Lietuvių pamėgto patiekalo receptas pagal M. Stasiulį nepaliks abejingų: „Neišsikepei šašlyko, nebuvo vasaros“

03.06.2022 09:15:00 | Vilnius

Mindaugas

Jau šį penktadienį TV3 žiūrovus prie ekranų pakvies nauja laida, be kurios taps neįsivaizduojamas nė vienas grilio vakarėlis – „Lidl grilio talentai“! Parodyti savo meistriškumą laidos vedėjas Vytaras Radzevičius kas kartą kvies vis kitus du dalyvius, tačiau nugalėtojas bus tik vienas. Pirmojoje laidoje savo jėgas prie grilio išbandys televizijos laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis ir grilio ekspertas Tadas Žvirblis. Kurio patiekalas Vytarą sužavės labiau?

Kiekvieną penktadienį laida vyks vis kitoje, išskirtinai gražioje Lietuvos vietoje, vasarą puikiai pritaikytoje pasimėgauti ant grilio ruošiamu maistu. Neatsitiktinai šįkart V. Radzevičius sveikinsis iš Merkinės – miestelio, kuris jam pačiam yra ypač svarbus. Būtent Merkinėje laidos vedėjas paskelbs užduotį, kurią turės įvykdyti šios savaitės varžovai. Jiems teks kuo įmantriau ant grilio paruošti  kiaulienos sprandinę. Pirkdamas visus kulinariniam šou reikalingus produktus, Vytaras pasakos, kad nors visi jie yra vienodai svarbūs, didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas gerai mėsai. „Sprandinė išsiskiria tuo, jog turi ir riebalo, ir daug raumens. Pasirinkus sprandinę, mėsa bus ir sultinga, ir kiek rieboka, tikrai ne sausa. Ją gana lengva iškepti“, – pasakos Vytaras.

M. Stasiulio šį penktadienį lauks gana nelengva užduotis, mat jo priešininkas – tikras grilio profesionalas! Ar televizijos laidų vedėjui pavyks jį pranokti?

Tadas laidoje pasakos, jog savo aistrą gaminti paveldėjo iš močiutės, o metams bėgant, lauke ruoštas maistas jam tampa vis ypatingesnis. „Mano stichija – grilis, laužas, liepsna. Ant gyvos ugnies pagamintas maistas yra superinis – jo niekas nepakeis“, – įsitikinęs Tadas.

Savo ruožtu Mindaugas tikins, kad net 10 metų didesnė Tado patirtis jo negąsdina, mat jis ir pats yra ekspertas – tiesa, daugiau tada, kai reikia ne gaminti, o ragauti. „Kartais ir pats pagaminu taip, kaip geriausiame restorane, o kartais – kaip blogame. Esu nestabilus žaidėjas – kepu taip, kaip Ulanovas meta tritaškius“, – kaip visuomet pokštaus Mindaugas.

Gamindamas namuose, M. Stasiulis pripažins kiaulienos dažniausiai nesirenkantis, tačiau šį penktadienį padarys išimtį. Žinomas vyras kiaulienos sprandinę išnaudos taip, kaip vasarą tą padarytų kone kiekvienas lietuvis – nuspręs gaminti kiaulienos šašlykus.

„Manau, kad paragauti šašlyko yra privaloma bent kelis kartus per metus. Jei kovo mėnesį nepasidarei šaltibarščių – neateis pavasaris, o jei bent kelis kartus per metus neišsikepei šašlyko, tuomet nebuvo nei vasaros, nei atostogų“, – įsitikinęs Mindaugas.

Anot televizijos laidų vedėjo, yra daugybė būdų, kaip gardžiai pagaminti šį patiekalą, tačiau pats jis visuomet renkasi kuo įmanoma natūralesnį paruošimo būdą. „Stambiai supjaustęs gana daug paprastų svogūnų, galiausiai juos sumaigysiu – taip pasileis visos sultys. Tuomet beliks pridėti druskos ir pipirų. Daugiau neišsikalinėsime! O galiausiai viską dar užpilsime „Airanu“, – dar ne visiems girdėtą šašlykų paruošimo būdą išduos Mindaugas.

Nuo jaunystės ant grilio ruoštą maistą pamilęs Tadas rinksis visai kitokį patiekalą. Grilinimas – vienu metu ir Tado hobis, ir darbas, tad nenuostabu, kad jis yra išbandęs begales originalių receptų. Šio penktadienio vakarą tiek Vytarą, tiek ir laidos žiūrovus grilio ekspertas nustebins vienu iš tokių – jis rinksis gaminti kiaulienos sprandinės kepsnį, įdarytą savo paties rūkytu varškės sūriu. Vien jau pastarojo skonis papirks ne tik vedėją V. Radzevičių, bet ir varžovą M. Stasiulį!

Laidoje netruks konkurencijos – abu dalyviai sieks ne tik nustebinti laidos vedėją, bet ir pelnyti vertingus prizus. Pralaimėtojų čia nebus – pirmosios vietos nugalėtojas pelnys 200 eurų vertės LIDL dovanų čekį, o tas, kuris užims antrąją vietą – jau prikrautą LIDL pirkinių krepšelį.

Kokius garnyrus varžovai rinksis savo kulinariniams šedevrams? Kuris patiekalas Vytarą sužavės labiau – Mindaugo šašlykai ar Tado kepsnys su ypatingu sūriu? Visi atsakymai – jau šiandien!

Tikriausiai gardžiausia vasaros laida „Lidl grilio talentai“ – penktadieniais, 18 val. per TV3!

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Atsisiųsti

Atsisiųsti (5.64 MB)

Pasidalinti

Kitos naujienos
Daugiau