„Lidl“ – darbas norintiems daugiau: startuoja nauja darbdavio įvaizdžio kampanija

19.04.2022 11:00:00 | Vilnius

Lidl

Šią savaitę startuoja naujoji „Lidl Lietuva“ darbdavio įvaizdžio kampanija „Darbas norintiems daugiau“. Kampanija kviečia prie komandos prisijungti potencialius „Lidl“ parduotuvių darbuotojus, kurie vertina pagarbą, finansinį saugumą ir tikisi kitokios, vakarietiškos darbo kultūros, motyvuojančios siekti daugiau.

Pasak „Lidl Lietuva“ personalo vadovės ir valdybos narės Sandros Savickienės, kampanijos idėja kilo po įmonės viduje atlikto tyrimo ir interviu su įvairių pakopų ir pareigybių darbuotojais. Pokalbių metu kolektyvo nariai pasidalijo patirtimi, kad kasdien darbe jie randa mažesnių ar didesnių pasiekimų, kuriais gali didžiuotis. „Lidl Lietuva“ darbuotojai taip pat vertina tarpusavio santykius su kolegomis ir vadovais bei įmonės kultūrą.

„Atsižvelgę į tyrimo rezultatus nusprendėme, kad šioje kampanijoje dėmesį skirsime komandos narių pasiekimams ir palaikančiai darbo kultūrai pristatyti. Būsimiems darbuotojams norime papasakoti, kad darbas „Lidl“ prekybos tinkle yra kur kas daugiau nei mažmeninė prekyba. Tai ir atsakomybė aprūpinti Lietuvos gyventojus maistu, pasiūlyti jiems geriausią kokybę už geriausią kainą bei galimybė šiuo darbu didžiuotis kasdien“, – sako S. Savickienė.

Kampanijos metu užduodami klausimai „Kada paskutinį kartą kažkuo didžiavaisi?“, „Jautei, kad tave girdi, jauteisi savimi?“ ir „O kada paskutinį kartą tai buvo darbe?“ skatina susimąstyti potencialius darbuotojus. S. Savickienės teigimu, žmonėms dažniausiai nesudėtinga atsakyti į šiuos klausimus asmeninio gyvenimo kontekste,  tačiau pasidžiaugti savo pasiekimais darbe ar jaustis girdimam ir įvertintam tarp kolegų gali ne kiekvienas.

Nauja darbdavio įvaizdžio kampanija bus matoma „Lidl Lietuva“ socialinių tinklų įrašuose, taip pat internete, televizijoje, lauko reklamose bei viešajame transporte. Kampanijos vaizdo įrašą galima peržiūrėti čia.

Pagarba, saugumas ir kitokia kultūra – svarbiausi akcentai

Kampanijoje skelbiama, kad darbas „Lidl“ – tai darbas norintiems daugiau. Ši savybė, S. Savickienės nuomone, yra kertinis įmonės veiklos principas, todėl stengiamasi darbuotojams pasiūlyti vis geresnes sąlygas – visapusišką pagarbą, palaikančią darbo kultūrą ir saugumo jausmą.

„Lidl Lietuva“ reguliariai vykdo komandos narių apklausas, skatina juos išreikšti savo nuomonę, idėjas bei pasiūlymus. Šie būdai padeda užtikrinti pagarbų kolegų bendravimą darbuotojų ir vadovų atvirumą ir komandiškumą. Visi kolektyvo nariai tarpusavyje bendrauja kaip lygūs su lygiais, tai atsiskleidžia kasdienybėje. Pavyzdžiui, prekybos salėje prireikus atlikti tam tikras užduotis, tai gali padaryti bet kuris kolega, nepriklausomai nuo jo užimamų pareigų.

Pagarbus bendravimas tarp kolegų ir komandiškumas prisideda prie vakarietišku požiūriu į darbuotojus paremtos, kitokios darbo kultūros kūrimo, kuri užtikrina vis geresnes darbo sąlygas.

„Nuolat rūpinamės savo darbuotojų karjeros galimybėmis, tobuliname jiems skirtas vidines ir išorines mokymosi programas, siūlome platų papildomų naudų krepšelį. Norime, kad kasdien kolegos matytų prasmę ir jaustųsi įvertinti“, – teigia S. Savickienė.

Įmonės prioritetų sąraše – finansinis saugumo jausmas, kurį užtikrina visiems komandos nariams mokamas konkurencingas atlyginimas. Vasario mėnesio „Rekvizitai.lt“ duomenys rodo, kad vidutinis darbo užmokestis „Lidl Lietuva“ siekia 2184,41 eurus bei yra didžiausias, palyginus su kitų didžiųjų prekybos tinklų vidutiniais darbo užmokesčiais. Šių metų pradžioje bendrovė 5–15 proc. padidino darbo užmokestį visiems komandos nariams. Šiam tikslui įgyvendinti iki 2022 finansinių metų pabaigos įmonės atlyginimų biudžete numatyti papildomi 9 mln. eurų.

Papildomą saugumo jausmą suteikia ir parduotuvių ir sandėlio darbuotojų sutartyse yra numatytos ir keturios pakopos, reiškiančios iš anksto numatytus atlyginimo kilimo lygius ketveriems metams į priekį. Visiems „Lidl“ darbuotojams įmonė suteikia ir įvairias papildomas naudas. Sėkmingai bandomąjį laikotarpį įveikę darbuotojai yra apdraudžiami privačiu papildomu sveikatos draudimu, yra aprūpinami imunitetą stiprinančiais vitaminų rinkiniais bei gali nemokamai apsilankyti dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus. Be to, visiems darbuotojams įmonė suteikia nedarbo dienas per didžiąsias metų šventes, o prireikus dirbti viršvalandžius, „Lidl Lietuva“ juos apmoka minutės tikslumu.

Dėl darbo „Lidl“ parduotuvėse galima rašyti užklausą el. paštu karjera@lidl.lt arba skambinti 8 800 800 50.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,6 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 61 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvė 24-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose bei Rokiškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (510.17 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau