Ledų sezonas prasidėjo: 3 gardūs receptai ir netikėti ingredientai

11.04.2024 10:00:00 | Vilnius

Ledų sezonas prasidėjo: 3 gardūs receptai ir netikėti ingredientai

Pastaruoju metu lepinantis karštis simbolizuoja vieną dalyką – prasideda gardusis ledų sezonas. Norint pasimėgauti šiuo desertu, juos galite pasigaminti ir namuose. Vienas iš pagrindinių naminių ledų privalumų – erdvė improvizacijai, kadangi galėsite pasigaminti net ir pačių neįprasčiausių skonių ledų, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

Ledų gaminimas leidžia eksperimentuoti ir atrasti įvairių skonių. Jų gamyboje galite pasirinkti ne tik savo mėgstamus vaisius ar uogas, bet ir skirtingas jų formas. Tad ar gaminsite arbūzinio skonio šerbetą stiklinėje ar kakavos skonio ledus vafliniame ragelyje – viskas priklauso tik nuo fantazijos.

„Lidl“ ekspertai siūlo atsigaivinti ir išbandyti net 3 skonių ledus, kurie yra ne tik itin lengvai paruošiami, bet ir gali tapti smagiu visos šeimos užsiėmimu.

Itin greitai paruošiami vaisių ir uogų ledai

Šis ledų paruošimo būdas – labai greitas ir paprastas, o ir tinkamiausias ruošti puikiai atgaivinančius vaisinius ledus. Į juos galite įdėti šaldytų bananų ar mangų. Šie vaisiai ledams suteiks saldumo, todėl nereikės jokio papildomo cukraus. Kremiškesnei tekstūrai suteikti į gaminamus ledus galite įdėti šiek tiek jogurto, grietinėlės arba kokosų pieno. 

Paruošimas:

Norimus vaisius ir stambesnes uogas, pavyzdžiui, braškes, supjaustykite mažais gabaliukais.

Vaisius ir uogas paskleiskite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ar silikoninio kilimėlio, kad gabalėliai nesuliptų, o tuomet užšaldykite.

Šaldytus vaisius dėkite į elektrinį trintuvą, sudėkite likusius norimus ingredientus (jogurtą, kokosų pieną) ir sutrinkite, kol viskas susijungs į vientisą masę. 

Jeigu norite tvirtesnės konsistencijos, sutrintus ledus paskleiskite negilioje formelėje ir 15–20 minučių palaikykite šaldiklyje.

Šilkiniai kreminio sūrio ir uogų ledai

Jums reikės:

500 ml „Pilos“ grietinėlės (35 proc. riebumo)

200 g kreminio sūrio

2 bananų

200 g mėgstamų uogų

80 g cukraus

Paruošimas:

Jei naudojate šaldytas uogas, sudėkite jas į puodą, užberkite cukraus, užvirkite ant vidutinės ugnies ir pavirkite 2 minutes, o tuomet atvėsinkite. Jei naudojate šviežias uogas, jas šakute galite iškart sutrinti su cukrumi.

Bananus sutraiškykite šakute iki vientisos masės.

Grietinėlę išplakite iki standumo. Į ją sudėkite kreminį sūrį ir išmaišykite. Į masę dėkite uogas, bananų tyrę ir išmaišykite.

Paruoštą masę sudėkite į vieną didelį indą ar į kelis mažesnius indelius ir pastatykite į šaldymo kamerą nakčiai.

Prieš valgydami ištraukite ledus ir palaikykite 15–20 minučių kambario temperatūroje.

Gaivūs ledai su braškėmis ir grūdėta varške

Ledams prireiks:

400 g „Pilos“ grūdėtos varškės

200 g braškių

50 g medaus ar klevų sirupo saldumui

50 g sausainių

Paruošimas:

Į elektrinio trintuvo indą sudėkite grūdėtą varškę, supilkite medų ar klevų sirupą ir pusę braškių kiekio. Trinkite, kol masė bus vientisa, o varškės grūdelių neliks.

Likusias braškes supjaustykite mažais gabalėliais, tuomet sutrupinkite sausainius. Braškes ir sausainius sudėkite į varškės masę ir išmaišykite.

Paruoštą masę sukrėskite į indą ir dėkite į šaldiklį 2–3 valandoms, kol masė sustings. Jei šaldysite ilgiau, prieš valgant ledus iš šaldiklio perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite 20–30 minučių, kad šiek tiek suminkštėtų, o tada patiekite.

Skanaus!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau