„Lidl“ kviečia gyventojus aukoti jubiliejinėje „Maisto banko“ akcijoje

05.05.2021 10:00:00 | Vilnius

Lidl

Gegužės 7–8 dienomis visos Lietuvos gyventojai tradiciškai turės galimybę paaukoti „Maisto banko“ organizuojamoje akcijoje. Prie jos šiemet jungiasi ir rekordinis skaičius „Lidl“ parduotuvių, kuriose prekybos tinklo klientai galės padėti labiausiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms. Anot iniciatyvos organizatorių, ši, jau 30-tąjį kartą vykstanti iniciatyva, padeda suartinti šalies gyventojus, o pandemijos metu susitelkimas yra būtinas kaip niekada.

„Dar pernai rudenį vykusios „Maisto banko“ akcijos metu „Lidl“ pirkėjai nepasiturintiems paaukojo maisto už daugiau kaip 55 tūkst. eurų. Tai yra itin vertinga parama socialiai pažeidžiamiems asmenims, kuriems pagalbos pandemijos metu reikia labiausiai. Kasmet augant mūsų parduotuvių skaičiui, maisto rinkimo iniciatyvos metu galime pasiekti dar daugiau „Lidl“ klientų, todėl tikimės, kad pirkėjai maisto stokojančius šalies gyventojus parems taip pat aktyviai“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Prekybos tinkluose, tarp jų ir „Lidl“, vykstančios akcijos metu surinktą paramą „Maisto bankas“ perduoda daugiau nei trims šimtams socialinių organizacijų, kurios gautus produktus suskirsto į maisto davinius ir juos išdalija paramos gavėjams.

Tarp „Maisto banko“ partnerių – įvairios labdaros valgyklos, ne tik reabilitacijos, bet ir socialinių paslaugų ar vaikų dienos centrai, senelių namai, neįgaliųjų ar gausių šeimų asociacijos, tokios visuomeninės organizacijos kaip „Caritas“, Maltos ordino pagalbos tarnyba ar „Gelbėkit vaikus“.

Suartina gyventojus ir prekybos tinklus

Ši labdaros ir paramos fondo organizuojama maisto rinkimo akcija yra jubiliejinė – jau trisdešimtoji, sako „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius. Pasak jo, per daugybę metų labdaringa iniciatyva spėjo suvienyti daugiau nei tris šimtus nevyriausybinių organizacijų, kurių vaidmuo pastaraisiais metais tapo dar svarbesnis.

„Būtent nevyriausybinės organizacijos pandemijos metu stovi pirmosiose fronto linijose ir padeda maistu, daiktais ar paslaugomis pažeidžiamiausioms visuomenės grupės. Nors mes nuo išmetimo gelbėjame ir šioms organizacijoms dalijame trumpo galiojimo maistą, pandemija parodė, kad tokioje situacijoje būtina turėti ir ilgo galiojimo produktų. Dėl to kviečiame likti neabejingais, susitelkti ir pasidalyti su stokojančiais – juk maistas yra vienas svarbiausių dalykų, vienijančių žmones“, – sako S. Gurevičius.

Pasak jo, „Maisto banko“ akcija padeda suartinti ir dėl bendro tikslo stengtis ne tik šalies gyventojus, bet ir skirtingus prekybos tinklus: „Džiaugiamės, kad tarp mūsų partnerių yra ir „Lidl“, su kuriuo pastaruoju metu vis stipriname bendradarbiavimą įvairiais klausimais, pavyzdžiui, kovodami su maisto švaistymu.“

Ragina nebijoti klausti savanorių

Anot „Maisto banko“ direktoriaus, kadangi šioje akcijoje dalyvauja daugybė skirtingomis nepasiturinčiųjų grupėmis besirūpinančių organizacijų, paprasčiausias būdas sužinoti jų maisto poreikį – paklausti parduotuvėse esančių savanorių.

„Akcijos metu atkreipkite dėmesį į kiekvienoje parduotuvėje esančius maisto surinkimo punktus ir juose kabančias lenteles. Jose bus nurodytas organizacijos, kuriai savanoriai renka maistą, pavadinimas, tad nebijokite prieiti ir paklausti, kokių produktų jai reikia labiausiai. Žinoma, visuomet prašome, kad gyventojai pagal savo galimybes aukotų ir sveikatai palankesnius produktus, maistinėmis medžiagomis turtingą maistą. Tikime, kad „Lidl“ lankytojai svariai prisidės prie sėkmingos akcijos“, – teigia S. Gurevičius.

Pernai paaukota daugiau nei 50 tūkst. maisto produktų

„Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovo teigimu, pernai rudenį 50-tyje „Lidl“ parduotuvių buvo paaukota daugiau kaip 52 tūkst. ilgai galiojančių maisto produktų, kurių vertė siekė daugiau kaip 55 tūkst. eurų.

Maisto produktus atiduoti labdaros ir paramos fondui bus galima gegužės 7 d., penktadienį, 15–20 val. ir gegužės 8 d., šeštadienį, 10–20 val. Aukoti „Maisto bankui“ bus galima visose 55-iose „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvių visoje Lietuvoje.

Šiuo metu „Lidl“ parduotuvės veikia 22 šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje bei Vilkaviškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (632.11 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau