Artėja moksleivių atostogos – iš anksto papildykite maisto ir užkandžių lentynas pigiais ir kokybiškais produktais iš „Lidl“

28.10.2022 08:00:00 | Lietuva

Maistas vaikams

Rudens moksleivių atostogos, kurios daugelyje mokyklų prasideda nuo pirmadienio, yra pirmas tikras išbandymas jaunesnių klasių mokinių tėvams. Rodos, po rugsėjo chaoso tik pavyko sklandžiai susidėlioti ritmą, o staiga reikia pasirūpinti aibe naujų dalykų: kur be mokyklos vaikai leis laiką, kuo užsiims, ir, žinoma, ką valgys.

Dalį vargo gali pamiršti tie, kurių vaikai turi galimybę laiką leisti su seneliais, vyresniais broliais ir seserimis ar specialiose stovyklose, tačiau greičiausiai rūpestis dėl maisto ar užkandžių vis tiek niekur nedingsta. Todėl paprasta taisyklė, kad sunkiems etapams galima pasiruošti iš anksto, pravers ir šįkart. Kviečiame spintelių ir šaldytuvų lentynas produktais iš „Lidl“ parduotuvių užpildyti iš anksto – taip ramiai galėsite darbuotis, žinodami, kad jūsų vaikai ras, kuo pasistiprinti.

Aukščiausias prioritetas – daržovės ir vaisiai

Dietologai turbūt sutiks, kad atidžiau suplanuotas vaikų užkandžių meniu – itin svarbus žingsnis, nes būtent tarp pagrindinių patiekalų vaikų rankos paprastai krypsta į mažiau sveikus produktus. Todėl iš anksto pasirūpinę sveikatai palankiais produktais, galėsite būti ramūs, kad jie gaus naudingų medžiagų, vitaminų ir skaidulų.

Žinoma, tam puikiai tinka vaisiai ir daržovės. Šią savaitę apsipirkdami „Lidl“ parduotuvėse ir ruošdamiesi kitos savaitės moksleivių atostogoms, įsigykite paprastai vaikų itin mėgstamų morkų (1 kg už 0,35 Eur) ir ilgavaisių agurkų (1 kg už 1,69 Eur, aktyvinus kuponą „Lidl Plus“ programėlėje). Jeigu dar nesate įpratę jų iš anksto ne tik nusipirkti, bet ir susipjaustyti – būtinai tai išbandykite, nes greitai prieinami sveiki užkandžiai visada dingsta sparčiau. Verta tiek morkas, tiek agurkus supjaustyti lazdelėmis ir sudėjus į stiklainį ar kitą indelį užpilti vandeniu. Tuomet statykite jį į šaldytuvą ir bet kada po ranka turėsite traškių, gardžių daržovių, kurios tokios išsilaikys ne vieną dieną.

Vaisių ir uogų pintinę šįkart kviečiame papildyti šilauogėmis (125 g indelis už 1,23 Eur), taip pat sultingais granatais iš Ispanijos (1 vnt. po 0,69 Eur) ir šaltojo sezono atributu – mandarinais, kurių kilogramo kaina šiuo metu „Lidl“ parduotuvėse siekia vos 1,44 Eur. Palikdami šiuos vaisius vaikų užkandžiams, galite mesti ir keletą iššūkių. Pavyzdžiui, paraginkite juos  internete surasti skirtingus granatų išlukštenimo patarimus ir juos realiai išbandyti. Vaikai galės fiksuoti laiką, kiek užtrunka tą padaryti vienu ar kitu būdu, ir taip atrasti geriausią. Mandarinai – taip pat tinkami iššūkiui. Jo esmė paprasta: reikia nulupti šį vaisių taip, kad žievelė niekur nenutrūktų, o gautųsi vientisa lupena. Toks lupimo būdas reikalauja kantrybės, atidumo ir padeda pamiklinti pirštus.

Savarankiškumo pamokos

Žinoma, be užkandžių reikės pasirūpinti ir pagrindiniais patiekalais, kuriuos vaikai valgys per savo atostogas. Konkretus pasirinkimas ir produktai priklausys nuo to, ar jūsų vaikai moka patys naudotis virykle, orkaite, peiliais bei kitais virtuvės rakandais. Tačiau net ir patys mažiausi galėtų būti atsakingi už paprastą patiekalą – pusryčių sumuštinius. Tam jums prireiks „Mano duona“ etikete pažymėtos jau supjaustytos šviesios duonos sumuštiniams (500 g pakuotė už 0,85 Eur), „Pilos“ sviesto (170 g. pakuotė 1,65 Eur ir speciali 40 proc. nuolaida, jei pirksite dvi pakuotes) bei pjaustytos aukščiausios rūšies kiaulienos nugarinės „Pikok“ (100 g pakuotė už 0,99 Eur).

Vaikai, kurie jau moka naudotis virykle ir puodais, tikrai apsidžiaugs, galėdami patys išsivirti „Chef Select“ koldūnų su jautienos ir kiaulienos įdaru (800 g kainuoja 2,29 Eur) ar itališkų makaronų ragelių (500 g už 0,89 Eur). Dar tik besimokantys šeimininkauti virtuvėje, gali apsiriboti mažesne užduotimi ir pasišildyti jau paruoštos pomidorų ar daržovių sriubos (450 g indelis už 1,35 Eur).

Duoklė smaližiams

Turbūt vaikų klausimas „O kas skanaus?“ galėtų pretenduoti į labiausiai tėvus erzinančių klausimų topus, tačiau, kad jis per moksleivių atostogas jus kankintų kuo mažiau, nepamirškite pasirūpinti ir smaližiais. Svarbiausia, kaip pasakytų dietologai, nedemonizuoti saldumynų, valgyti juos saikingai ir rinktis sveikesnes alternatyvas. Pavyzdžiui, tam puikiai tiks „Alesto“ vaisių ir riešutų batonėliai „Raw“ be pridėtinio cukraus (2 vnt. skirtingų skonių batonėlių po 0,59 Eur), o nuodėmingesniems užkandžiams šįkart verta rinktis „Alesto“ žemės riešutus šokolade (200 g už 1,29 Eur) ir mielinę spurgą už specialią 0,49 Eur kainą.

„Lidl Lietuva” korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta sako, kad tie žmonės, kurie nori sutaupyti tiek laiko, tiek pinigų, paprastai atidžiau planuoja pirkinius, peržvelgia galiojančias akcijas ir pasiūlymus.

„Mūsų pirkėjai, kurie seka specialius pasiūlymus, paprastai su nekantrumu laukia naujos savaitės katalogų ir jame pateikiamų akcijų. Planavimas, naudojimasis nuolaidomis, lojalumo programa „Lidl Plus“ ir pirmenybė privatiems prekės ženklams leidžia sutaupyti pinigų kasdienėms išlaidoms. Neabejoju, kad tokia strategija taip pat sutaupytų ir laiko, ir pinigų, ruošiantis moksleivių atostogoms. Natūralu, kad kiekvienos šeimos krepšelis skirsis tiek pagal pomėgius, tiek pagal vaikų skaičių ar jų amžių, tačiau skanių ir kokybiškų produktų vaikams pas mus ras kiekvienas“, – sako V. Lopeta.

Spalio 28 d. duomenimis, visų tekste minimų produktų bendra krepšelio kaina šią savaitę „Lidl“ parduotuvėse siekia 16,38 Eur. Nepraleiskite progos įsigyti kokybiškų, įvairių pirkinių už gerą kainą.

Lietuvoje yra 65 prekybos tinklo „Lidl“ parduotuvėse 26-uose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse ir Nemenčinėje.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau