Pagalba Ukrainos žmonėms: „Lidl” valdanti „Schwarz Group“ paaukos prekių už 10 milijonų eurų

03.03.2022 15:00:00 | Vilnius

Lidl

Reaguodama į įvykius Ukrainoje, „Schwarz Group“, kuriai priklauso tokie pasauliniai mažmeninės prekybos tinklai kaip „Lidl“ ir „Kaufland“, paramai skirs prekių už 10 milijonų eurų. Visa parama bus skirta nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams.

„Schwarz Group“ priklausančios įmonės, taip pat ir „Lidl“, šiuo metu aktyviai dirba su įvairiomis nevyriausybinėmis organizacijomis, o bendra suteiktos paramos vertė šiuo metu siekia jau 3 milijonus eurų. Atsižvelgiant į padėtį pasaulyje, buvo priimtas sprendimas padidinti paramos vertę iki 10 milijonų eurų. Už šią sumą pabėgėliams iš Ukrainos bus suteikta maisto, aprangos, higienos ir kitų prekių.

Savo ruožtu „Lidl Lietuva“ šalyje taip pat aktyviai bendradarbiauja su „Maisto banku“, „Raudonuoju Kryžiumi“ ir kitomis organizacijomis, organizuodami paramą maisto produktais ir kitomis prekėmis. „Lidl Lietuva“ paramai taip pat jau skyrė daugiau nei 2500 vnt. automobilinių vaistinėlių. Šios vaistinėlės buvo atiduotos „Raudonojo Kryžiaus“ organizacijai ir artimiausiu pasieks tuos, kam jų šiuo metu ypatingai reikia.

Prekybos tinklas taip pat aktyviai ruošiasi į Lietuvą atvykusių ukrainiečių įdarbinimui „Lidl“ parduotuvėse ir Kaune esančiame logistikos centre.

Šiuo metu šalyje iš viso veikia 60 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvių 24-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose bei Rokiškyje.