„Lidl“ pristato naują kokybės ženklą pieno produktams

21.09.2020 11:00:00 | Vilnius

Eurofins ženklas

Išskirtinį dėmesį produktų kokybei teikiantis prekybos tinklas „Lidl“ pristato naują ženklinimą pieno produktams. Nuo šiol dalis privačių „Lidl“ prekės ženklo pieno produktų bus žymimi „Eurofins“ spaudu, nurodančiu, kad šių gaminių kokybei teikiamas išskirtinis dėmesys. „Lidl“ asortimente esantys produktai yra vieninteliai Lietuvoje, turintys pasaulinių kokybės tyrimų lyderių „Eurofins“ suteikiamą kokybės ženklą.

„Spinter Research“ šiemet vykdytas reprezentatyvus šalies gyventojų tyrimas dėl pieno produktų vartojimo parodė, kad daugiau nei pusė (55 proc.) lietuvių rinkdamiesi pieno produktus galvoja apie antibiotikų naudojimą gyvulininkystės ūkiuose, dar 48 proc. gyventojų atsakė, kad apskritai jiems rūpi pieno produktų sudėtis, o 35 proc. rūpi švaros ir higienos reikalavimų atitikimas pieno produktų gamyboje. Itin aukštus reikalavimus keliantis prekybos tinklas „Lidl“ ne tik reikalauja iš partnerių reguliariai tirti produkciją, bet ir pats atitinkamai inicijuoja procesų patikras tiekėjų gamybos vietose.

Jau anksčiau „Eurofins“ ženklu buvo žymimi „Lidl“ asortimente esantys šviežios mėsos ir žuvies produktai, o nuo šiol „Lidl“ privačių prekės ženklų pieno produktai, tarp kurių yra pienas, kefyras, rūgpienis, varškė, grietinė, plakamoji grietinėlė, taip pat bus pažymėti „Eurofins“ ženklu. Ateityje planuojama šį asortimentą išpėsti ir dar labiau.

„Eurofins“ laboratorijoje – išskirtiniai kriterijai

Anot „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento atstovo Karolio Lebedniko, kiekvienam „Eurofins“ spaudu žymimam produktui yra sudaromi atskiri ir išsamūs tyrimų planai. Šių tyrimų metu yra tikrinami gaminių mikrobiologiniai saugos ir kokybės parametrai, jų rūgštingumas, atliekami maistinių verčių tyrimai ir sensorinis vertinimas, stebimas sunkiųjų metalų ir toksinų kiekis, taip pat stebimi ir kiti kokybiniai fizikocheminiai parametrai atsižvelgiant į produkto specifiką.

„Užtikrindami geriausią kainos ir kokybės santykį, rūpinamės, kad pirkėjai būtų informuoti apie mūsų siūlomų produktų kokybę. Ant privataus „Lidl“ prekės ženklu pažymėtų pieno gaminių pakuočių atsiradęs spaudas – įrodymas, kad šie produktai reguliariai tikrinami nepriklausomoje „Eurofins“ laboratorijoje. Tai savanoriškas ir papildomas žingsnis mūsų kokybės kontrolės grandinėje, kurio ėmėsi „Lidl Lietuva“, taip suteikdama pridėtinę vertę vartotojams“, – sako K. Lebednikas.

Reguliarūs tyrimai – viena iš sudėtinio kokybės užtikrinimo proceso dalių

„Lidl“ pieno produktų kokybės užtikrinimo sistema veikia įvairiomis priemonėmis – visa pieno produkcija yra operatyviai paskirstoma į prekybos vietas, užtikrinant tinkamą transportavimo temperatūrą, vykdomi ne tik vidiniai tyrimai, reaguojant į klientų nuomones ir pageidavimus, bet ir ekspertinės „Lidl“ kokybės departamento degustacijos bei prekyboje esančių produktų vertinimas. Pieno produktų gamyba vyksta tik sertifikuotose gamybos vietose, kurios reguliariai yra audituojamos „Lidl“.

„Maisto produktų kokybę užtikriname nuo pat derybų su tiekėjais apie galimą bendradarbiavimą pradžios iki jų gaminių įtraukimo į asortimentą ir kasdienės prekybos. Iš partnerių reikalaujame ne tik reguliariai tirti produkciją, bet ir patys inicijuojame papildomus laboratorinius produktų tyrimus. Taigi, patikros „Eurofins“ laboratorijoje – dar viena „Lidl Lietuva“ iniciatyva, skirta užtikrinti aukščiausią mūsų prekybos tinkle siūlomų prekių kokybę, švarą ir šviežumą“, – pažymi „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento atstovas.

„Eurofins“ kokybės ženklu pažymėtų pieno produktų galima įsigyti visose 50 „Lidl“ parduotuvių visoje Lietuvoje. Šiuo metu „Lidl“ parduotuvės veikia 20-tyje šalies miestų – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine bei Šilutėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (322.34 KB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau