Naujoje „Lidl“ darbdavio įvaizdžio kampanijoje – dėmesys įvairovei ir atlyginimui

28.10.2021 10:00:00 | Vilnius

Šią savaitę startuoja naujoji „Lidl Lietuva“ darbdavio įvaizdžio kampanija „Darbščios rankos“. Kampanijoje atskleidžiama, kad prekybos tinklo komandoje dirba ir yra laukiami įvairūs žmonės, nepriklausomai nuo jų amžiaus, lyties ar pomėgių, organizacijos kolektyvą vienijantis vardiklis – darbštumas, už kurį yra sąžiningai atlyginama.

„Stengiamės puoselėti tokią atmosferą, kurioje visi komandos nariai bendrautų kaip lygūs su lygiais, o už atliktą darbą būtų atitinkamai įvertinti. Dėl to šiai kampanijai pasirinkome šūkį „Darbščios rankos“. Ja norime parodyti, kad „Lidl Lietuva“ suburia darbščius ir padėti vienas kitam pasiryžusius žmones. Prekybos tinklui sparčiai augant, išlaikyti šiltą vidinę atmosferą – ypač svarbu, todėl stropių ir rūpestingų kandidatų plačiai išskėstomis rankomis laukiame visada“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė Sandra Savickienė.

Lygybe paremtai kultūrai puoselėti – daugybė priemonių

Kampanijos „Darbščios rankos“ lauko ir radijo reklamose, vizualuose socialiniuose tinkluose ir internete, gyventojai galės susipažinti su kertiniais „Lidl Lietuva“ veiklos principais. Pavyzdžiui, plakatuose vaizduojamos vyriškos ar moteriškos, tatuiruotos, mūvinčios žiedus ar seginčios laikrodį rankos simbolizuoja darbuotojų lygybę – toje pačioje pozicijoje „Lidl“ tą patį darbą atliekančiam personalui, turinčiam tokią pačią patirtį ir gebėjimus, yra mokamas vienodas atlyginimas, nepriklausomai nuo lyties, amžiaus ar kitų veiksnių.

„Darbščioms „Lidl Lietuva“ rankoms naujausiais rugsėjo mėnesio „Rekvizitai.lt“ duomenimis, neatskaičius mokesčių vidutiniškai mokame 1 649,46 eurų. Lyginant su kitais šalies prekybos tinklais, mūsų įmonėje mokamas vidutinis atlygis yra didžiausias. Be to, vien per pirmuosius tris šių metų ketvirčius organizacijos komandos narių motyvaciniams priedams jau skyrėme daugiau kaip 1,5 mln. eurų. Tai – dar vienas būdas užtikrinti darbuotojų finansinį saugumą“, – teigia „Lidl Lietuva“ personalo vadovė ir valdybos narė.

Ji pasakoja, kad horizontalų prekybos tinklo darbuotojų bendravimą ir draugišką aplinką padeda kurti ir „Lidl“ darbo organizavimo pobūdis.

„Prekybos salėje prireikus atlikti tam tikras užduotis, tai padaryti gali bet kuris kolega, nepriklausomai nuo jo užimamų pareigų. Pavyzdžiui, esant dideliam parduotuvės užimtumui, jos vadovas dirba salėje ar kasoje bei kitaip padeda kolegoms. Čia nėra stereotipų, kad kažkurie darbai yra „vyriški“ ar „moteriški“. Pavyzdžiui, „Lidl“ parduotuvių kasose įprasta matyti tiek vyrus, tiek moteris. Tokia darbo aplinka skatina komandos vienybę ir ugdo pasitikėjimą vieni kitais, padeda lengviau įveikti darbe kylančius iššūkius“, – kalba S. Savickienė.

Darbuotojais rūpinasi papildomai

Kurti darbštumu ir komandiniu darbu paremtą vidinę kultūrą stengiamasi ir suteikiant personalui įvairias papildomas naudas, kurių vertė, pasak S. Savickienės, vienam darbuotojui per metus siekia 720 eurų.

„Visus darbuotojus po bandomojo laikotarpio draudžiame privačiu sveikatos draudimu – tai reiškia, kad mūsų komandos nariai jį gali naudoti įvairioms medicinos paslaugoms: šeimos ar specializuotų gydytojų konsultacijoms, įvairioms operacijoms, reabilitacijos programoms ar kompensuoti įsigyjamas medicinos priemones, vaistus ar vitaminus. Taip pat visus norinčius kolektyvo narius ir jų vaikus iki 14 metų kasmet nemokamai skiepijame nuo gripo“, – sako pašnekovė.

Įmonėje nuolat atnaujinama darbuotojų gerovės užtikrinimo strategija. Naujausias jos elementas – programa „Gali mumis pasikliauti!“. Jos metu, visi darbuotojai gali gauti nemokamą ir anonimišką konsultaciją asmeniniais, teisiniais ar finansiniais klausimais. Kvalifikuoti, nepriklausomi ir ilgametę patirtį turintys psichologai bei konsultantai patars kaip susitvarkyti su stresu ar nerimu, ką daryti praradus kredito kortelę, kaip išspręsti turto pirkimo ir pardavimo klausimus ir atsakys į kitus rūpimus klausimus.

Taip pat S. Savickienė pažymi, kad išskirtinis dėmesys visiems darbuotojams rodomas ir įvairių švenčių metu. Pavyzdžiui, šį birželį penktojo „Lidl Lietuva“ gimtadienio proga kiekvienam personalo nariui buvo įteikta 100 eurų vertės „Lidl“ dovanų kortelė, taip pat visi komandos nariai gavo šventinį „Lidl“ produktų rinkinį.

„Įvairias dovanas mūsų darbuotojai gauna ir Kalėdų ar Velykų metu, o visai neseniai kolektyvui įteikėme imunitetą stiprinančius vitaminų rinkinius. Dalydami šias dovanas nepamirštame ir tų, su kuriais galbūt senokai nesimatėme – dovanėles visada gauna ir iš namų dirbantys ar vaikų priežiūros atostogose esantys kolegos“, – teigia S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,5 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 59 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 23-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje bei Druskininkuose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (4.59 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau