„Lidl Lietuva“ įdarbino jau daugiau nei 60 ukrainiečių, siūlo darbą dar beveik šimtui

12.04.2022 12:00:00 | Vilnius

Lidl

Siekdama padėti integruotis į Lietuvą atvykstantiems karo pabėgėliams iš Ukrainos, „Lidl Lietuva“ pasiūlė jiems darbo vietas visoje Lietuvoje. Šiuo metu „Lidl“ parduotuvėse įvairiuose Lietuvos miestuose dirba daugiau nei 60 ukrainiečių, tačiau prekybos tinklas planuoja įdarbinti dar beveik šimtą naujų darbuotojų iš Ukrainos, visiems darbuotojams skiriama ir papildoma parama.

„Visi turime susitelkti ir padėti į Lietuvą atvykstantiems nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams, todėl ne tik aktyviai remiame juos per mūsų socialinius partnerius, bet ir pasiūlėme darbo vietas visoje Lietuvoje – parduotuvėse, logistikos centre Kaune bei centriniame biure Vilniuje. Taip pat padėsime jiems integruotis ir tapti visaverčiais kolektyvo nariais“, – sako „Lidl Lietuva“ valdybos narė ir personalo vadovė Sandra Savickienė.

Šiuo metu prekybos tinkle dirba daugiau nei 60 ukrainiečių. Šis skaičius auga kiekvieną dieną, nes dalis būsimų darbuotojų šiuo metu yra sutarties pasirašymo procese ir dirbti pradės artimiausiomis dienomis, pažymi S. Savickienė. Nuolat vyksta pokalbiai ir darbo mugės, todėl darbu „Lidl“ parduotuvėse susidomi vis daugiau ukrainiečių.

Ukrainiečiai greitai tampa „Lidl“ komandos dalimi

Patogesnį įdarbinimą užtikrina ir „Lidl Lietuva“ paruošta speciali atrankos linija telefonu, kuria paskambinus visa būsimiems darbuotojams reikalinga informacija yra pateikiama jiems suprantama kalba. Prie sklandesnio įdarbinimo proceso prisideda ir įmonės parengtos detalios instrukcijos, ką reikia atlikti norint įsidarbinti, pavyzdžiui, kaip atsidaryti banko sąskaitą internetu. „Lidl Lietuva“ taip pat pasirūpina, kad darbuotojai gautų medicininę pažymą ir apmoka su tuo susijusias išlaidas.

Ukrainiečiai „Lidl“ parduotuvėse dirba prekių krovėjų pozicijose, kurios yra pritaikytos nemokantiems lietuvių kalbos. Dėl to atitinkamai pritaikytas ir šios darbo pozicijos įvedimo procesas – naujokams skiriamas specialiai užsienio kalba sukurtas krovėjo įdirbio planas, o visa informacija apie darbą ir poziciją yra pasiekiama e-mokymų platformoje rusų kalba. Artimiausiu metu ukrainiečiams taip pat bus pasiūlytos darbo pozicijos pardavėjų gretose.

„Greičiau orientuotis darbinėje aplinkoje bei įsilieti į „Lidl Lietuva“ kolektyvą naujai įsidarbinusiems ukrainiečiams padeda ir du angliškai arba rusiškai kalbantys kolegos – mokytojas ir bičiulis. Šie darbuotojai perduoda visą darbinę patirtį ir žinias, padeda pajusti vidinę įmonės atmosferą. Be to, visi „Lidl“ darbuotojai yra draugiškai nusiteikę bei pasiryžę padėti ukrainiečiams integruotis“, – sako S. Savickienė.

Teikiamos pagalbos mastai – kur kas didesni

Kiekvienam naujai iš Ukrainos atvykusiam darbuotojui yra taikomos lygiai tos pačios darbo sąlygos, kaip ir esamiems darbuotojams – nuo atlygio rėžių ar finansinių priedų iki papildomo privataus sveikatos draudimo pasibaigus bandomajam laikotarpiui ir papildomų naudų krepšelio.

Ukrainiečiams įteikiami pasveikinimo dovanų rinkiniai. Taip pat prekybos tinklas įsidarbinusiems karo pabėgėliams iš Ukrainos skiria ir 100 eurų „Lidl“ dovanų korteles kaip paramą, kuri šiuo metu yra labai reikalinga.

Artimiausiu metu „Lidl“ įsidarbinę ukrainiečiai taip pat galės pasinaudoti įmonės darbuotojams ir jų šeimų nariams skirta programa „Gali mumis pasikliauti!“, kuri bus prieinama ir ukrainiečių kalba, pažymi S. Savickienė. Paskambinę visą parą veikiančiu numeriu jie galės gauti nemokamas psichologines, teisines ir kitas rekomendacinio pobūdžio konsultacijas.

Siekdama dar labiau prisidėti prie Ukrainos pabėgėliams teikiamos paramos, „Lidl Lietuva“ šiuo laikotarpiu tapo oficialiu „Raudonojo kryžiaus“ partneriu – teikia paramą įvairiomis ne maisto, higienos prekėmis. Įmonė bendradarbiauja ir su „Maisto banku“, kuriam paramą skiria ilgo galiojimo maisto produktais. Visos „Schwarz Group“ įmonės, kuriai priklauso ir „Lidl“, mastu, nevyriausybinėms organizacijos bus suteikiama paramos už maždaug 10 mln. eurų.

Integruotis pavyksta vis daugiau ukrainiečių

Naujausiais Užimtumo tarnybos duomenimis, nuo karo pradžios į Lietuvą pasitraukė daugiau nei 43 tūkst. pabėgėlių iš Ukrainos, iš jų net 25 tūkst. – pilnamečiai. Nors tikslių duomenų apie atvykstančius darbingo amžiaus asmenis nėra, kadangi dalis jų negali dirbti dėl patirtų emocinių problemų ar brandaus amžiaus, į Užimtumo tarnybą ieškodami darbo jau kreipėsi beveik 8 tūkst. ukrainiečių, įsidarbino – daugiau nei 3 tūkst.

Apie 40 proc. į Lietuvą atvykusių karo pabėgėlių iš Ukrainos turi aukštąjį arba kitokį, kvalifikuotam darbui tinkantį, išsilavinimą, teigia Užimtumo tarnybos vyriausioji specialistė Inga Vegytė. Dalis ukrainiečių gali dirbti medicinos ir mokslo srityse, yra patyrę IT skyriaus darbuotojai, buhalteriai, teisininkai, pardavimų vadybininkai ar administratoriai. Taip pat nemažai atvykstančių turi darbo patirties paslaugų sektoriuje ir Ukrainoje dirbo virėjais, siuvėjais, pardavėjais ar panašius darbus.

„Neretai atvykstantys karo pabėgėliai neturi kvalifikaciją įrodančių dokumentų, tačiau darbdaviai kur kas labiau vertina ne diplomą, o darbuotojo asmeninius gebėjimus ir motyvaciją. Kliūčių ukrainiečių įdarbinimui nesudaro ir galimas darbdavio bei darbuotojo kalbos barjeras, kadangi atvykę į Lietuvą pabėgėliai jau mokosi lietuvių kalbos ar yra pasiryžę kuo skubiai pradėti kalbos pamokas, kiti sklandų bendravimą užtikrina naudodami įvairias teksto vertimo programėles internete“, – pažymi I. Vegytė.

„Lidl Lietuva“ šiuo metu dirba daugiau nei 2,6 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje iš viso veikia 61 „Lidl“ prekybos tinklo parduotuvė 24-uose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose bei Rokiškyje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (4.04 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau