Apsiperkame su „Lidl“: ką jau dabar verta įsidėti į pirkinių krepšelį, laukiant Kalėdų

18.11.2022 09:00:00 | Vilnius

Stalas

Didžiosios šventės jau ne už kalnų, tad pasiruošimą joms geriausiai pradėti iš anksto. Tam, kad pasirengimas švenčių maratonui nesukeltų streso, pradėkite jį planuoti jau dabar. „Lidl“ parduotuvėse esantis asortimentas padės pasirūpinti ne tik reikiamais ingredientais šventiniam stalui, bet ir dovanomis. Pasiūlymai galioja tik šią savaitę, tad pradėkite ruoštis Kalėdoms ir atsipalaiduokite, juk šventės artėja!

Šventinio stalo planavimas ir dovanų pirkimas paskutinėmis dienomis iki Kūčių ir Kalėdų gali tapti tikru galvos skausmu dėl nusidriekusių kamščių miesto gatvėse ir didžiulio šurmulio aplink. Visgi, jei pradėsite šventinį krepšelį planuoti ir kaupti jau dabar, pirkdami šaldymui tinkamus ar ilgesnio vartojimo produktus, šventėms galėsite pasiruošti ne tik ramiau, bet ir taupiau.

Pavyzdžiui, šaldyti produktai puikiai išsilaikys iki pat švenčių, bus lengvai paruošiami ir pritaikomi prie kitų patiekalų. Kokius produktus šventinėms vakarienėms bei dovanoms įsigyti ne tik anksčiau, bet ir pigiau, gali pasufleruoti kassavaitinis „Lidl“ katalogas.

Namų darbams – planuojame Kūčių vakarienės užkandžius

Savo rankomis gaminti ar jau paruošti užkandžiai yra būtinybė tiek ant gausaus, tiek ant kuklesnio šventinio stalo. Tam, kad prieš šventes liktų tik mėgautis šventiniais džiaugsmais, jau dabar atlikite namų darbus ir pasirūpinkite savo mėgstamais užkandžiais, kuriuos galėsite ne tik padėti ant Kūčių stalo, bet jais pasimėgauti dar ir iki švenčių.

Tikriausiai nėra tokio patiekalo, kuris su Kūčiomis sietųsi labiau nei silkė. Silkė su morkomis, su svogūnais ir pomidorų padažu bei kitos variacijos – neabejotinai užims svarbią vietą ant šventinio stalo. „Lidl“ parduotuvėje jau dabar galite ieškoti keptos silkių filė marinate (su „Lidl Plus“ kuponu – 800 g už 1,99 Eur). Pagardinkite ją džiovintais pomidorais aliejuje (aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, 140 g dabar tik 1,49 Eur) ir turėsite patiekalą, kuris maloniai saldžiarūgščiais skoniais papildys jūsų įprastą meniu.

Šventės taip pat neapsieina ir be tradicinių patiekalų iš bulvių: švilpikų ar blynelių. Visgi, kartais laikytis tradicijų tiesiog pritrūksta laiko. Tam į pagalbą visada galima pasitelkti „Lidl“ asortimente siūlomus bulvių kroketus su įdaru (600 g pakuotė už 2,39 Eur), kuriuos prieš šventinę vakarienę lengvai paruošite ir galėsite mėgautis lengvu jų traškumu.

Ruošiame ingredientus gausiam kalėdiniam stalui

Mėsos mėgėjai „Lidl“ parduotuvės asortimente ras gausų mėsos ir jos gaminių pasirinkimą. Tiems, kas Kalėdų šventei ieško išskirtinio patiekalo, siūlome savo pirkinių krepšelį papildyti šaldytomis, marinuotomis ir keptomis antienos puselėmis (320 g už 8,29 Eur), kurios, pagardintos, pavyzdžiui figomis, taps prabangia stalo puošmena.

Per šventes itin aktualūs yra receptai su žuvimi. Tad jau dabar pasirūpinę šviežia žuvimi ir ją užsišaldę, turėsite galybę laiko pasitelkti fantaziją ir susikurti savo šventinį receptą. O tiems, kas švenčių negali įsivaizduoti be gardžiosios menkės, rekomenduojame rinktis jau šaldytą aliaskinių menkių filė „Ocean Sea“ (500 g – 3,59 Eur). Išduosime paslaptį – iškepta su traškia plutele bei patiekta su majonezo „Kania“ (820 g už 2,59 Eur) padažu, menkė neabejotinai taps populiariausiu šventiniu patiekalu. 

Žiemos meniu neįsivaizduojamas ir be įvairių kepinių, kurie taip pat gali tapti pagrindiniu patiekalu ir varžytis šventinėse skonių kovose. „Lidl“ asortimente ieškokite sluoksniuotos tešlos (aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, 275 g pakuotė už 1,09 Eur), iš kurios savo skoniui pritaikytus kepinius galite repetuotis jau dabar, o Kalėdų rytą – iš šios tešlos ir lietuviškų bulvių (1 kg už 0,59 Eur) išsikepti nuostabaus skonio pyragą.

Pirkinių krepšelyje nepamirškite ir dovanų

Pasirūpinę dovanomis iš anksto, Kalėdų dvasią galėsite pradėti skleisti jau nuo Advento pradžios. Gruodžio pirmą dieną savo mažuosius pradžiuginkite tradiciniu šokoladiniu „Favorina“ Advento kalendoriumi (240 g už 5,49 Eur), kuris padės skaniai skaičiuoti dienas iki Kalėdų. Beje, dabar pirkdami „Favorina“ gaminius už 4 Eur, galite dalyvauti specialiame „Lidl Plus“ programėlės žaidime ir laimėti kelionę į Balį. Tad pirkdami dovanas kitiems, turėsite puikią progą pasidovanoti įspūdingą dovaną ir sau.

Sukurti šventinį jaukumą, žinoma, visada padeda ir dekoracijos. Vienu gražiausių šventinių simbolių yra tapusi kalėdinė gėlė puansetija, kuri savo žydėjimo viršūnę pasiekia būtent šventiniu laikotarpiu. Pasidovanokite kalėdinę dvasią ir jūs – maža puansetija (1 vnt. už 1,19 Eur) gali tapti ir namų puošmena, ir puikia dovana, kuri bet kuriame interjere sukurs šventinę nuotaiką ir savo ryškiomis spalvomis džiugins net ir po žiemos švenčių.

Gardūs, valgomų dovanų rinkiniai – iš mados neišeinanti dovana. O ar esate pagalvoję, kokia praktiška dovana gali tapti padažų rinkinys? Visi pažįstame tą žmogų, kuris neįsivaizduoja savo gyvenimo ne tik be maisto gaminimo, bet ir be skoniu bet kurį patiekalą praturtinančių  padažų. „Kania“ 5 skonių padažų rinkinį (5x130 ml už 4,99 Eur) lengvai panaudos kiekvienas virtuvės šefas, o po tokios dovanos dar ne kartą patys būsite pakviesti skanios vakarienės. 

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau