Karjeros galimybės Lietuvoje: kodėl verta dirbti „Lidl“?

17.08.2021 09:00:00 | Vilnius

Kiekviena įmonė siekia ne tik suformuoti stiprią ir sėkmingą komandą, bet deda ir visas pastangas, kad ją išlaikytų. Kaip užtikrinti darbuotojų lojalumą, kokias naudas savo darbuotojams siūlo ir kaip įmonėje kylama karjeros laiptais, pasakoja „Lidl Lietuva“ personalo vadovė, valdybos narė Sandra Savickienė ir regiono vadovė Renata.

Pasak „Lidl Lietuva“ personalo vadovės ir valdybos narės S. Savickienės, norint konkurencingomis rinkos sąlygomis išlaikyti darbuotojus, reikia prisiminti, kad kolektyvui rūpi ir finansinis atlyginimas už jų įdėtą darbą, ir galimybės augti profesinėje srityje.

S. Savickienė pasakoja, kad 2020 metais „Lidl Lietuva“ dirbo 2322 darbuotojai, iš jų net 10 proc. – 222 darbuotojai buvo paaukštinti pareigose.

„Praėjusiais metais 15 darbuotojų tapo parduotuvių vadovais, dar 33 pardavėjai tapo parduotuvių vadovų asistentais. Karjeros pokyčiai taip pat buvo matomi ir tarp Vilniaus centrinės buveinės ir Kauno regioninės bendrovės darbuotojų – iš 303 darbuotojų, karjeros laipteliu pakilo 38. Džiaugiamės, jog darbuotojai siekia profesinio tobulėjimo įmonės viduje“, – sako S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė pabrėžia, kad taip pat labai svarbu suteikti darbuotojams tinkamą finansinį įvertinimą.

„Savo darbuotojams siūlome vieną didžiausių vidutinių darbo užmokesčių mažmeninės prekybos rinkoje. Naujausiais „Rekvizitai.lt“ birželio mėn. duomenimis, atlyginimas „Lidl Lietuva“ siekia 1738,84 Eur. Be to, parduotuvių ir logistikos sandėlio darbuotojams minučių tikslumu apmokame viršvalandžius, jei tokių pasitaiko“, – teigia „Lidl Lietuva“ personalo vadovė S. Savickienė.

Garantuoti finansinį „Lidl Lietuva“ darbuotojų saugumą padeda ir subalansuota atlyginimo kėlimo sistema: „Mūsų parduotuvių ir logistikos darbuotojų darbo sutartyse yra įtrauktos keturios darbo užmokesčio pakopos. Nuo įdarbinimo dienos, jie turi galimybę kasmet kilti į aukštesnę atlyginimo pakopą, todėl mūsų komandos nariai, siedami karjerą su įmone, gali būti tikri dėl savo finansinio stabilumo, o tai leidžia koncentruotis į asmeninių ar profesinių rezultatų siekimą.“

Galimybė augti pareigose skatina darbuotojų lojalumą

Viena iš „Lidl Lietuva“ regiono vadovių Renata pritaria, kad vienas iš motyvacijos aspektų yra karjeros galimybės.

„Nuo pat darbuotojo atėjimo į įmonę, labai svarbu kalbėtis apie karjeros perspektyvas, sukurti aplinką, kurioje būtų galima siekti tobulėjimo. Dažniausiai visi norime augti ir tapti vis geresniais savo srities profesionalais, tad turime suteikti sąlygas darbuotojams augti ir kilti karjeros laipteliais,“ – teigia pašnekovė.

 „Lidl Lietuva“ darbuotoja Renata savo karjerą pradėjo dar 2015 m. lapkritį, prieš atveriant duris pirmajai prekybos tinklo parduotuvei Lietuvoje.  Karjerą „Lidl Lietuva“ ji pradėjo parduotuvės vadovės pavaduotojos pareigose. Tuomet kilo karjeros laipteliais – tapo parduotuvės vadove, o vėliau – regiono vadove.

„Norint turėti sėkmingą karjerą, reikia išsikelti tikslą. „Lidl Lietuva“ tikrai daug investuoja į savo kolektyvą, jų žingeidumą, organizuoja daug mokymų. Būtina pasiimti viską, ką siūlo, bet ir duoti viską, ką galima, nes darbdavio ir darbuotojo ryšys yra abipusis, turi būti paremtas pasitikėjimu ir bendrais tikslais“, – sako „Lidl Lietuva“ regiono vadovė.

Finansinis stabilumas – augant įmonei, auga ir atlyginimai

Šiuo metu „Lidl Lietuva“ yra sparčiausiai augantis mažmeninės prekybos tinklas Lietuvoje. Vos per penkerius metus atidaręs 56 parduotuves sugebėjo užlipti į didžiausių Lietuvos mažmeninės prekybos tinklų trejetuką, matuojant pagal apyvartą.

Trejus metus iš eilės geriausio darbdavio įvertinimus gaunantis prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ ruošiasi naujų parduotuvių atidarymui bei esamų kolektyvų papildymui ir kviečia prisijungti prie komandos daugiau nei 200 naujų darbuotojų.

Nuo „Lidl“ starto Lietuvoje prekybos tinklo parduotuvių darbuotojų atlyginimas kilo 19 proc., lyginant naujai įsidarbinusį kolegą prieš penkerius metus ir šiandien. Tačiau jeigu parduotuvės darbuotojas įmonėje įsidarbino dar 2017 m., šiandien jis jau yra ketvirtoje pakopoje, tad jo atlyginimas yra pakilęs apie 40 proc., lyginant su karjeros pradžia.

„Siekiant, kad atsiskleistų ir klestėtų gerosios darbuotojų savybės, būtina investuoti į juos supančią aplinką ir parodyti dėmesį kiekvienam atskirai, – sako S. Savickienė. – Pavyzdžiui, kiekvienam komandos nariui „Lidl“ sudaro individualų mokymosi planą, kuris padeda komandai siekti profesionalumo ir kilti karjeros laiptais. Tai leidžia įgyvendinti talentų valdymo procesas, kurio metu yra vertinami darbuotojo įgūdžiai, potencialas, o, pasiekus gerų rezultatų, komandos nariai kyla pareigose, auga ir jų atlyginimas.“

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 56 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 22-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje bei Vilkaviškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (2.99 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau