Papildomų naudų darbuotojams tendencijos: šiuo metu populiariausias – sveikatos draudimas, ateityje aktualumas tik didės

29.06.2022 09:00:00 | Vilnius

Lidl

Ieškodami naujos darbo vietos kandidatai vis dažniau atkreipia dėmesį į siūlomą papildomų naudų krepšelį. Kaip pasakoja „Metų darbdaviu“ dvejus metus iš eilės išrinktos įmonės „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė, siūlomi papildomų naudų paketai leidžia verslui pritraukti naujų talentų ir lemia ženklų darbuotojų motyvacijos lygio augimą.

„Į Lietuvos mažmeninės prekybos maisto produktais rinką atėjome prieš šešerius metus. Tuomet vadovaudamiesi Vakarų Europos valstybėse taikomomis „Schwarz“ įmonių grupės, kuriai priklauso ir „Lidl“, personalo valdymo srities praktikomis, jas palaipsniui pritaikėme ir Lietuvoje. Tokiu būdu nuo pat prekybos tinklo „Lidl“ veiklos Lietuvoje pradžios darbuotojams stengiamės pasiūlyti pačias geriausias darbo sąlygas – ne tik vienus didžiausių atlyginimų sektoriuje, bet ir konkurencingą papildomų naudų darbuotojams krepšelį“, – pasakoja S. Savickienė.

Skirdama daug dėmesio darbuotojų gerovės puoselėjimui, įmonė „Lidl Lietuva“ jau ketverius metus yra apdovanojama tarptautiniais prestižiniais „Top Employer Lietuva“ ir „Top Employer Europe“ sertifikatais. Šiuos įvertinimus gauna tik tos įmonės, kurios kasmet gerina verslo darbo sąlygas ir tobulina papildomų naudų sistemą.

Be to, darbo skelbimų portalo „CVbankas.lt“ sudarytame patraukliausių šalies darbdavių reitinge „Lidl Lietuva“ jau antrąkart iš eilės pelno ir „Metų darbdavio“ titulą. S. Savickienė pabrėžia, kad prekybos tinklo „Lidl“ darbo skelbimų portalo lankytojai praėjusiais metais ieškojo dažniausiai – kartu domimasi ir įmonės siūlomu papildomų naudų krepšeliu.

Tarp populiariausių naudų – sveikatos draudimas

Kandidatų apklausų duomenimis, vienu svarbiausių aspektų darbuotojams siūlomų privalumų sąraše yra su sveikatos apsauga susijusios naudos. Pandemija paskatino darbdavius daugiau dėmesio skirti fizinę darbuotojų gerovę užtikrinantiems papildomų naudų krepšelio pasiūlymams, pažymi portalo „CVbankas.lt“ vadovas Tomas Toleikis – iš visų darbuotojams siūlomų privalumų, sveikatos draudimas darbo skelbimuose šiuo metu yra minimas dažniausiai.

Papildomą privatų sveikatos draudimą jau trečius metus savo darbuotojams užtikrina ir „Lidl Lietuva“. S. Savickienė pasakoja, kad dažniausiai draudimu naudojamasi padengiant ambulatorinio ir stacionarinio gydymo išlaidas, po to seka įvairios papildomos medicininės, draudimo lėšomis galima padengti ir vaistų, maisto papildų bei vitaminų pirkimo išlaidas.

„Nuo šių metų pradžios papildomo privataus sveikatos draudimo paketą papildėme ir dalies odontologijos bei optikos paslaugų išlaidų kompensavimu. Draudimo paslaugų įgyvendinimui, lyginant su pernai, šiemet skiriama beveik 30 proc. didesnė investicijų suma – taip sveikatos draudimo paketas nepraranda aktualumo ir yra nuolat atnaujinamas, o darbuotojai gali dar greičiau išspręsti užklupusias sveikatos problemas“, – sako S. Savickienė.

Taip pat įmonė visiems komandos nariams suteikia galimybę nemokamai apsilankyti dešimtyje gydytojo psichoterapeuto ar psichologo-psichoterapeuto psichoterapijos seansų per metus bei anonimiškai konsultuotis su asmenines, teisines ir finansines konsultacijas teikiančiais specialistais.

Kandidatų akiratyje – ir kitokios papildomos naudos

T. Toleikis pažymi, kad darbo ieškantys asmenys paprastai gerai vertina daugumą darbdavių siūlomų papildomų darbo vietos privalumų, tačiau čia išsiskiria keletas skirtingų tendencijų. Pavyzdžiui, pandemijos laikotarpiu darbuotojai teikė pirmenybę darbui iš namų, labai vertino mišrų darbo modelį ir į šeimą orientuotą lankstumą.

Didesnio kandidatų dėmesio sulaukia ir tie darbo skelbimai, kuriuose nurodyti nemokami užkandžiai ir maistas darbo vietoje, kelionių iš ir į darbą išlaidų kompensavimas, nemokamas automobilio parkavimas ar nuolaidos įmonės produkcijai, paslaugoms. Ateityje turėtų populiarėti ir su darbuotojų darbo ir laisvalaikio balansu susiję naudų pasiūlymai.

Nors siūlomos naudos nebūtinai tampa darbdavio pasirinkimą lemiančiu veiksniu, tai lemia padidėjusią darbuotojų motyvaciją ir aukštesnius darbo rezultatus. Dėl to portalo atstovas pažymi, kad artimiausiu metu įvairios papildomos naudos tikrai nepraras aktualumo – jos bus vertinamos kaip savaime suprantamos darbo sąlygos bei pradedamos taikyti platesniame įmonių rate.

„Buvome vieni iš pirmųjų tarp didžiųjų prekybos tinklų, kurie priėmė sprendimą nedirbti per didžiąsias metų šventes – pirmąją Kalėdų, Velykų dieną ir per Naujuosius metus. Jau kelerius metus „Lidl“ komandos nariai gražiausias metų akimirkas gali praleisti su savo šeimomis, o tokią iniciatyvą palaiko tiek darbuotojai, tiek ir pirkėjai“, – pasakoja S. Savickienė.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,7 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 63 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvės 24-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose bei Rokiškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (6.67 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau