Įmonių patirtis: „Lidl“ investicijos į darbuotojus veikia

20.05.2021 11:00:00 | Vilnius

Prekybos tinklas „Lidl“ toliau aktyviai plečia komandos narių ugdymo programas. Įmonės atstovų teigimu, pernai bendrovės rengiamuose mokymuose dalyvavo net perpus daugiau darbuotojų, o investicijos į jų ugdymą – itin pasiteisino.

„Tobulėjimo ir augimo galimybės – vienas svarbiausių darbuotojų motyvaciją lemiančių faktorių. Šiam tikslui naudojame specialią vidinę talentų ugdymo programą, daug dėmesio skiriama ir vadovų tobulėjimui: kasmet organizuojamas mokymų, seminarų ir kitų ugdymo iniciatyvų ciklas. 2020 m. net 10 proc. įmonės darbuotojų pakeitė savo užimamą poziciją ir pakilo karjeros laiptais. Prie to stipriai prisidėjo, kaip rodo darbuotojų grįžtamasis ryšys, kokybiškos mokymo programos“ – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

Norinčių dalyvauti mokymuose bene perpus daugiau

2020 m. „Lidl Lietuva“ sulaukė 47 proc. daugiau registracijų į organizuojamus bendrųjų kompetencijų mokymus nei metais anksčiau. Įmonės personalo mokymų vadovė Giedrė Rankauskaitė teigia, kad vienas stipriausių įtaką skaičių augimui padariusių veiksnių – įmonėje plėtojamas individualių ugdymo planų taikymas.

„Talentų ugdymo proceso metu siekiame identifikuoti kiekvieno darbuotojo tiek stipriąsias, tiek ugdytinas sritis ir būtent pagal tai kiekvienam komandos nariui yra sudaromas jo asmeninis ugdymo planas  Svarbu paminėti, kad planas, konkrečios ugdymo priemonės yra parenkamos ir sudaromos kartu su darbuotoju – tai yra darbuotojo ir vadovo dialogas, bendras pasirinkimas ir sprendimas, į ką ir kaip bus fokusuojamasi ateinančiais metais, kalbant apie jo asmeninį augimą“, –  priduria  G. Rankauskaitė.

2020 m. ugdymo programose dalyvavo ir 134 įmonės vadovai, o tai yra net 52 proc. daugiau nei ankstesniais metais.

„Apibendrinant, praėjusiais metais apie 95 proc. visų „Lidl Lietuva“ vadovų dalyvavo bendrųjų kompetencijų  mokymuose. Komandos nariai mums labai rūpi, jie yra mūsų vertybė, todėl džiaugiamės, kad organizacijos pastangos pastaruosius keletą metų įvertinamos „Top Employer Lietuva“ ir „Top Employer Europe“ sertifikatais, kurie yra skiriami įmonėms už ypatingai geras darbo sąlygas,“ – priduria „Lidl“ personalo mokymų vadovė.

2020 m. populiariausios mokymų katalogo temos buvo apie sisteminį mąstymą, sėkmingą bendradarbiavimą (emocinio intelekto ir bendravimo lavinimo treniruočių sistemos pagrindu) bei efektyvią komunikaciją, taip pat atsižvelgiant į pandeminę situaciją – streso valdymo mokymai.

Kasmet – naujovės

„Lidl Lietuva“ personalo mokymų vadovė dalinasi, kad 2021 m. mokymų katalogas – dar stipresnis nei pernai. Jį sudarant skiriama itin daug dėmesio geriausių ekspertų ir profesionalių mokymų partnerių pasirinkimui – mokymų turinio koncentravimui ir pritaikymui tikslinėms auditorijoms.

Be to, didelis dėmesys skiriamas ir kitokioms naujoms ugdymo priemonėms, kuriomis siekiama dar didesnio kolegų įsitraukimo į mokymų iniciatyvas. Viena iš jų – mentorystės programa. Taip skatinamas komandos narių tarpusavio bendradarbiavimas, mokymasis vieniems iš kitų, kuomet orientuojamasi į praktinį, profesinį ar emocinį darbuotojo tobulėjimą.

„Šiemet neabejotinai plėsime galimybę mokytis įvairesniais kanalais ir metodais: pandemija parodė, kad anksčiau rečiau naudoti nuotoliniai komunikacijos ar darbo būdai veikia efektyviai, todėl tikrai didinsime skaitmeninių paslaugų skaičių. Mūsų darbuotojai galės rinktis tiek tiesiogiai vykstančius nuotolinius, tiek tradicinius auditorinius mokymus, tiek internetinius kursus kiekvienam patogiu metu,“, – sako G. Rankauskaitė.

Dėmesys visiems darbuotojams

„Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė S. Savickienė akcentuoja, kad „Lidl“ darbuotojams siūlo ne tik ugdymo programas: „Geras darbuotojas yra vertybė, todėl šalia vieno didžiausių atlyginimų mažmeninės prekybos rinkoje kiekvienam ieškome ir karjeros galimybių.“ 

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,3 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 55 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 22-uose šalies miestuose –  Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje bei Vilkaviškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (259.06 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau