„Power Hit Radio“ vedėjų duetas išbandė save prie grilio: dalijasi receptu, kuris pavyks kiekvienam

22.07.2022 09:30:00 | Vilnius

grill

TV3 laida „Lidl grilio talentai“ žiūrovus nustebino jau ne kartą – visi matėme, kaip ant grilio paruošti žuvį, vištieną, vegetariškus patiekalus ar net chačiapurį, o šį penktadienį laidos vedėjas Vytaras Radzevičius paskelbs, jog atėjo metas antienai. Priimti šį iššūkį jis pakvies ne tik du grilio profesionalus, bet ir du mėgėjus – linksmuosius „Power Hit Radio“ laidos vedėjus, Eleną Karalienę ir Saulių Baniulį.

Šįkart žiūrovai grilio kovas stebės iš Trakų apylinkėse esančios poilsiavietės. Čia, netoli įspūdingo Varnikų pažintinio tako, prie Skaisčio ežero, „Šok į kelnes“ radijo laidos vedėjai Saulius ir Elena susitiks su stipria komanda – grilio ekspertais Domantu ir Justinu.

Anot laidos vedėjo, ant grilio iškepti antį – užduotis ne iš lengvųjų. O ypatingą vaidmenį čia vaidina anties odelė – būtent nuo jos priklauso viso kepsnio sultingumas.

„Kai pagalvoju apie antienos kepsnį, man sunku jį įsivaizduoti be apelsinų. Galima panaudoti ir apelsinų sultis, ir žievelę. Visa tai labai tinka antienai, o jai iškepus, apelsino aromatas suteikia kepsniams ypatingą poskonį“, – paslaptį, kaip patiekalą paruošt nepriekaištingai, atkleis V. Radzevičius.

Pirmoji šio penktadienio komanda, Justinas ir Domantas, neišskiriami draugai nuo darželio laikų, bendraujantys ir laisvalaikiu, ir tuomet, kai ateina metas bičiulis nustebinti prie grilio. Šio penktadienio laidoje jiedu gamins antienos krūtinėlę su apelsinų padažu ir grilintomis daržovėmis.

„Aktyviai griliname jau tris metus, tačiau savo draugų kompanijoje visuomet išsiskiriame tuo, jog tą darome dviese. O jei visi sako, kad skaniai gaminame, vadinasi, gaminti reikia!“ – laidoje pasakos draugai.

Kita komanda rinksis gaminti antieną, pagardintą paprastais, tačiau kiekvienam patiekalui puikų skonį suteikiančiais prieskoniais – pipirais bei druska. Taip pat Elena ir Saulius pabrėš, kaip svarbu antieną įtrinti česnaku, o tą padarius – marinatą pabaigti apelsinų sultimis.

Prie antienos radijo laidų vedėjų duetas paruoš gaivias daržovių salotas, kurioms naudos vyšninius pomidorus, agurkus, raudonąjį svogūną, špinatus, fetos sūrį, balzaminį actą ir alyvuogių aliejų. „Stiprioji mūsų patiekalo pusė bus salotos“, – juoksis Saulius.

Netrukus Elena viską paaiškins – pasirodo, kad ji pati yra puiki pasyvi grilintoja, kuriai mieliau stebėti, kaip ant grilio maistą ruošia kiti. O štai Saulius pripažins ant grilio ruošiantis tik dešreles. Ir vis dėlto į šią laidą jiedu atvyko pasiruošę.

„Žiūrėjome daug vaizdo įrašų, mokėmės, vienas kitą edukavome. Tad dabar žinome, kad anties riebalinį sluoksnį – odelę – reikėtų įpjauti įstrižai. Tuomet viskas iškeps idealiai!“ – patarimais su laidos žiūrovais dalinsis Elena.

Tuo tarpu Saulius juokaus, jog pagaliau suprato priežastį, kodėl Elena į šią kulinarinę laidą jį pasikvietė iš tiesų. „Ryto laidoje ji vadovauti negali, tai vadovaus čia… Sakyk, ką reikia daryti!“ – ragins kolegę Saulius, o kaip jam seksis vykdyti Elenos užduotis, pamatysite jau šio penktadienio laidoje.

Saulius ir Elena tikins, kad laimėti pagal scenarijų turėtų jie, tuo tarpu priešininkai save vadins ne ką mažiau grėsmingais varžovais – juk jie neišskiriama komanda yra jau daugiau nei 30 metų! Tad kuriems iš tiesų pavyks išplėšti pergalę ir sužavėti Vytarą?

Gardžiausia vasaros laida „Lidl grilio talentai“ – penktadieniais, 18 val. per TV3!

Visas „Lidl grilio talentai“ laidas sau patogiu metu galima žiūrėti ir internete, „Lidl Lietuva“ Youtube kanale

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (16.59 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau