Lietuvoje gaminamiems „Baroni“ ir „Pikok“ mėsos gaminiams suteiktas „Eurofins“ kokybės ženklas

02.02.2023 08:00:00 | Vilnius

Eurofins

Maisto produktų kokybės ženklinimas – reikšminga pagalba pirkėjams, norintiems išsirinkti kokybiškas prekes, atitinkančias jų lūkesčius. Vienas iš Lietuvoje sutinkamų ženklų – „Eurofins“ kokybės ženklas, juo žymimi maisto produktai, kurie reguliariai tikrinami „Eurofins“ laboratorijose, taip kontroliuojant ir užtikrinant aukštą jų kokybę. Nuo šiol šį sertifikatą gavo ir Lietuvoje gaminami „Baroni“ ir „Pikok“ mėsos gaminiai.

Mėlynas „Eurofins“ kokybės ženklas – ką jis rodo?

Jei ant maisto produkto pakuotės pamatote mėlyną „Eurofins“ kokybės ženklą, galite būti tikri, kad šioje pakuotėje – šviežias ir aukštos kokybės produktas. Nuolatinę kokybės kontrolę užtikrina nepriklausoma, tarptautinė ir viena iš didžiausių laboratorijų grupių pasaulyje – „Eurofins“.

„Eurofins“ – maisto, farmacijos produktų ir aplinkos tyrimų lyderis. „Eurofins“ laboratorijose atliekami mikrobiologiniai vandens, maisto, žemės ūkio (grūdai ir grūdų produktai, kombinuotieji pašarai ir žaliavos jų gamyba, aliejinės sėklos) tyrimai. Iš viso yra net 800 „Eurofins“ laboratorijų visuose pasaulio žemynuose, kuriose kasmet atliekama daugiau nei 360 mln. tyrimų.

Lietuvos gamintojai pasiekė aukštą kokybės standartų kartelę.

„Lidl Lietuva“ Kokybės užtikrinimo departamento atstovas Karolis Lebednikas atkreipia dėmesį, kad „Eurofins“ tikrinamų ir paženklintų produktų jau ir anksčiau buvo galima rasti „Lidl“ parduotuvių lentynose. Nuo šiol šis, apie nuolatinį kokybės užtikrinimą informuojantis, žymėjimas atsiranda ir ant Lietuvoje gaminamos „Baroni“ bei „Pikok“ produkcijos. „Baroni“ ir „Pikok“ yra privatūs „Lidl“ prekės ženklai, kurie gaminami Lietuvoje gerai žinomose mėsos perdirbimo įmonėse, tokiose kaip „Nematekas“, „Krekenava“ ir „Samsonas“.

„Visi šie gamintojai į bendradarbiavimą su „Lidl“ pažvelgė itin atsakingai ir užtikrino aukštą gaminių kokybę ir bekompromisę sauga, kad visi „Baroni“ ir „Pikok“ Lietuvoje gaminami mėsos produktai būtų užtikrintai žymimi „Eurofins“ kokybės ženklu“, – teigia K. Lebednikas.

Suderintas kainos ir kokybės santykis

„Samsonas“ yra viena iš įmonių, kuri gamina produkciją tiek „Pikok“, tiek „Baroni“ pavadinimais. „Samsono“ mėsos perdirbimo įmonės direktorius Gediminas Tilindis sako, kad jie į bendradarbiavimą su „Lidl“ perkėlė tuos pačius principus, kurių ilgus metus laikosi savo darbe.

„Mūsų dėmesys visada buvo nukreiptas į aukštą produktų kokybę, savo gaminiuose nenaudojame jokių mėsos pakaitalų, esame sąžiningi ir matome, kad vartotojai tai vertina. Todėl „Lidl“ siekis kruopščiai tirti mūsų gaminamą produkciją – nebuvo iššūkis, tačiau dabar visi aiškiai žino, kad perka kokybiškus gaminius, o mes džiaugiamės galėdami kurti pridėtinę vertę tiek klientams, tiek pirkėjams“, – sako G. Tilindis.

Anot jo, vartotojai pastaruoju metu tampa vis labiau išprusę, dairosi produktų su mažesniais kiekiais cukraus, druskos bei kitų priedų, todėl mėsos gaminių receptūros nuolat tobulinamos.

„Kokybė svarbi žmonėms, nepaisant augančių kainų: jie skaito etiketas, nori sveikesnių produktų. Apibendrindamas nuotaikas rinkoje, galėčiau pasakyti, kad vartotojai, pirkdami mėsos gaminius, tikisi gero kokybės ir kainos santykio. Stengiamės šiuos lūkesčius pateisinti“, – prideda G. Tilindis.

Produktų kokybė ir sauga – svarbiausias prioritetas

„Eurofins“ kokybės ženklas ant maisto produktų pakuotės nėra tik vienkartinės sėkmės rezultatas. Maisto kokybė nepriklausomose laboratorijose yra stebima reguliariai, atliekami įvairūs tyrimai kurie, priklausomai nuo jų vykdymo apimties, gali užtrukti nuo keleto valandų iki 5-10 dienų.

K. Lebednikas atkreipia dėmesį, jog Lidl vidiniai kokybės reikalavimai ir vieni reikliausių rinkoje ir dažnu atveju yra griežtesni už nacionalinius bei Europos Sąjungos reglamentus ir reikalavimus: „Tokią kartelę sąmoningai nusistatėme patys, siekdami savo pirkėjams užtikrinti aukštą gaminių kokybę ir bekompromisę sauga.“

Kalbant konkrečiai apie mėsos gaminių kokybę, laboratorinių tyrimai apima skirtingus aspektus, dalis iš jų yra susiję su maisto saugos teisės aktais ir reglamentuotais mikrobiologiniais bei fizikocheminiais parametrais. Taip pat reguliariai tikrinama produktų maistinė vertė bei kitos deklaruojamos savybės, pavyzdžiui, ar produktas nėra falsifikuotas. Pavyzdžiui, tiriamas ir toks dalykas kaip sudedamųjų dalių autentiškumas bei drėgmės kiekis produkte.

„Eurofins“ laboratorijose atliekami tyrimai – tik viena iš daugelio „Lidl“ papildomų priemonių, kuriomis garantuojama aukšta mėsos gaminių kokybė. Pavyzdžiui, taip pat kontroliuojami ir mažinami naudojamų konservantų ir dažiklių, cukraus bei druskos kiekiai privačių prekės ženklų gaminiuose, o kiek anksčiau jau buvo priimtas sprendimas savo mėsos gaminiuose nenaudoti mechaniškai atskirtos mėsos.

Kontaktai žiniasklaidai

Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
bendraukime@lidl.lt

Pasidalinti

Daugiau