„Lidl Lietuva“ parama ukrainiečiams jau pasiekė 200 tūkst. eurų

13.04.2022 13:30:00 | Vilnius

Lidl

Reaguodamas į įvykius Ukrainoje, prekybos tinklas „Lidl“ kartu su visa „Schwarz Group“ įmonių grupe prisideda prie pagalbos nuo karo nukentėjusiems pabėgėliams. Kaip jau buvo skelbiama anksčiau, „Schwarz Group“ skyrė prekių ir finansinės paramos už 10 milijonų eurų. Dalis šios paramos pasiekia ir Lietuvoje esančius pabėgėlius – „Lidl Lietuva“ pagalbai ukrainiečiams jau skyrė paramos už 200 tūks. eurų.

„Jau antrą mėnesį aktyviai prisidedame pagalba pabėgėliams iš Ukrainos, kurie šiuo metu yra apsistoję Lietuvoje. Bendraujame su nevyriausybinėmis organizacijomis „Maisto bankas“ ir Lietuvos Raudonasis Kryžius, teikiame jiems paramą ilgo galiojimo maisto produktais, įvairiomis ne maisto prekėmis, kurios yra reikalingos ir palengvina ukrainiečiams gyvenimą mūsų šalyje. Dalį paramos – daugiau nei 130 tūkst. eurų – šioms organizacijoms skyrėme ir finansinėmis lėšomis, jas organizacijos galės panaudoti svarbiausioms pabėgėlių reikmėms. Suprantame, jog labai svarbu yra ir finansinis stabilumas bei kuo greitesnė integracija mūsų šalyje, todėl ukrainiečiams pasiūlėme ir galimybę prisijungti prie mūsų komandos bei įsidarbinti mūsų prekybos tinkle“, – teigė „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostin Roussev-Peine.

„Lidl Lietuva“ mūsų šalyje esantiems ukrainiečiams iki šiol jau skyrė paramos už 200 tūks. eurų. Ši parama buvo išdalinta „Maisto banko“ bei Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacijoms. „Maisto banko“ organizacijai parama buvo teikiama ilgo galiojimo maisto produktais, o Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizaciją pasiekė įvairios ne maisto prekės – pagalvės, antklodės, patalynės užvalkalai, moteriškos striukės, drabužiai, įvairūs tvarsčiai, bintai ir kiti reikalingi daiktai. Dar anksčiau Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacijai buvo perduota ir 2500 vnt. automobilinių vaistinėlių. Dalis paramos šioms organizacijoms – daugiau nei 130 tūkst. eurų – buvo skirta ir piniginėmis lėšomis.

Lietuvą pasiekiant vis daugiau ukrainiečių vaikų, „Lidl Lietuva“ padidino paramą ir vaikų dienos centrus koordinuojančioms organizacijoms.  Grąžinant tarą „Lidl“ parduotuvių taromatuose, depozitą galima paaukoti vaikų dienos centrams, kuriuose laiką leidžia vaikai iš socialiai pažeidžiamų šeimų. Prasidėjus karui Ukrainoje, šiuos vaikų dienos centrus papildė ir pabėgėlių ukrainiečių vaikai. Atsižvelgiant į situaciją, buvo nuspręsta patrigubinti visą per pirmą šių metų ketvirtį taromatuose surinktą paramą. Vaikų dienos centrus visoje Lietuvoje prižiūrinčias organizacijas – Maltos ordino pagalbos tarnybą, „Gelbėkit vaikus“ ir Lietuvos „Caritas“ – artimiausiu metu pasieks per 30 tūkst. eurų siekianti finansinė parama.

Siekiant padėti integruotis į Lietuvą atvykstantiems karo pabėgėliams iš Ukrainos, „Lidl Lietuva“ taip pat pasiūlė jiems darbo vietų visoje Lietuvoje. Šiuo metu „Lidl“ parduotuvėse įvairiuose Lietuvos miestuose dirba daugiau nei 60 ukrainiečių, prekybos tinklas planuoja įdarbinti dar beveik šimtą naujų darbuotojų iš Ukrainos, visiems darbuotojams skiriama ir papildoma parama.

Kiekvienam naujai iš Ukrainos atvykusiam darbuotojui yra taikomos lygiai tos pačios darbo sąlygos, kaip ir esamiems darbuotojams – nuo atlygio rėžių ar finansinių priedų iki papildomo privataus sveikatos draudimo pasibaigus bandomajam laikotarpiui ir papildomų naudų krepšelio. Taip pat prekybos tinklas įsidarbinusiems karo pabėgėliams iš Ukrainos skiria ir 100 eurų „Lidl“ dovanų korteles kaip paramą, kuri šiuo metu yra labai reikalinga. Artimiausiu metu „Lidl“ įsidarbinę ukrainiečiai taip pat galės pasinaudoti įmonės darbuotojams ir jų šeimų nariams skirta programa „Gali mumis pasikliauti!“, kuri bus prieinama ir ukrainiečių kalba. Paskambinę visą parą veikiančiu numeriu jie galės gauti nemokamas psichologines, teisines ir kitas rekomendacinio pobūdžio konsultacijas.

Lietuvoje iš viso veikia 61 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvė 24-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose bei Rokiškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (2.34 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau