Besitęsianti šventė: kaip ilgiau išlaikyti per Motinos dieną gautas frezijas ir eustomas?

29.04.2022 09:15:00 | Vilnius

Eustomos

Pavasarį tiesiog apstu progų savo mylimiausiems žmonėms dovanoti gyvų gėlių puokštes – vieną jų artėja jau šį sekmadienį, kuomet minėsime Motinos dieną. Prekybos tinklas „Lidl“ pasakoja, kaip kuo ilgiau šviežius išlaikyti šį pavasarį populiariausius frezijų ir eustomų žiedai – tam, kad Motinos dienos šventė tęstųsi dar ilgiau.

Prieš pamerkiant į vazą

Pagrindinė taisyklė, kuria turi vadovautis kiekvienas asmuo, tiek dovanojantis, tiek ir gaunantis gyvų gėlių puokštes dovanų – tai šiek tiek patrumpinti gėlių kotelius prieš pamerkiant puokštę į vazą su vandeniu. Puokštėse esančių gėlių koteliai yra nupjaunami gerokai anksčiau negu gėlės įteikiamos sukaktuvininkui ar tiesiog brangiam žmogui, tad jie būna apdžiūvę ir prastai perduoda vandenį gėlės žiedui, dėl ko jis pradeda vysti.

Be to, pačius apatinius į vazą su vandeniu merkiamų gėlių lapus reikėtų nuskinti, mat vandenyje prasideda lapų puvimo procesas, kuris gali patrumpinti ir visos puokštės gyvavimo laikotarpį, pažymi „Lidl“. Taip pat nepamirškite, kad vandenį, kuriame yra pamerktos gėlės, reikėtų keisti mažiausiai kas dvi dienas – rečiau keičiamas vanduo užsistovi ir pradeda skleisti nemalonų kvapą.

Įvairiaspalvės frezijos – užburs kvapu ir spalvomis

Frezijos yra vienos perkamiausių gėlių šį sezoną, o tai lemia ypatingas frezijų žiedų aromatas, teigia „Lidl“. Prekybos tinklas pasakoja, kad frezijų kvapas primena malonų vaisių aromatą, konkrečiau – braškes bei žemuoges. Šias gležnų žiedlapių gėles populiaru ne tik dovanoti, bet ir naudoti muilų, losjonų, šampūnų bei kitų higienos prekių gamyboje. Beje, frezijos yra slaptu komponentu daugelyje žinomiausių kvepalų aromatų, tad artimam žmogui dovanodami prabangius kvepalus, kartu įteikite ir panašiomis kvapų natomis pasižyminčių gėlių puokštę.

Jeigu kalbėsime apie šviežiai skintas frezijas bei iš šių gėlių floristų rišamus kūrinius, pagal pasirinkimų dažnį kiek anksčiau pirmavo vien tik iš frezijų žiedų pagamintos puokštės, pasakoja „Lidl“. Žinoma, vienoje puokštėje įprasta derinti skirtingų atspalvių žiedus, tačiau pastaruoju metu frezijas pamėgta naudoti ir kartu su kitomis gėlėmis. Pavyzdžiui, levandų spalvos frezijos ir rausvi bijūnai sukuria romantišką įspūdį, o balti frezijų žiedai ir pieno baltumo jurginai yra populiariu pasirinkimu tarp vasarą vestuves keliančių porų.

Nepakartojamas eustomų grožis

Visgi, frezijos nėra vienintelės gėlės, kurių žiedais turėtumėte džiaugtis ar džiuginti šį pavasarį – joms populiarumu ir grožiu nenusileidžia ir eustomos, dar vadinamos prerijų gėlėmis ar prerijų gencijonais. Nors eustomos yra kilusios iš Centrinės Amerikos ir aplinkinių regionų, jas naudoti pamėgę viso pasaulio floristai. Tiesa, prerijų gencijonai nepasižymi stipriu ar išraiškingu aromatu, todėl jos puokštėse dažniau naudojamos dėl grožio, o ne dėl kvapo, akcentuoja prekybos tinklas „Lidl“.

Iš pirmo žvilgsnio rožes primenančios eustomos neretai derinamos kartu su daugiau tekstūros puokštėms suteikiančiais augalais, pavyzdžiui, vilnoniu gyvatvarniu, siauralapiu žėruoniu, didžiąja astrantija ar balkšviu. Dėl itin plačios spalvinės eustomų gamos, šios gėlės puikiai dera ir su kitais panašių atspalvių žiedais: balti prerijų gencijonai papildo švelniai rausvas rožes bei jau minėtas frezijas, tamsiai violetinės eustomos dera prie tamsių atspalvių gvazdikų, rausvos eustomos – prie celiozijų ir smulkiažiedžių astrų.

Pasinaudoję prekybos tinklo „Lidl“ patarimais, dar šiandien galite susikurti pačią gražiausią ir spalvingiausią pavasario puokštę. Artėjant mamos dienai keliaukite į artimiausią „Lidl“ parduotuvę ir įsigykite jums patinkančių gėlių – derinkite jas tarpusavyje, papildykite netikėtais žiedų akcentais ir savo mamą ar močiutę pradžiuginkite pačių kurtu floristikos stebuklu. Parduotuvėje ieškokite ne tik eustomų ar frezijų, bet leiskite, kad jūsų akį pakerėtų hiacintai, gvadzikai, spalvotos tulpės ar rožės.

Kad pas brangiausius širdžiai žmones nenukeliautumėte tuščiomis, „Lidl“ jums paruošė ir puikių pasiūlymų – parduotuvių šaldytų prekių skyriuje jūsų lauks „For you“ prekės ženklo šokoladiniai pyragėliai ir plikytos tešlos pyragaičiai, o meilės pilnus žodžius tik dar labiau sustiprins širdelės formos guminukai ir „Suddenly“ prekės ženklo parfumuotas vanduo.

Tačiau tai dar ne viskas! Gegužės 1 d., sekmadienį, visose „Lidl“ parduotuvėse visoms „Esmara“ ir „Silvercrest“ prekėms taikoma 10 proc. nuolaida – ypatingą dieną mamas bei močiutes lepinkite ne tik dėmesiu, bet ir kokybiškomis bei saldžiomis dovanomis.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (1.46 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau