Gaivesnio skonio dar neteko ragauti: į „Lidl“ sugrįžta egzotiški ledai kokose

10.06.2022 09:00:00 | Vilnius

ledai

Azijos šalių kultūra žavi ir vilioja, tačiau nukeliauti į vieną tolimiausių pasaulio kampelių ryžto pakanka tikrai ne kiekvienam. Kur kas lengviau ir paprasčiau kitą savaitę apsilankyti prekybos tinkle „Lidl“ – į tinklo parduotuvių lentynas sugrįžo vasariškai gaivūs tailandietiški kokosų skonio valgomieji ledai kokoso kevale bei daug kitų Azijos virtuvės garsenybių.

Jau pirmadienį, birželio 13 d. į „Lidl“ prekybos tinklas sugrįžta net keturių Azijos šalių – Tailando, Kinijos, Indijos ir Japonijos – kulinarinių skonio tradicijų įkvėpta teminė skonio savaitė. Pirkėjų laukiamiausių „Vitasia“ prekės ženklu pažymėtų maisto produktų bus galima įsigyti visose tinklo parduotuvėse.

Tailando egzotika – ranka pasiekiama

Į artimiausią „Lidl“ parduotuvę užsukę pirkėjai jau kitą savaitę įsitikins, jog kelionė į egzotiškąjį Azijos perlą – Tailandą – trunka vos kelias akimirkas arba tiek, kiek trunka pripildyti savo prekių krepšelį tailandietiškos gastronomijos gėrybėmis. „Vitasia“ traškių daržovių rinkinys ir baltakojės blyškiosios krevetės leis jums sukurti tradiciniam Tailando skoniui niekuo nesusileidžiantį troškinį – kaip pagrindą ruošiamam troškiniui rinkitės azijietiško stiliaus makaronus iš ryžių arba ryžius „Jasmin“, o viską pagardinkite saldžiu aitriųjų paprikų arba azijietiško stiliaus padažu.

Tailando virtuvėje siaučiančius aromatingus vėjus pajaus ir saldumynų mėgėjai, kuriuos prekybos tinklas „Lidl“ ragina įsigyti „Vitasia“ mangų skilteles saldintame sirupe bei žaliosios arbatos ir citrinos skonio valgomuosius ledus. Tačiau tai ne vieninteliai saldėsiai, dėl kurių verta skubėti apsilankyti „Lidl“ – į parduotuves sugrįžta ir pirkėjų itin pamėgti tailandietiški kokosų skonio valgomieji ledai kokoso kevale, kuriuos prekybos centre išperka per dieną.

Kinija – makaronai kiekvienam skoniui

Tikrus Azijos skonių gurmanus nustebins ir prekybos tinklo „Lidl“ siūloma, atradimų kupina kelionė po platų Kinijos stiliaus makaronų pasirinkimą. „Wok“, „Chow Mein“, kiaušininiai bei azijietiško stiliaus „stikliniai“ makaronai ir juos naudojant galimų pagaminti patiekalų gausybė leis be jokio vargo atrasti tą vienintelį skonį, dėl kurio vėliau eisite iš proto.

Pavyzdžiui, kartu įsigykite ir „Wok“ daržovių mišinį, azijietiško stiliaus sriubą ar išbandykite vištienos filė juostelių su padažu derinį – egzotiška vakariene mėgausitės vos per kelias minutes. Žinoma, savo kelionės po Kinijos skonių paletę pagrindiniu patiekalu tikrai neužbaigsite, mat „Lidl“ parduotuvėse jūsų lauks ir unikalūs valgomieji ledai ant pagaliuko „Dragon Fruit“ bei jogurtai su vaisių priedais.

Indiškas skonis – prieskonių autentika

Abejingų Azijos gastronominiam pasauliui nepaliks ir jau kitą savaitę „Lidl“ parduotuvėse įvyksianti pažintis su Indijos virtuve. Nors ši valstybė garsėja kulinariniams stebuklams sukurti naudojamų prieskonių gausa, patirti autentišką Indijos įkvėptų skonių žavesį galite ir gamindami savo namuose – tam kiekvieno pirkėjo prekių krepšelyje turi atsidurti „Vitasia“ indiško stiliaus prieskoniai. Jeigu gaminti nemėgstate, rinkitės šaldytus tradicinius pyragėlius „Samosas“ su daržovių ar jautienos įdaru arba ryžiais pagardinkite vištienos kepsnelius.

Tiesa, prieskoniai nėra vieninteliai dėmesio verti Indijos virtuvės elementai – čia karaliaujantis mango vaisius padės susižavėti saldžiąja Indijos kulinarinio paveldo puse. Artimiausioje „Lidl“ parduotuvėje įsigykite desertą su plakta grietinėle ir mangų tyre arba atsigaivinkite gurkšniu geriamojo jogurto „Lassi“.

Japonija namuose – viskas, ko reikia sušiams

Kitą savaitę prekybos tinklas „Lidl“ parduotuvių lankytojams padės keliauti ir po tekančios saulės šalį – Japoniją – bei jos skonio tradicijas. Visame pasaulyje puikiai žinomi sušių receptai jūsų namų virtuvėje galės atgimti naujai, mat teminės „Vitasia“ skonio savaitės metu galėsite įsigyti patogius sušių gaminimo rinkinius, jūrų dumblių lapų bei apvaliųjų ryžių sušiams. Sušius galėsite pagardinti išlukštentomis sezamų sėklomis, mirkyti į sojų padažą ar valgyti kartu su žemės riešutais japoniškųjų krienų apvalkale.

Norintiems atrasti rečiau matomą Japonijos kulinarinio paveldo pusę, „Lidl“ siūlo išmėginti jūrų gėrybių tapas, ryžių lakštų suktinukus su „Teriyaki“ imbierų padažu, „Udon“ kvietinių miltų makaronus ar „Soba“ azijietiškus makaronus iš kvietinių ir grikių miltų.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (3.75 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau