Pagalba labdaros organizacijoms: „Lidl“ skyrė 30 tūkst. apsauginių veido kaukių

12.03.2021 09:00:00 | Vilnius

„Lidl Lietuva“ ir toliau remia šalies labdaros organizacijas pandemijos metu. Šį kartą prekybos tinklas „Maisto bankui“, „Lietuvos Caritui“ ir Maltos ordino pagalbos tarnybai lygiomis dalimis perdavė daugiau kaip 30 tūkst. vienkartinių apsauginių veido kaukių. Organizacijų atstovai pasakoja, kad ši pagalba – itin naudinga, nes jų savanorių, darbuotojų ir globojamų asmenų saugumas – svarbiausia, o sutaupytas lėšas bus galima panaudoti kitoms būtiniausioms reikmėms.

„Vertiname daugybės Lietuvos organizacijų įdedamą darbą pandemijos metu. Tai užtikrina, kad socialiai pažeidžiamos žmonių grupės ir toliau gautų jiems taip reikalingą pagalbą. Šiuo sudėtingu laikotarpiu šalies gyventojų sveikata yra svarbiausia, todėl perdavėme daugiau kaip 30 tūkst. vienkartinių apsauginių veido kaukių šalies labdaros organizacijoms – Maltos ordino pagalbos tarnybai, „Lietuvos Caritui“ ir „Maisto bankui“. Tikimės, kad šios priemonės prisidės prie šių organizacijų darbuotojų, savanorių ir jų globojamų žmonių saugumo užtikrinimo bei leis nepertraukiamai dirbti toliau“, – sako Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Pagalbą suteikė pačiu laiku

„Lietuvos Caritas“ generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė pratęsia, kad pagalbos teikimas vaikams ir šeimoms bei bendravimas su jomis karantino metu nesustojo: „Mūsų darbuotojai ir savanoriai pasitinka vaikus dienos centruose, su jais dirbame ir individualiai, ir mažose grupelėse, todėl visus privalome aprūpinti būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis. Skirstome ir daliname gautas kaukes po visą Lietuvą.“

Anot pašnekovės, „Lidl“ paramą kaukėmis suteikė pačiu laiku: „Nuo vasario mėnesio daugiau nei 30 mūsų vaikų dienos centrų visoje Lietuvoje grįžta į intensyvesnį darbą kontaktiniu būdu, todėl kaukių poreikis ženkliai išaugo, jų reikia ne tik mūsų darbuotojams, savanoriams, bet ir vaikams. Dėl to esame labai dėkingi už prekybos tinklo parodytą dėmesį. Dalį kaukių skirsime ir mūsų globojamoms šeimoms, suaugusiems asmenims bei seneliams. Padovanotos apsaugos priemonės padės mums ir toliau be didesnių trikdžių tęsti savo veiklą, o sutaupytas lėšas skirsime kitiems poreikiams atliepti.“

Apsauginės kaukės – būtina priemonė, norint tęsti veiklą

Maltos ordino pagalbos tarnybos generalinė sekretorė Dalia Kedavičienė pasakoja, kad didžioji dalis maltiečių veiklų yra vykdomos nepaisant pasaulį surakinusios pandemijos. Dėl to, norint prisitaikyti prie situacijos ir toliau suteikti pagalbą tiems, kam jos labiausiai reikia, privalu pasirūpinti būtiniausiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis.

„Stengiamės maksimaliai saugoti mūsų paslaugų gavėjų, savanorių ir darbuotojų sveikatą, todėl imamės visų įmanomų veiksmų, kad užkirstume kelią viruso plitimui. Visus darbuotojus ir savanorius aprūpiname pagrindinėmis apsaugos priemonėmis, apmokome, kaip tinkamai elgtis pristatant maistą ar rūpinantis paslaugų gavėjais, taip pat sustabdėme nebūtinas paslaugas“, – sako D. Kedavičienė.

Jos teigimu, organizacijai šiuo metu yra reikalinga bet kokia parama: „Itin vertiname „Lidl“ mums perduotas apsaugines kaukes – jos užtikrins ne tik tolimesnę būtiniausių veiklų tąsą, bet ir mūsų darbuotojų, savanorių ir kitų šalies gyventojų saugumą. Kaukes perduosime Kauno Maltos ordino pagalbos tarnybos grupei. Tai leis toliau dirbti vaikų dienos centrams, teikti paslaugas senjorams ir dar daugiau.“

Leis komandos nariams pasijusti saugiau

Simono Gurevičiaus, „Maisto banko“ direktoriaus teigimu, labdaros ir paramos fondas padeda apie 600 kitų nevyriausybinių organizacijų Lietuvoje, o dėl padidėjusių paramos gavėjų skaičių, prašomo maisto kiekiai yra itin išaugę. Vis kreipiasi ir naujos organizacijos, kurių globojami žmonės dėl karantino sukeltų padarinių patiria maisto trūkumą.

„Norint padėti minėtiems žmonėms ir nešvaistyti tinkamo vartoti maisto, mums reikalinga įvairi pagalba – nuo savanorių, paramos lėšomis, naudojamos sandėlių nuomai, darbo priemonių įsigijimui, transporto priemonių kurui ir kitoms veikloms.

Žinoma, vykdydami savo veiklą privalome laikytis visų būtiniausių saugos reikalavimų, todėl džiaugiamės, kad „Lidl“ ir toliau rodo dėmesį mūsų organizacijai pandemijos metu, o šį kartą prisidėjo apsauginėmis kaukėmis. Jas išskirstysime vaikus globojančioms Kauno regiono organizacijoms. Tikimės, kad tai leis tiek vaikams, tiek mūsų savanoriams pasijusti ramiau“, – sako S. Gurevičius.

Atsisiųsti (739 KB)