Atgaivinantys burbuliukai: keturi kokteilių receptai lietuvių meilės dienai paminėti

13.05.2022 09:00:00 | Vilnius

Braskinis

Lietuvių įsimylėjėliai gali džiaugtis, kadangi meilės garbei mūsų šalyje yra švenčiama ne viena, bet dvi šventės. Vasario mėnesį minime aistringąją Valentino dieną, o šiandien, gegužės 13 d. švenčiame lietuvių meilės deivės Mildos šventę. Šia proga prekybos tinklas „Lidl“ siūlo kelti taures į viršų ir atsigaivinti gurkšnojant nealkoholinius kokteilius – gegužės 13 d. minima ir pasaulinė kokteilių diena.

Tiesa, tam, kad galėtumėte pasimėgauti gaiviais kokteilių burbuliukais, eiti į barą ar kavinę neprireiks. „Lidl“ kviečia apsilankyti artimiausioje prekybos tinklo parduotuvėje, mat čia galite įsigyti visų kokteiliams gaminti reikiamų ingredientų – nuo šviežių ir šaldytų vaisių, iki įvairiausių gėrimų ir ledo kubelių. O meilės deivės Mildos šventei praėjus, net keturiais skirtingais kokteiliais bus galima mėgautis ir visą vasarą.

Braškių Daiquiri, be alkoholio (4 porcijos)

Jums reikės: 340 g šaldytų braškių, 60 ml medaus (galite naudoti ir cukraus sirupą), 2 žaliųjų citrinų, 250 ml toniko arba limonado, pusė puodelio vandens, ledo kubelių.

Kokteilio gaminimo eiga: į virtuvinį maišytuvą suberkite šaldytas braškes, supilkite sirupą arba medų, toniką arba limonadą, išspauskite ir supilkite kelis šaukštus žaliųjų citrinų sulčių – viską plakite tol, kol mišinys savo tekstūra primins tirštą košę. Tuomet po truputį pilkite vandenį ir vėl plakite, kokteilis turi būti jūsų mėgstamos konsistencijos. Kokteilį supilkite į plačias taures ir papuoškite braškėmis bei žaliųjų citrinų griežinėliais.

Piña Coladas, be alkoholio (3-4 kokteiliai)

Jums reikės: 2 stiklinių apelsinų sulčių, 4 stiklinių ledukų, maždaug 170 ml kokosų kremo, kokteilinių vyšnių ir ananasų riekelių papuošimui.

Kokteilio gaminimo eiga: apelsinų sultis ir kokosų kremą supilkite į virtuvinį maišytuve, įdėkite ledo ir plakite tol, kol kokteilio tekstūra taps vientisa. Gautą kokteilį supilkite į paruoštas stiklines ir papuoškite kokteilinėmis vyšniomis bei ananasų riekelėmis.

Spritz, be alkoholio (4 kokteiliai)

Jums reikės: 500 ml apelsinų sulčių, 350 ml limonado arba toniko, ledo kubelių, apelsinų griežinėlių papuošimui.

Kokteilio gaminimo eiga: pasiruoškite keturias dideles vynui skirtas taures, pripildykite jas ledo – į kiekvieną įdėkite po 4-5 ledo kubelius. Gėrimams supilti galite naudoti matavimui skirtus indelius arba laikytis tokio gėrimų santykio – dvi dalys apelsinų sulčių ir dvi dalys limonado arba toniko vienai kokteilio porcijai. Tuomet viską gerai išmaišykite bei taures papuoškite apelsinų griežinėliais arba žievelėmis.

Mojitos, be alkoholio (2 kokteiliai)

Jums reikės: 350 ml mineralinio vandens arba limonado, 2 žaliųjų citrinų, 50 g medaus (galite naudoti ir cukraus sirupą), didelio gniužulo šviežių mėtos lapelių kokteiliui ir jo papuošimui.

Kokteilio gaminimo eiga: žaliąsias citrinas supjaustykite skiltelėmis, dvi skilteles atidėkite į šalį, kadangi jas naudosime kokteilių serviravimui, kitas skilteles padalinkite į dvi lygias dalis ir sudėkite vienodas stiklines. Į stiklines taip pat supilkite medų arba sirupą ir sutrinkite, kad išsiskirtų sultys. Tuomet suplėšykite ir į stiklines sudėkite mėtos lapelius, vėl sutrinkite. Į stiklines supilkite mineralinį vandenį arba limonadą ir įdėkite kelis ledukus, gerai išmaišykite.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (2.61 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau