„Lidl Lietuva“ rūpinasi darbuotojų sveikata: įteikė nemokamus vitaminų rinkinius

22.10.2021 09:30:00 | Vilnius

Atvėsus orams, visapusiškai rūpintis savo organizmu tampa dar svarbiau. Norėdamas skirti papildomą dėmesį darbuotojų sveikatai, prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ jau antrus metus iš eilės, visiems darbuotojams išdalijo daugiau kaip 2 tūkst. vnt. vitaminų rinkinių, sustiprinsiančių personalo imunitetą šaltuoju laikotarpiu.

„Mums svarbu, kad „Lidl Lietuva“ komanda būtų sveika, energinga ir geros nuotaikos, o už lango krentanti temperatūra įpareigoja darbuotojų sveikata rūpintis dar labiau. Todėl spalį visam personalui įteikėme specialias dovanas – vitaminų rinkinius, kurie padės stiprinti imunitetą šaltuoju laikotarpiu“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

Prekybos tinklo paruoštuose rinkiniuose darbuotojai ras įvairių vitaminų: nuo imuniteto stiprinimo kokteilio ar vitamino C, iki magnio ar cinko papildų bei omega-3 riebalų rūgščių.

Draudžia privačiu sveikatos draudimu

Anot S. Savickienės, komandos nariai išskirtinio dėmesio sveikatai sulaukia ne tik šaltuoju laikotarpiu, bet ir ištisus metus – visiems darbuotojams „Lidl Lietuva“ suteikia privatų sveikatos draudimą.

„Jau trečius metus iš eilės privačiu sveikatos draudimu draudžiame visus bandomąjį laikotarpį praėjusius mūsų komandos narius. Matome, kad ši nauda mūsų darbuotojams yra svarbi ir jie ją vertina teigiamai“, – teigia pašnekovė.

Draudimo pakete prekybos tinklas darbuotojams siūlo neribotą ambulatorinį gydymą, taip pat yra skiriama tam tikra suma stacionariam gydymui ir receptiniams bei nereceptiniams vaistams, maisto papildams, vitaminams.

„Bent viena iš šių paslaugų šiemet jau pasinaudojo daugiau nei 80 proc. „Lidl Lietuva“ personalo. Dažniausiai darbuotojai kreipėsi į gydytojus specialistus ir naudojosi vaistų bei vitaminų limitu. Šių metų pradžioje privataus draudimo paketą praplėtėme. Nuo 2021 m. mūsų komandos nariai gali išnaudoti tam tikrą sumą reabilitacijos paslaugoms, taip pat padidinome vaistams, maisto papildams ir vitaminams skiriamą lėšų kiekį. Be to, esame numatę ir papildomas išmokas įvairių kritinių ligų atveju“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė.

Gerove rūpinasi ir kitais būdais

S. Savickienė akcentuoja, kad privatus sveikatos draudimas ir vitaminų rinkiniai – ne vienintelės priemonės, padedančios užtikrinti gerą organizacijos darbuotojų sveikatos būklę. Taip pat prekybos tinklas visus norinčiuosius kolektyvo narius ir jų vaikus iki 14 metų kasmet skiepija nuo gripo, be to, visai neseniai startavo didesnį dėmesį komandos emocinei sveikatai skirianti iniciatyva „Gali mumis pasikliauti!“.

„Nuolat atnaujiname mūsų darbuotojų gerovės užtikrinimo strategiją. Naujausias jos elementas – programa „Gali mumis pasikliauti!“. Šios programos metu kviečiame visus darbuotojus anonimiškai ir nemokamai pasikonsultuoti asmeniniais, teisiniais ar finansiniais klausimais. Kvalifikuoti, nepriklausomi ir didelę patirtį turintys psichologai bei konsultantai patars kaip susitvarkyti su stresu ar nerimu, ką daryti praradus kredito kortelę, kaip išspręsti turto pirkimo ir pardavimo klausimus ir atsakys į kitus rūpimus klausimus,“ – teigia pašnekovė.

Rūpindamiesi darbuotojų gerove, „Lidl Lietuva“ neapsiriboja tik sveikata. Įmonės personalo vadovė ir valdybos narė akcentuoja, kad prekybos tinklas stengiasi užtikrinti ir konkurencingą įmonėje dirbančių žmonių atlyginimą.

„Rūpinamės ne tik gera darbuotojų emocine būkle, bet ir finansine situacija. Remiantis naujausiais rugpjūčio mėnesio „Rekvizitai.lt“ duomenimis, vidutinis darbo užmokestis neatskaičius mokesčių „Lidl Lietuva“ siekia 1896,65 eurus. Palyginus su kitų didžiųjų šalies prekybos tinklų vidutiniais atlygiais, mūsų įmonėje mokamas vidutinis darbo užmokestis yra didžiausias“, – sako S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 59 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 23-uose šalies miestuose –  Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje bei Druskininkuose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (4.37 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau