Pasiruošt, dėmesio, įkurkim! Šeštadienį – gardžios „Lidl superšeštadienio“ idėjos griliui

17.05.2024 10:00:00 | Vilnius

Pasiruošt, dėmesio, įkurkim! Šeštadienį – gardžios „Lidl superšeštadienio“ idėjos griliui

Kol vieni laukia savaitgalių dėl ilgų ir tingių rytų, kai niekur nereikia skubėti, kitiems šeštadienis – proga įkurti grilį. Šia laukimo nuotaiką dar labiau pagerins ir itin naudingi bei pigūs mažų kainų prekybos tinklo „Lidl“ „Superšeštadienio“ pasiūlymai, tarp kurių – ir kiauliena pietums, ir mėgstami traškučiai savaitgaliniams susitikimams su draugais.

Tik šį šeštadienį, gegužės 18 d., visose „Lidl“ parduotuvėse ieškokite kiaulienos mentės be kaulų, kurios kilogramas kainuos 3,29 Eur, arba 34 proc. pigiau. Dar didesnė – net 50 proc. – nuolaida šeštadienį bus taikoma bulvių traškučiams „Lay’s“. 250 g bulvių traškučių „Lay’s Fromage“ arba „Lay’s MAX Strong Chilli & Lime“ įsigysite tik už 1,99 Eur.

Tiek kavą, tiek ir kitus gėrimus, taip pat įvairius patiekalus paskaninsite 12 proc. riebumo UAT „Pilos“ grietinėle, kurios 500 ml pakuotę įsigysite už 0,85 Eur. Kaina galios perkant ne daugiau kaip 3 pakuotes ir aktyvavus mobiliojoje programėlėje „Lidl Plus“ esantį kuponą.

Tikra grilio karalienė: lėtai grilinta kiaulienos mentė su kopūstų salotomis

Savaitgalis padovanos tikrai vasarišką šilumą, kuria verta mėgautis lauke ruošiant gardžius pietus sau ir draugams. Šįkart „Lidl“ virtuvės ekspertai kviečia išmėginti tikrai karališką grilio patiekalą – lėtai grilintą kiaulienos mentę. Nors šiam patiekalui prireiks kantrybės, jo skonis apdovanos už kiekvieną išlauktą minutę. Kartu derės ir klasikinės „Coleslaw“ salotos, kurias nesunkiai paruošite, kol keps mėsa. Kai „Lidl“ parduotuvėse tiek šviežių daržovių ir vaisių, pasimėgauti jais – būtina! Padėkos ir piniginė, ir skrandis.

Kiaulienai paruošti jums reikės:

~2,5 kg šviežios kiaulienos mentės be kaulų

1 česnako galvutės

2 v. š. barbekiu padažo

1 a. š. rūkytos paprikos prieskonių

1 a. š. aitriosios paprikos miltelių

1 a. š. raudonėlio

1 a. š. kmynų

Žiupsnio druskos ir pipirų

„Coleslaw“ salotoms prireiks:

Pusės šviežio kopūsto

4 v. š. majonezo

2 v. š. citrinos sulčių

1 a. š. Dižono garstyčių

1 a. š. smulkintos kalendros

1 svogūno

4 didesnių morkų

Druskos ir pipirų pagal skonį

Pasiruošimas prasideda iš vakaro, nes mėsa turi į save įgerti visus prieskonius. Pirmiausia, nuplaukite ir nusausinkite kiaulienos mentę. Dosniai įtrinkite mėsą prieskoniais – nepabijokite susitepti rankų. Tuomet susmulkinkite visą česnaką – juo taip pat įtrinkite kiaulieną. Galiausiai, pasitelkite barbekiu padažą – juo užbaikite mentės įprieskoniavimą.

Taip paruoštą mėsą įvyniokite į maisto plėvelę ir kelioms valandoms arba per naktį laikykite šaldytuve. Tačiau būtina įsiminti ir vieną svarbią kulinarinę taisyklę: kad mėsa būtų itin sultinga ir skani, svarbu išimti ją iš šaldytuvo ir išvynioti iš plėvelės likus maždaug valandai iki grilinimo.

Kepsninę įkaitinkite iki maždaug 100–110 laipsnių kaitros ir kepkite mentę apie 6 valandas. Mėsos termometru pamatuokite vidinę temperatūrą – ji turėtų siekti apie 74 laipsnius.

Kol kiaulienos mentė kepa, nepraleiskite progos paužkandžiauti mėgstamų „Lay’s Fromage“ ar „Lay’s MAX Strong Chilli & Lime“ traškučių, kurių 250 g pakuotė visose „Lidl“ parduotuvėse šeštadienį – tik 1,99 Eur.

Praėjus 6 valandoms, iš kepsninės išimkite kepsnį ir suvyniokite į dvigubą aliuminio folijos sluoksnį. Tuomet padidinkite grilio temperatūrą iki 120 laipsnių ir kepkite mentę dar apie 2 valandas, kol jos temperatūra pasieks 85–87 laipsnius. Beje, mėsos temperatūrą matuokite ties storiausia vieta.

Kol kiauliena kepa antrą savo ciklą, pasiruoškite kopūstų salotas. Į didelį dubenį įdėkite majonezo, garstyčių, įpilkite citrinos sulčių, suberkite druską ir pipirus bei gerai išmaišykite.

Pusę šviežio kopūsto sutarkuokite burokine tarka arba supjaustykite plonais šiaudeliais, morkas – taip pat. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais. Sudėkite viską į dubenį, kuriame – jau paruoštas padažas. Gerai išmaišykite ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą ar kitą šaltesnę vietą.

Iš kepsninės išimkite kiaulienos mentę. Leiskite kepsniui pailsėti bent 10–15 minučių, ir tik tuomet nuvyniokite aliuminio foliją. Mentę supjaustykite norimo dydžio kepsneliais ir patiekite su „Coleslaw“ salotomis. Likučius, jei turėsite mažesnę kompaniją ir visko nesuvalgysite iš karto, vėliau tikrai puikiai panaudosite daugybei kitų patiekalų ruošti. Skanaus!

Pirkėjų mėgstami ir vertinami „Superšeštadienio“ pasiūlymai – visose „Lidl“ parduotuvėse 27-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau