„Lidl“ kviečia aukoti „Maisto banko“ akcijoje: šiemet parama – kaip niekada svarbi

21.10.2020 08:00:00 | Vilnius

Lidl

Spalio 23–24 dieną šalies gyventojai turės galimybę paaukoti labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ organizuojamoje akcijoje. Prie jos jungiasi ir 50 „Lidl“ parduotuvių, kuriose prekybos tinklo klientai bus kviečiami aukoti ilgai negendančius maisto produktus. Iniciatyva įprastai vykdavo du kartus per metus, tačiau šį pavasarį akcija dėl karantino buvo atšaukta: tai lėmė, kad organizacijų, kurioms „Maisto bankas“ skiria paramą, maisto racionai pasiekė pavojingą ribą. Anot organizatorių, šiemet gyventojų parama yra reikalinga kaip niekad, o siekiant užtikrinti akcijos dalyvių saugumą, jos metu bus dedamos papildomos pastangos.

„Kasmet augant „Lidl“ parduotuvių skaičiui, kiekvienos „Maisto banko“ akcijos metu galime surinkti dar daugiau būtiniausių maisto produktų, kuriuos labdaros ir paramos fondas išdalina socialiai pažeidžiamiems asmenims. Itin vertiname faktą, kad organizatoriai įsipareigojo parodyti išskirtinį dėmesį saugumo užtikrinimui visose parduotuvėse, todėl tikimės, kad mūsų prekybos tinklo klientai jausis ramiai ir gausiai parems šalies gyventojus, kuriems to labiausiai reikia“, – sako „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

Saugumui užtikrinti – visapusiškos priemonės

Anot „Maisto banko“ direktoriaus Simono Gurevičiaus, suprantant dabartinės situacijos šalyje rimtumą, bus imamasi visų įmanomų priemonių, kad visi akcijos dalyviai jaustųsi saugiai.

„Akcijoje dalyvaujančių gyventojų saugumas yra pagrindinis mūsų prioritetas, todėl ėmėmės papildomų veiksmų, kad užkirstume kelią viruso plitimui. Šiemet mažinsime savanorių skaičių, parduotuvėse jie laikysis saugaus atstumo, dėvės ne tik apsaugines veido kaukes, bet ir vienkartines pirštines. Taip pat užtikrinsime visų akcijoje dalyvavusių savanorių atsekamumą. Šias saugumo priemones specialiai derinome su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistais, kurie mus patikino, kad jų pakanka, jog mūsų akcija galėtų vykti saugiai“, – teigia S. Gurevičius.

Planus sujaukė koronavirusas

Prekybos tinkluose vykstančios akcijos metu surinktą paramą „Maisto bankas“ perduoda daugiau nei trims šimtams socialinių organizacijų, kurios gautus produktus suskirsto į maisto davinius ir juos išdalina paramos gavėjams. Tarp „Maisto banko“ partnerių – įvairios labdaros valgyklos, ne tik reabilitacijos, bet ir socialinių paslaugų ar vaikų dienos centrai, senelių namai, neįgaliųjų ar gausių šeimų asociacijos ir tokios visuomeninės organizacijos kaip „Caritas“, Maltos ordino pagalbos tarnyba, Raudonasis kryžius ar „Gelbėkit vaikus“.

„Maisto banko“ direktorius pratęsia, kad šių metų pradžioje pasaulį suparalyžiavusi koronaviruso pandemija pakoregavo ir labdaros organizacijos planus.

„Dėl staiga išplitusio viruso negalėjome surengti maisto rinkimo akcijos pavasarį, kurios metu žmonės suaukodavo apie 240 tonų maisto. Tai – didžiulis praradimas mūsų akcijoje dalyvaujančioms socialinėms organizacijos, kurios, pandemijos akivaizdoje, negalėjo suteikti taip reikalingos pagalbos nepasiturintiems gyventojams. Ši akcija – vienintelis šansas surinkti maisto produktų ir taip padėti sunkiai besiverčiantiems asmenims“, – pažymi organizacijos vadovas.

Tikisi svaraus gyventojų indėlio

Anot S. Gurevičiaus, ankstesnių „Maisto banko“ akcijų metu daugiausiai buvo aukojami makaronai, tačiau pastaruoju metu žmonės vis dažniau formuoja maisto krepšelius, kuriuose galima rasti ir konservų, aliejaus ar pomidorų padažo.

„Kadangi mūsų akcijoje dalyvauja daugybė skirtingomis nepasiturinčiųjų grupėmis besirūpinančių organizacijų, todėl pats paprasčiausias būdas sužinoti jų maisto produktų poreikį – paklausti parduotuvėse esančių savanorių. Visuomet prašome, kad gyventojai pagal galimybes aukotų sveikatai palankesnius produktus ir baltymais turtingą maistą – mėsos, žuvies ar vegetariškus konservus. Neabejojame, kad „Lidl“ lankytojai įneš svarų indėlį ir prisidės prie sėkmingos akcijos“, – teigia S. Gurevičius.

Pasak „Maisto banko“ vadovo, socialinėms organizacijoms iš anksto yra pavedama kuruoti konkreti parduotuvė, tad kam bus skiriamas jūsų paaukotas maistas, nurodoma akcijos priėmimo vietose. Šios informacijos galima teirautis ir savanorių.

Pernai paaukotų produktų vertė viršijo 70 tūkst. eurų

„Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovo teigimu, pernai rudenį 45–iose „Lidl“ parduotuvėse buvo paaukota daugiau nei 66 tūkst. maisto produktų, kurių vertė siekė daugiau kaip 70 tūkst. eurų.

Maisto produktus atiduoti labdaros ir paramos fondui bus galima spalio 23 d., penktadienį, 15–21 val. ir spalio 24 d., šeštadienį, 10–20 val. Aukoti „Maisto bankui“ bus galima visose 50  tinklo parduotuvių visoje Lietuvoje.

Šiuo metu „Lidl“ parduotuvės veikia 20-tyje šalies miestų – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine bei Šilutėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (736.64 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau