„Lidl“ ir A. Banionio ūkio partnerystė stiprėja: produkcija atsidurs nuolatiniame asortimente

29.09.2020 10:00:00 | Vilnius

Norėdamas atkreipti dėmesį į smulkiuosius Lietuvos gamintojus ir paraginti pirkėjus juos palaikyti kartu, prekybos tinklas „Lidl“ šių metų gegužės mėnesį pradėjo bendradarbiauti su dar daugiau vietinių tiekėjų. Kas savaitę „Lidl“ parduotuvių lentynose galima rasti vis naujų šalies gamintojų pasiūlymų, o štai Audriaus Banionio ūkyje gaminama produkcija nuo spalio prekybos tinklo parduotuvėse bus ne tik specialių pasiūlymų metu, bet ir nuolatiniame asortimente.

„Lidl“ parduotuvėse siūlome virš 80 lietuviškų gamintojų produkcijos, tačiau ypatingai didžiuojamės metų pradžioje užmegztomis partnerystėmis su mažaisiais vietiniais tiekėjais. Džiaugiamės, kad bendradarbiavimas su A. Banionio ūkiu tik stiprėja – nuo spalio „Lidl“ pirkėjai kasdien galės rasti autentišku skoniu pasižyminčio A. Banionio ūkio rūgpienio, saldaus varškės sūrio, užtepėlių bei kaimiškų mėsos gaminių“, – sako „Lidl Lietuva“ vyriausioji asortimento vadovė Ilona Čiužienė.

Rūpinasi kaimiškų tradicijų išsaugojimu

Šiandien A. Banionio ūkis užima daugiau nei 1,5 tūkst. hektarų, o jame dirba beveik 100 žmonių, auginančių natūralią lietuvišką produkciją.

„Dirbdami stengiamės nepamiršti savo šaknų ir išlaikyti senąsias kaimo tradicijas. Didžioji dalis mūsų darbo yra atliekama rankomis, nes tik tokiu būdu pirkėjas gali pajusti tikrą, autentiškumu alsuojantį lietuvišką skonį. Mes patys auginame savo galvijus, kurių mėsa atsiduria ant klientų stalo, todėl klientai gali neabejoti, kad ji nuo pat pirmo gamybos proceso etapo bus ruošiama su dideliu rūpesčiu“, – sako A. Banionis.

Jis priduria, kad nuo 2017 m. ūkis taip pat užsiima ir pieno produktų perdirbimu, o čia gaminama pieno produkcija yra visiškai natūrali – jos sudėtyje nėra nei dirbtinių skonio stipriklių ar kitų sintetinių medžiagų.

Dar didesnis pasitikėjimas vietiniais gamintojais

Anot A. Banionio, karantino metu užmegztas ryšys su „Lidl“ ilgainiui tik stiprėja, o verslo santykiai jau nuo pat pradžių buvo gerokai panašesni ne į ekonomine nauda paremtą partnerystę, o į abipuse pagarba grįstą bendradarbiavimą. Jo teigimu, ūkis itin vertina „Lidl“ suteiktą galimybę savo gaminius siūlyti žmonių pasitikėjimą pelniusiame prekybos tinkle.

„Prekybos tinklas „Lidl“ nuo pirmųjų susitikimų rodė mums išskirtinę pagarbą ir su mumis bendravo kaip lygūs su lygiais, nuolat linko kalbėtis, megzti dialogą ir ieškoti kompromisų įvairiausiais klausimais. Itin džiaugiamės, kad ši partnerystė išaugo į šį tą didesnio ir nuo spalio pradžios mūsų produkciją bus galima rasti nuolatiniame prekybos tinklo asortimente. Tai yra išties didelė pergalė, kuri rodo milžinišką pasitikėjimą ne tik mumis, bet ir vietiniais tiekėjais“, – dalijasi ūkininkas.

„Lidl“ parduotuvėse taip pat galima rasti Žagarės pieninės, Ilzenbergo dvaro ūkio, „Kontėnos“, „Saimetos“, Petro mėsinės bei kitų mažųjų šalies gamintojų produkcijos.

Atsisiųsti (822.7 KB)