„Lidl Lietuva“ valdyboje – naujoji Pirkimų tarnybos vadovė Ilona Čiužienė

12.10.2021 10:00:00 | Vilnius

Prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ skelbia apie pokyčius įmonės valdyboje. Šešerius metus įmonėje dirbęs Pirkimų tarnybos vadovas Wojciech Grohn tapo „Lidl“ Pirkimų tarnybos vadovu Lenkijoje, o Lietuvoje šią poziciją užims kita ilgametė įmonės darbuotoja Ilona Čiužienė. Ji oficialiai patvirtinta ir „Lidl Lietuva“ valdybos nare.

„Šis pokytis yra trigubai pozityvus. Visų pirma, džiugu, kad Wojciech sėkminga karjera Lietuvoje atvėrė kelius į dar didesnes profesines aukštumas. Lenkija yra tarp didžiausių rinkų ir eksportuotojų visoje Europoje, todėl vadovauti Pirkimų tarnybai šioje šalyje – tikrai didelis iššūkis ir įvertinimas. Visų antra, Ilonos prisijungimas prie valdybos yra dar vienas gražus vidinės karjeros pavyzdys mūsų organizacijoje. O trečioji pozityvi žinutė – po šio pokyčio „Lidl Lietuva“ valdyboje turėsime lyčių lygybę, ją šiuo metu sudaro trys moterys ir trys vyrai“, – sako „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostin Roussev-Peine.

I. Čiužienė „Lidl Lietuva“ dirba jau daugiau nei septynerius metus, prisidėjo prie „Lidl Lietuva“ atėjimo į rinką, didžiąją šio laiko dalį ji vadovavo Pardavimų skatinimo departamentui, Komercijos departamentui ir buvo išvykusi semtis patirties į kitas „Lidl“ šalis. I. Čiužienė turi Kauno technologijų universiteto (KTU) eksporto inžinerijos bakalauro ir technologijų vadybos magistro laipsnį.

„Savo pavyzdžiu norėčiau įkvėpti ir kitus kolegas, ypač moteris bei merginas, kad viskas yra įmanoma, kai esi sėkmingoje ir augančioje organizacijoje, kurioje ne statusas, o argumentai nulemia, kieno nuomonė yra svarbiausia. Atsakomybių pasiskirstymas ir palaikymas namuose yra labai svarbi tų pasiekimų dalis, nes šalia naujų pareigų esu ir 2-jų metų mergaitės mama bei žmona. Prieš tapdama Pirkimų tarnybos vadove, turėjau galimybę išsamiai susipažinti su laukiančiomis atsakomybėmis Lietuvoje, Italijoje, Vokietijoje ir kitose šalyse. Tikiuosi, kad mano įgyta patirtis ir sukauptos žinios padės „Lidl“ ir toliau nuosekliai stiprinti savo pozicijas Lietuvoje“, – sako I. Čiužienė.

Šiuo metu „Lidl Lietuva“ valdybą sudaro įmonės generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas R. Roussev-Peine, Administracijos tarnybos vadovė Eglė Radžiūnė, Pirkimų tarnybos vadovė I. Čiužienė, Personalo padalinio vadovė Sandra Savickienė, Centrinės tarnybos vadovas Marius Kybartas ir Regioninės bendrovės vadovas Steponas Matas Einikis.