5 patarimai, kurie padės parduotuvėje sugaišti mažiau laiko per šventes ir ne tik

14.12.2022 09:00:00 | Vilnius

apsipirkimas

Artėjant gražiausioms metų šventėms, gyvenimas kupinas ne tik džiaugsmo, bet ir rūpesčių bei reikalų. Todėl mažiausiai ką norisi daryti – tai leisti daug laiko parduotuvėse. Lapkritį „Lidl Lietuva“ atliktos reprezentatyvios apklausos rezultatai atskleidė, kad net 36 proc. Lietuvos gyventojų kaip labiausiai per šventes erzinantį veiksnį įvardijo eiles prekybos centruose. Vis dėlto, yra net 5 būdai, kaip savo apsukas galite pagreitinti ir palengvinti. Laikydamiesi šių principų, apsipirkimą supaprastinsite ne tik švenčių laikotarpiu, bet ir po jų.

1 patarimas: Pasiruošimą pradėkite namuose

Jei norite apsipirkti greitai, tam reikėtų pasiruošti iš anksto. Dar namuose pasitikrinkite, kokių produktų trūksta ir tuomet susirašykite viską į pirkinių sąrašą. Svarbu: sąrašą sudarykite pagal produktų kategorijas. Pavyzdžiui, jei jums reikia ir ryžių, ir grikių, parašykite juos vienus šalia kito, kad būdami kruopų skyriuje iškart pasiimtumėte abi reikiamas prekes. Beje, sudarinėdami sąrašus sutaupysite ne tik laiko, bet ir pinigų, nes turėdami planą, išvengsite nebūtinų pirkinių.

2 patarimas: Pasitikrinkite parduotuvės užimtumą

Jei turite galimybę, suplanuokite vizitą į parduotuvę ne piko valandomis. Apie 18 valandą parduotuvės būna pilnos žmonių, nes visi po darbų keliauja apsipirkti. Jei parduotuvėje norite susisukti greičiau, užsukite į ją vos atsidarius arba prieš pat uždarymą.

Jei naudojatės „Lidl Plius“ programėle, turite dar vieną pranašumą, nes dar prieš išeidami iš namų, programėlėje galite pasitikrinti konkrečios „Lidl“ parduotuvės užimtumą realiu laiku. Pasirinkę laikus, kai parduotuvėje yra mažiau žmonių, joje naviguosite lengviau ir prie kasų užtruksite trumpiau.

3 patarimas: Apsispręskite, kada apsipirkinėti su komanda, o kada vieniems

Norėdami sutaupyti laiko, racionaliai įvertinkite savo kompaniją. Nors apsipirkimas su vaikais gali būti ir šeimos pramoga, vis dėlto, mažųjų palyda parduotuvėje dažnai pareikalauja daugiau dėmesio, laiko ir kantrybės. Jei jums reikia vos kelių pirkinių, tuomet greičiau susisuksite apsipirkinėdami vieni.

Jei planuojate apsipirkti gausiau, visai savaitei ar kokiai nors šventei, tuomet papildomas kompanjonas praverčia, nes padeda ne tik greičiau surinkti reikiamas prekes, bet ir palengvina atsiskaitymo procesą. Kartu galite sklandžiau sukrauti pirkinius ant prekystalio arba savitarnos kasoje, taip pat – papildomos rankos visada gerai, kraunant prekes į pirkinių krepšius.

4 patarimas: Pagalvokite apie etiketes

Jei ketinate apsipirkti ne savitarnos kasose, o tradicinėje kasoje, tuomet ir atidesnis prekių išdėstymas gali pagreitinti apsipirkimą. Ant prekystalio produktus iškraukite taip, kad ant pakuočių etikečių esantys brūkšniniai kodai būtų atsukti į kasos darbuotoją. Taip prekių skenavimas eis it per sviestą!

5 patarimas: Kepinius dėkite kartu

Jei apsipirkinėdami „Lidl“ iš anksto žinote, kad mokėsite savitarnos kasoje, tuomet laiko galite sutaupyti ir kepinių skyriuje. Jei čia išsirinkote skirtingus produktus, pavyzdžiui, ir kibinus, ir bandeles, gal dar vieną kitą beigelį, viską galite krauti į vieną bendrą maišelį. O savitarnos kasoje tiesiog įveskite reikiamas kepinių rūšis ir kiekius ir tik tuomet spustelkite mygtuką „dėti į pirkinių krepšelį“. Taip ne tik panaudosite mažiau pakuočių, bet ir galėsite viską greičiau ir paprasčiau susikrauti į savo pirkinių krepšelius.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau