„Lidl Lietuva“ tęsia plėtrą: atidarytas antrasis logistikos centras šalyje

17.05.2024 11:00:00 | Vilnius

Lidl Lietuva logistikos centro atidarymas Vilniuje

Penktadienį Vilniuje duris ir rampas oficialiai atvėrė antrasis šalyje „Lidl Lietuva“ logistikos centras. Inovatyviais ir aplinkai draugiškais sprendimais pasižymintis logistikos centras leis tęsti tinklo plėtrą Lietuvoje, o efektyvus jo darbas – ir toliau užtikrinti pirkėjams geriausią kainos ir kokybės santykį. Netoli Lentvario įsikūrusiame logistikos centre buvo sukurta daugiau nei 200 darbo vietų.

Vieno moderniausių Baltijos šalyse logistikos centro plotas yra apie 64 tūkst. kv. metrų. Investicijos į šį logistikos centrą siekė daugiau nei 100 mln. eurų.

Veikla turint jau du itin modernius logistikos centrus Lietuvoje leis ir toliau užtikrinti prekių šviežumą, sutrumpins prekių pristatymo maršrutus, o tai lems ir mažesnį poveikį aplinkai.

„Moderniame mažmeninės prekybos pasaulyje logistikos centras yra tarsi širdies ritmas, kuris palaiko viso tinklo veikimą. Iki šiol turėjome vieną logistikos centrą Kaune, atidarytą prieš 8 metus. Investicijos į šį logistikos centrą siekia daugiau nei 100 mln. eurų. Naujasis logistikos centras leis mums būti dar arčiau klientų, užtikrinti jiems šviežią ir kokybišką asortimentą bei pasiūlyti geriausias kainas parduotuvių lentynose. Kartu investicijos į šį logistikos centrą leido sukurti daugiau nei 200 darbo vietų, o kartu ir prisidės prie šalies ekonomikos stiprinimo“, – teigia „Lidl Lietuva“ vadovas Armando Lopes.

Atidarymo renginyje dalyvavusi Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pabrėžė, kad tolesnė „Lidl“ plėtra tapo sėkmingos plėtros pavyzdžiu ir taps akstinu šalyje kurtis kitoms užsienio įmonėms.

„Vokietija vis labiau įsitvirtina kaip strateginė Lietuvos ekonominė ir politinė partnerė. „Lidl“ plėtra ir investicijos mūsų šalyje yra puikus šio proceso pavyzdys. Tai yra gera žinia šalies gyventojams ir mūsų ekonomikai. Tikimės, kad „Lidl“ sėkmė Lietuvoje paskatins čia investuoti ir kitas Vokietijos įmones“, –  sako A. Armonaitė.

Naujojo logistikos centro atidarymo renginyje Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas pasidžiaugė prekybos tinklo investicijomis į miesto infrastruktūrą bei naujų darbo vietų kūrimą.

„Tolimesnės „Lidl“ investicijos į miestą prisideda prie naujos infrastruktūros, darbo vietų kūrimo ir sostinės pakraštyje. Atliepiant darbuotojų poreikius, šalia logistikos centro numatoma viešojo transporto infrastruktūros plėtra ir darnaus judumo sprendimai“, – sako oficialiame logistikos centro atidaryme dalyvavęs Vilniaus miesto meras V. Benkunskas.

Pasižymi tvarių sprendimų gausa

Tiek ir pirmasis „Lidl“ logistikos centras prie Kauno, tiek ir naujasis pastatas išsiskiria aplinkai draugiškais tvariais sprendimais. Naujajame logistikos centre esančiose šaldymo patalpose įrengti aplinkai draugiški šaltnešiai, kurių šaldymo metu išskirta šilumos energija naudojama kitų patalpų šildymui. Ant logistikos centro stogo įrengta 1,6MW galios saulės elektrinė, kuri patenkins maždaug penktadalį jo poreikių. Taip pat įrengtas išmanus LED lauko ir vidaus apšvietimas.

Logistikos centre įrengti šliuzai (buferinės patalpos), skirti užtikrinti nepertraukiamą šalčio grandinę pristatomiems produktams. Atvežtos prekės iš transporto priemonės pateks į šiuos kontroliuojamos temperatūros šliuzus, o iš jų – į sandėliavimo patalpą. Tokiu būdu išvengiama ir šaldymui panaudojamos energijos nuostolių.

Logistikos centrą planuojama sertifikuoti pagal tarptautinį standartą „Edge“, rodantį, kad įmonė savo veikloje vadovaujasi aukščiausiais tvarumo standartais. Vilniaus logistikos centras taip pat yra pirmasis statybos projektas „Lidl Lietuva“ istorijoje, kurio projektavimas vyko virtualioje 3D aplinkoje. Tai leido pagreitinti projektavimą, statybą ir sumažinti jos kaštus.

Logistikos centro sklype buvo pasodinta 3,5 tūkst. įvairų sodinukų ir augalų – medžių, krūmų, gyvatvorių, žolinių augalų.

Logistikos centro statybas įgyvendino generalinės rangos įmonė „Conres“. Skaičiuojama, kad aktyviausiu statybų periodu objekte vienu metu dirbo daugiau nei 450 darbuotojų.

Dėmesys darbuotojams ir daugiau nei 200 darbo vietų

Naujame logistikos centre dirbs daugiau nei 200 specialistų. Taip pat čia veiks įmonės prekių srautų valdymo, pardavimų ir personalo komandos. Logistikos centre įrengtos modernios ir patogios administracinės darbo ir poilsio zonos. Jame taip pat įkurtos patogios ir jaukios poilsio erdvės.

Didžioji naujosios netoli Lentvario dirbsiančios komandos dalis jau yra suformuota, tačiau „Lidl Lietuva“ vis dar kviečia prisijungti norinčius naujajame logistikos centre dirbti užsakymų komplektuotojais.

Didžiausią vidutinį atlyginimą tarp didžiųjų šalies prekybos tinklų (portalo „Rekvizitai.lt“ duomenimis) siūlanti bendrovė visiems darbuotojams po bandomojo laikotarpio suteikia papildomą sveikatos draudimą, kasmet kviečia darbuotojus ir jų vaikus iki 14 metų nemokamai pasiskiepyti nuo gripo, dovanoja vitaminų rinkinius. „Lidl Lietuva“ rūpinasi ir darbuotojų emocine sveikata – siūlo šios srities specialistų pagalbą, darbuotojai gali gauti ir nemokamas anonimines konsultacijas teisiniais, asmeniniais ar finansiniais klausimais.

Šiuo metu įmonėje dirba 2,8 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje veikia 72 „Lidl“ parduotuvės 27 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau