdo, aukso ir sidabro. Šiais spalvų tonais pasižyminčios dekoracijos yra tapusios tikra klasika – jos asocijuojasi su prabanga, didingumu ir tendencingai vyrauja kasmet.

Tačiau pasak dekoratorės, pastaruoju metu žmonės vis labiau atsigręžia į natūralumą ir paprastumą, o šios tendencijos atsispindi ir dekoruojant namus, ypač kalėdiniu laikotarpiu.

„Šiemet kaip niekada aktualūs yra tapę prigesinti, žemiški tonai, stumiantys žmones arčiau gamtos – samanų, pilkšva ar rusva. Tai – puikus sprendimas, suteiksiantis jūsų namams jaukumo. Visgi jei norite kiek labiau išskirtinio ir netikėto derinio, prigesintus tonus galima derinti su ryškiais – samanų žalsvą spalvą su raudona, natūralaus lino atspalvius su smaragdine spalva, rusvą su auksine. Tai suteiks jūsų namams natūralios, bet unikalios autentikos“, – sako pašnekovė.

Savomis rankomis darytos dekoracijos

Dekoratorė pažymi, kad natūralumas atsispindi ne tik renkantis dekoracijų spalvas, bet ir pačius puošimo elementus. Anot D. Jablonskienės, šiltos atmosferos namuose kūrimui per šventes vis dažniau naudojamos gamtoje randamos medžiagos.

„Tai gali būti ir mediniai ar popieriniai eglutės žaisliukai, kankorėžiai, riešutai ar net samanos. Taip pat žmonės vis dažniau patys įsitraukia į dekoracijų kūrimą, o prie to prisideda ir dėl socialinių tinklų itin sparčiai plintančios naujovės. Daugelis gamina rankų darbo dekoro elementus, pavyzdžiui, žaisliukus iš metalinių kepimo formelių, popieriaus, kepa šventinius sausainius ar meduolius, kuriais taip pat galima puošti Kalėdų eglutę“, – sako pašnekovė.

Kalbėdama apie Kalėdų eglutes, dekoratorė taip pat pastebi vis ryškėjančią tendenciją. Anot jos, populiarumo pastaruoju metu neatsigina gyvos eglutės vazonuose, o neturintieji galimybės puošti didžiulės žaliaskarės, vis dažniau merkia nedidelę eglutę su šaknimis į vandenį.

„Beje, jeigu į namų ir eglutės puošimo procesus ir jų įgyvendinimą įtrauksite ir artimuosius, tai gali tapti gražia tradicija, padėsiančia dar labiau puoselėti šeimos bendrystę“, – pastebi D. Jablonskienė.

Į dekoracijas įtraukia vintažinius elementus

Dekoratorė pratęsia, kad žmonės visais laikais dekoruodami savo gyvenamąsias erdves ieškodavo savitumo ir originalumo, tačiau pastaruosius metus galima laikyti ypač kūrybingais dėl vis dažnesnės tvarumo temos.

„Daugelis šiais laikais nori atsisakyti pompastikos ir ieško unikalių būdų, kaip namuose sukurti šventinę dvasią, derina naują ir seną. Tai gali tapti ir atsigręžimas į praeitį, pavyzdžiui, traukiant iš palėpių primirštas vintažines dekoracijas ir jas įliejant į šiuolaikines erdves. Be to, iš giliai į spintas nugrūstų dėžių traukiami senelių ar tėvų išsaugoti Kalėdų eglutės žaisliukai. Tarp mėgstančiųjų keliauti populiarėja tradicija parsivežti kalėdinius žaisliukus iš aplankytos šalies – tai dar vienas būdas eglę puošti prisiminimų pilnais dekoratyviniais elementais“, – sako pašnekovė.

Kūrybingumo išlaisvinti nespėja

D. Jablonskienė toliau pasakoja, kad nors šventinio namų dekoravimo tendencijos krypsta link savo kūrybingumo išlaisvinimo, dalis žmonių neturi pakankamai laiko pilnai pasinerti į šį procesą.

„Tokiu atveju neretai gelbsti didžiulė prekybos tinklų pasiūla. Svarbiausia, iš anksto susikurti idėją, viziją ir apsipirkinėti tikslingai bei apgalvotai. Pavyzdžiui, neišvengiamas kalėdinės nuotaikos vėliavnešys yra žvakės, simbolizuojančios ramybę ir šilumą. Vis populiarėja popierinės šviečiančios žvaigždės, kabinamos ne tik ant langų, bet ir virš stalo. Žinoma, jaukia atmosferą namuose padės sukurti ir įvairios lemputės, suteiksiančios namams unikalios šviesos. Šventinį stalą galima papuošti gausesniu kiekiu vaisių ar uogų, pavyzdžiui, granatais, mandarinais ar figomis“, – teigia dekoratorė.

Daugybės kalėdinę nuotaiką į namus atnešančių  dekoravimo elementų viso šventinio laikotarpio metu galima rasti ir prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse. Jose galėsite įsigyti ne tik įvairių spalvų ir kvapų žvakių, bet ir kalėdinę LED žvaigždę, kitokių skirtingų šviečiančių dekoracijų, kalėdinių žaisliukų dekoravimo rinkinį bei dar daugiau.

Kalėdoms ruošiasi vis anksčiau

Pasak D. Jablonskienės, nors pagal tradicijas Kalėdų eglutė turėtų būti puošiama Kūčių vakarą, daugeliui žmonių šventinę atmosferą namuose norisi pajusti anksčiau.

„Užburiančia švenčių dvasia norime gyventi kuo ilgiau, todėl nenuostabu, kad daugelis žmonių tam pradeda ruoštis iš anksto, norėdami išvengti streso perka ne tik dovanas, bet ir puošia namus, Kalėdų eglutę. Tačiau būkite atsargūs, nes jei gyventi Kalėdomis pradėsite per anksti, šventinis šurmulys gali kiek sugadinti laukimo žavesį“, – sako dekoratorė.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (314.44 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau